Thursday, June 27, 2019

Päevik: 2010.

Päevaraamat: 2010. anno Domini.

MMX (35 talv.)

Janvier 2010

William Shakespeare: „Palju kära eimillestki.“
BEATRICE: Ma imestan, sinjoor Benedick, et te ikka veel räägite; keegi ei pane teid tähele.“ (I, 1.) (Lk.: 103.)
CLAUDIO: Oo, mu isand!
Kui sõtta läksite, mis äsja lõppes,
ta peale heitsin pilgu nagu sõdur,
kes hurmub, kuid kel ees on karmim töö
kui kannustada hurma selgeks armuks.
Nüüd tulin tagasi ja sõjamõtted
on hajund ning nende asemel
mus tungleb õrnu, hellitlevaid soove,
mis ülistavad noore Hero ilu
ja näitavad, kuis lahkujat ta hurmas.“ (Lk.: 108.)1

3. jaanuar 2010. -- Seega siis kirjutades esimest korda uuel alanud aastal nagu 2010.2 KA sel aastal kirjutan päevikut ja teen seda hoolega.3 Juba 14. päevik siis ometigi üldsegi juba kokku. Lõpetada siis see selle aasta päevik järgnevuses ja kirjutada nt. kokkuvõtted kõigi 14. päeviku kohta. // MUIDU läheb siin kenasti, on juba pühapäev, 3. 01. ´010. Juba siis uus aasta. Viimati kirjutasin eelmisesse päevikusse Silvester-Abend´il. Seega pole kirjutanud kaks päeva. UUS aasta sai vastu võetud vaid kenasti, eelmises kohas, juba 3. korda. Oli vaid kena aasta-vahetus, peamiselt. // Nii, et kenasti siin lugedes veidi, kirjutades ja ka veidi tõlkides, nüüd siis järgnevalt.4
Olen siin MÄNNIKUL olnud juba 82. päeva, uue aasta esimene päev oli siin juhtumisi 80. juba. JA on peamiselt siin kena olnud vaid, peamiselt vaid kena. Huvitav, kuidas kujuneb see järgmine aasta, see aasta siis ...? /--/ Sest ma ei usu, et SOFIA see talv minu juurde elama tuleb. Helistada talle lihtsalt. Kuid kedagi on mul vaja.5 Muss man finden auch sostige Libehabern, höchste Termin damit. Vieles Glück damit ! Loodetavasti tuleb vaid kena aasta see 2010 aasta. Ehk tuleb kena aasta algus, kena talv, -- akna taga on ilus lumine maastik. JA siis kevad, suvi sügis ja talv, see järgmine. Aasta-ring on juba aimatavalt teada. /--/ Muide polnud erilist ilutulestikku sel aastal, madalad.
_________________________________

6. jaanuar.
Kirjutades siis alles teist korda äsja lanud aastal. On möödunud alles pea esimene nädal seda uut 2010 aastat. JA kujunenud on siin kõik vaid kenasti, siin linnas oldud ajal. TÄNASEGA olen olnud siin Männikul juba täpselt 85. päeva ja ööd. Seega siiis täpselt 12. nädalat juba. Tõlkinud olen veel vähe kuid jõuab järgnevuses ka sedagi veel kenasti. Saksa keelt siis ei saanud, seekord, kuid soome keelset esteetika-õpikut juba lõpetan. Hakata veidi uurima ka kirjastusi. // Olen ka lugenud, ja kenasti, novembris siis Zelaznyt. Detsembris siis Le Guin´i ja Praegugi veel ka D. Adams´it. “Sol long and thanks for all that Fish”, või umbes nii. // Ka olen kirjutanud, lõeptamisi siis eelmise aasta päeviku, järgnevuses ka. JA lõpetasin siis aasta lõpuga veel kaks artiklit, seega on valmis, pea-aegu, et juba 3. artiklit. Viie artikliga jätkan ka sel aastal, ja alustan siis ka kahte uut. /--/ Seega: lugedes iga päev, kirjutades ja tõlkides iga nädal.
Olen olnud siin Valdeku tänaval 85. päeva, elik siis täpselt 12. nädalat. /--/ Selle CEU kaks avaldust tuleb ära saata nüüd järgnevalt. KUID midagi muud erilist plaanis ei ole. /--/ Midagi erilist pole plaanis, lugedes igal päeval ja kirjutades ja tõlkides igal nädalal. JA uurides siis hoolega seda netti. Seega tegemist on. EELMINE aasta, nagu 2009 oli peamises vaid kena. See eelimine oli siis ka SOFIA aasta. Helistada talle tihti, vahel. Hannela võib ära unustada, ja neid kahte blondiin enam ei maini. //
___________________________________

9. jaanuar.
Kirjutades siis taas, alles 3. x sel aastal. On juba laupäevane päev ja kujunemas kõike kenasti. Akna taga on suured hanged ja ilus talvine maastik. Juba mõnda aega, ka see möödunud aastavahetus oli nõnda. Kena talvine maastik, lumekoormas puud ja muidu kena. Talv on ju mu lemmikaasta-aeg. JA viimased talved ongi olnud üsna lihtsad, üldse viimased aastad. Lugedes igal hommikul, järgnevaltki. Praegu ikka see Douglas Adams´i IV. osa pooleli. // Uurin ka hoolega netti, kuid see võtab veel kenasti aega, ja ehk leiabki midagi huvitavat sealt, või siis: kellegi huvitava. Tegelikult väga palju pole veel jõundud internetti uurida, kuid aega on sellega kõik järgnevad kuud. Poole aasta vältel olen siis neti vallas pädevamaks saanud.
Varsti olen siin MÄNNIKUL olnud juba ligi 90. päeva. Ja kenasti vaid on see aeg siin möödunud muidugi. Praegu on juba talve keskpaik peagi. JA võib praegugi meenutada, et eelmine suvi maal oli vaid kena, ja ka selle 2010 aasta suve veedan kindlasti maal. /--/ Kena oli ka esimene pool sügist maal ja teine pool siin Valdeku tänaval. JA varsti on siis möödunud juba ka esimene pool sellest talvest. /--/ JA lugedes siis iga päev ja kirjutades ja tõlkides iga nädal. Tõlkides ka jaanuaris vähemalt veidike. JA lugedes hoolega. Ja lõpetades eelmise, 2009 aasta päevikut, mis võtab veel aega. Edu siis sellel äsja alanud uuel aastal nagu 2010. Muidu on need ligi 90. päeva siin vägagi kenasti möödunud. Akna taga on kena talvemaastik. /--/ Ära peab saatama ka CEU avalduse online.
_________________________________________


18. Jaanuar.
Kirjutades jälle, olen siin Männikul veetnud juba 97. päeva ja ööd. JA ligi nädal aega ei ole siia, selle uue aasta päevikusse kirjutanud. Erinevatel kuid mõjukatel põhjustel. /--/ --Ja olen siin Männikul olnud juba siis 97. päeva ja ööd. /--/ Ei tea kuhu see mind viib. Ei oska oletadagi. Nädal aega pidasin kirjutamisega vahet, ja see ei olnud just lihtne nädal. /--/ Peamiseks järelduseks oli see, et otsustasin kohselt ligi kuu aega planeeritust varem maale minna. Seega siis umbes 10.04. 2010. – Seega siis aprilli lõpus maale juba ja jäädes sinnna miinimum pooleks aastaks umbes. Loodetavasti kujuneb siis seal ka vaid kenasti.
__________________________________________

21. jaanaur.
Kirjutades siis siia jälle taas. Olen kirjutanud jaanuaris vaid neli korda. Täna on neljapäevase päeva õhtu, siin ja praegu, selle jaanauri kuu teisel poolel. JA täna on siis täpselt 100. päev siin MÄNNIKUL veeta. Olen siin olnud nüüd siis sügise teisel poolel, eelmisel aastal ja selle praegusel talvel siis kokku täpselt 100. päeva ja ööd. JA võib juba väita, et need esimesed 100. päeva olid siin vaid kenad olnud veeta. Olen saanud peamiselt vaid hästi hakkama ja loodetavasti kujuneb nõndamoodi ka järgnevuseski. //
JA mis rõõmu-sõnum saabus: nimelt tubli vend nagu T. abiellub juba õige varsti. See oli tõesti rõõmustav uudis, selline uudis, mida ome elu jooksul vaid kaks korda võin saada. Järgmine kord oleks kuulda M. abiellumisest. Ega seegi siis tulemata ei jää! JA vahest on minulgi kunagi lootust. SOFIA?! // -- Kuid jah, T. ja proua E. abielluvad siis veebruari alguses India ookeani saarel nagu Mauritius. EDU ja õnne neile siis edaspidiseks.
JA tänasega olen siin Männikul veetnud siis täpselt 100. päeva ja ööd. JA kenasti vaid on see aeg siin möödunud. On siis jaauari teine pool selle uue 2010 aasta alguses. Esimesed 100. päeva siin talvekorteris olid vaid peamiselt kenad. Pole kellegile ega millegile eriti etteheiteid. Akna taga on juba jõuludest talvine maastik, lumised puud ja ilmselt ka pakaselised ilmad. Kuid kenasti on üldiselt möödunud need esimesed 100. päeva siin minu talve-korteris. JUBA on teada, et maale lähen juba kevade keskel, umbes nii nagu 10.04.´010, -- seega siis kevade keskel, aprilli keskel. Lähen maale, et jääda sinna ligi pooleks aastaks või isegi veelgi kauemaks. Millest on aga aega mõelda veel pikk suvi. /--/ KUID on loota, et siis kevade keskel lähen kenasti maale; sel aastal osakonna külastamist ette ei tule. JA siis veedan maal kogu kevade teise poole ja kogu pika suve ja ilmselt ka sügise esimese poole. JA siis mõtlen edasi; ja selleks ajaks olen jõudnud ka tuleviku peale mõelda.
Olles olnud siin Männikul juba 100 päeva kenasti on tänasel õhtul endale tulevikus kirjutada veel järgmist. Lootsin, et selle uue aasta algus tuleb optimistlikum ja nõnda selle aasta alguses esmalt veel näiski...? //
_______________________________________

24. jaanuar.
Kirjutades siis siiagi taas. On juba pühapäevane õhtu selle jaanuari kuu lähenedes vaikselt oma lõpule. Viimane aeg ei ole olnud just rahulik ja seda erinevatel põhjustel. Kuid näib, et tänase päevaga sain hakkama. Saatsin ära selle kaua plaanitud CEU-avalduse, ja selle sain siis edukalt UNGRISSE saadetud. CEU on-line Application Form is sucsessfully submitted! JA kena, sest täna oli ka viimane päev, kui selle avalduse saata sain. Ja tegin seda üsna korralikult ja kähku. Vaid kaks soovitajat mul sisuliselt olnud ongi ja mõlema maili aadressi ka andsin. JUBA homme tuleb siis kirjutada nii pr. Triin Kallasele kui ka hr. Tõnu Viigile, ja maluda neilt mõnda minutit nende vabast ajast. Kuid ilmselt kujuneb nõnda nagu veidi rohkem kui aasta aega tagasi: Triin saadab selle soovituse ja Tõnult tuleb kiri selle kohta, et tal pole tehniliselt võimalik seda soovitust saata. On kindel, et need mõlemad mainitud oleks nõus soovitust saatma. JA seega siis kevade teisel poolel tuleb Hungarist, Budapestist sõnum, et taaskord ei arvatud mind CEU stipendiaatide hulka. KUID mul on järgnevalt vaid hea meel, et selle avalduse ikka täna ära viitsisin saata. Vähemalt üks avaldus stipendiumite jaoks aadetud selle uue aasta alguses..
Olen olnud siin Valdeku tn. seekord juba üle 100. päeva ja öö. Eile siis sai tagastatud raamatud ja võetud kaks rmt. TOLKIEN´i – praegu lugedes siis esimest korda “Hurini lapsi”. JA siis muidugi minu lemmik: “Sillmarillion”. See on järgneva 6 nädala igapäevane lugemine ja ilmselt ka viimased rmt. seekord siin korteris. Lugedes hoolega, Tolkien on seda väärt. // Pikema-ajalised plaanid on endiseks jäänud. Olen siin veel u. 2,2 kuud ja siis maale ja seekord ligi pooleks aastaks. Umbes siis 10.04.´010 lähen maale ja jään sinna ligi pooleks aastaks. Nõnda arvan veelgi. /--/ Ja siis olen siin viimased paar kuud, lugedes iga päev ja kirjutades ka, vähemalt veidi, üritades ka tõlkida. // Eile helistasin SIRETILE, oli kena teda kuulda, VICI väldib mulle vastamast juba mitu päeva. Hannelat tülitan vaid korra kuus. Mingi Kertu ka pole kirjutanud. Nõnda lood praegu tuttavate tüdrukutega. /--/ JA olen ka mõtlema hakanud, kas kiirustada üldse selle esimese soom k. tõlke-raamatuga. Vahest viimistelda seda ka suvel ? Mõelda hoolega, enne kui tegutseda. //
__________________________________________

27. jaanuar.
Kirjutades siis siiagi jälle taas, kirjutade siis eel-viimast korda sel lõpule läheneval jaanauri kuul. Vaid korra kirjutades iia siis veel ja siis sellega ka piirdumisi sel kuul. Olen olnud siin MÄNNIKUL juba 15. nädalat, ehk siis juba 106 päeva ja ööd. Viimased päevad on möödunud rahulikult. Lugedes ikka seda J. R. R. TOLKINEN´i “Hurini lapsed”. JA nõnda see aasta algab, see jaaunar lõppeb, ikka veel Tolkien´i lugedes. // Pole veel tõlkinud kordagis el aastal, sel jaanuari kuul, ja ei ole veel otsustanudki kas niipea tõlkida. SEE jaanuar lihtsalt kujunes nõndamoodi. Ilmselt jaanauris ei tõlgi seda soome keelt. // VAID lugedes ja kirjutades päevikut järgnevalt. POLE ju kirjutanud edasi ka neid kirjakohtigi, pole nagu vajadust olnud. KUID eks hiljem jõuab seda kõike veelgi.
Olen siin jaanuari viimastel päevadel olnud siin Männikul tänasega juba 15 pikka nädalat. EHK siis täpselt 106. ööd ja päeva. // KUID vaadates kuidas kujuneb edaspidigi. Lugedes iga päev ja kirjutades ka oma päevikut. EHK siis hiljem kirjutades ka neid kirjakohti edasi. JA siis hakkan ka tõlkima kuigi veelgi ei tea, kui kiiret mul selle tõlkimisega järgnevalt ongi. // Pikema-ajalised plaandi on veelgi samaks jäänud, lähen maale juba aprilli keksel (u. 10.04.´010) ja jään sinna siis selleks aastaks, jään sel aastal maale ligi pooleks aastaks. EKS ka siis seal jõuab veel viimistelda oma tõlke-raamatut ja kirjutada noid artikleid ma ei tea veelgi kuhu ja milleks. // SEEGA olen siin Männikul veel vaid veidi üle kahe kuu ainult veel. SEL 2010 aastal ma ilmselt oskanda ei lähegi üldse, vähemalt mitte nüüd aprillis, sel järgneval kevadel. KUID vara veel tulevikust kirjutada. Akna taga veel talv, hanged maas ja lumine metsa-maastik. SEEGA on veel palju aega tulevikule mõelda.
SEEGA siis, olles olnud siin Valdeku tänaval nüüd sügise teisel poolel ja talvel juba 15. nädalat; vaadates kuidas kujuneb tulevik. Jaanuar ei olnud kahjuks nii lihtne kuu nagu avrem arvasin seda kujunevat. Kuid eks Jumal juhata... Lugedes iga päev, siis Tolkieni järgnevad pikad nädalad. TOLKIEN !!! – “Hurini lapsed” ja “Sillmarillion”. --- Nii, et kena lugemist järgnevuses jagub. // Homme külastab õde A. ja vend T. soovides siis ednsielt palju edu peatse abiellumise puhul kaugel India ookeni saarel nagu Mauriitiusel. Sellist uudist nagu venna abiellumine saan kuulda ju ometigi vaid kaks korda elu jooksul. // MIS minust endast selles plaanis saab ei ole veel teada. Vaevalt, et minust selles mõttes midagi erilist tuleb. Selleks tean ennast juba liigagi hästi. --- “Kuid loodan siiski, et halastamatute imede aeg ei ole veel lõplikult möödas...” SIC! // Tuli sellelt põrasalt nagu Tõnu V. küllaltki ebaviisaks vastus, rohkem seda väärakat ei tülita enam. Triin K. pole vastust tulnud, vahest jäin hiljaks. Kuigi pühapäeval selle CEU avalduse saatsin on ju teada, et mingit olulist vastust sealt ei ole tulemas ka hilis-kevadel. SEE stipendiumite aeg on möödas juba ammu, ja viimased aastad polegi eriti enam üritanudki kuhugi.
__________________________________________

30. jaanuar.
Kirjutade siis siiagi taas, viimast korda sel peagi lõppeval jaanuari kuul ja aastal nagu 2010. Viimast korda kirjutan sel jaanuari kuul sellel lõppeval kuul. Täna on laupäevane päev ja olen siin Männikul viibinud juba rohkem kui 1000. päeva ja ööd. Teine pool sügist, sügise viimane pool oli siin vaid kena. JA kena oli vaid ka esimene pool talve. Siis saabus kurb sõnum, mille üle kurvastanud juba varsti rohkem kui 3. nädalat. Kuid juhuse tahtel tuli esimene pool sellest paregusest talvest üsnagi kena. Ei tea veelgi kuidas jääb mulle meelde selle talve teine pool. // Kuid üritades siiski kuidagi hakkama saada järgnevaga. JA loodetavasti ma saangi hakkma aja küllaltki kenasti. Seega loota ja vaadata mida tulevik toob, ehk on tulevik lihtsam.
// ON kuidagi hakkama saadud ka viimastegi nädalatega, kuidagi ikka, kuidgi ometigi. JA mina veel mõtlesin, et aasta algus, jaanuar, tuleb optimistlik kuu; kuid nõnda ei läinud see mööduv jaanuar ei jää kena kuuna meelde, see ei olnud kahjuks võimalik. // Olles olnud siin Männikul sügisel ja talvel ligi 100. päeva ja ööd jääb üle vaid loota, et tulevik on ehk helgem. Ülehomsega algab selle aasta veebauri kuu, mis loodetavasti tuleb veidi lihtsab kui jaanuari teine pool. On jäänud vaid üks kuud seda talve, ja siis tuleb juba kevad. Kuid juba kuid on akna taga lumine maastik, puud raskes lumekoormas, hanged õues ja pkaseline talveilm. Hiljuti oli külmarekord, ligi 30. kraadi miinust õues. Kuid selline see talv oli.
Siis lähen maale, et jääda sinna ligi pooleks aastaks. Arvan, et lähen maale järgneva kevade keskel (10.04´010), ja selleks, et jääda sinna ligi pooleks aastaks. /--/ Olles olnud siin Männikul juba 15. nädalat lootes veelgi, et järgnev aeg tuleb kenam. Jaauaris ei tõlkinud ega kirjutanud ka neid oma artikleid, jõuab hiljemgi mõlemat. Päevikut kirjutasin, nagu ikka alates suve lõpust 2004. Kuid ka päevikuga pidasin üksvahe ligi nädal vahet sest ei leidunud lihtsalt sõnu, mida kirjutada.
// KUID veebuaris kirjutan rohkem, ja muudki kui vaid päevikut. Ilmselt veebuaris juba jälle ka tõlgin, kuigi juba arvan, et selle tõlkimisega pole eriti kiiret. /--/ Võimalik, et kõik mainitud valdkonnad jäävad sügist ootama. // Lugenud siiski olen, aasta algus oli veedetud koos D. Adamsiga, siis ei etadnud veel, et ebasobiv autor selleks ajaks. JA siis eile lõpetades, (või homme), selle TOLKIEN´i teose nagu : “Hurini lapsed”. Siis järgmiseks on plaanis see Keskmaa Piibel nagu “Silmarillion”. Nii, et head lugemist jagub järgnevateks nädalateks ka. Edukat lugemist ka endale soovides. /--/ Jaanuaris ei tõlkinud ja ka eelmise aasta lõpule ei kirjutanud enam ka eriti noid artikleid. //
____________________________________

KOKKUVÕTVALT JAANUARI KUUST: 2010 a. D.
18. 04. 2010.
Olen juba maal, alustades selle aasta kokkuvõtete tegemisega. Olen juba teist päeva maal, KALDA talus. Sel aastal tulin siis maale varakult, juba aprilli lõpus (17.04). Ja plaanis on siia jääda vägagi kauaks, nagu ma mujale rohkem kirjutan. JA lootame peab eriti seda, et siin maal kena oleks järgneval pikal siin veedtaval ajal. On alles teine päev ja ei tea veelgi isegi kuidas siin maal alguseski edenema on sätitud. JA siin on olla lõputult pikk aeg veel veeta ja ei tea kuidas kujuneb. SIISKI arvan, et see eilne maale-tulemine oli õigustatud otsus, kaua mõtlesin sellest varasest maale-tulekust. Ehk ei pea pettuma, sest: kui palju ei looda, siis ei pea ehk ka palju pettuma. Kuid iga-päevasusest kirjutan mujale rohkem. // SIIA siis jaanuarist ´010. Esmalt peab mainima, et see linna korteri-periood oli üsnagi kena vaid. Küllaltki hästis sain hakkama seal selle pikema ajavahemiku jooksul. Olles siis olnud seal MÄNNIKUL pool aastat ehk 26. nädalat, elik siis 185. päeva ja ööd. Sai siis tuldud eile maale, ja täna alles teine päev siin veeta.
JAANUAR 2010.Selle kuu lõppedes olin Männikul olnud juba 100. päeva ja ööd. Peamiseks oli õlu jms. Kuigi ka lugesin, nt D. Adams ja J.J.R. Tolkien. Tõlkinud ei ole veel sel aastal, selle aasta eismesl 4. kuul siis ei tõlkinud, alustan lõpetamisi tõlkimisega siis alles järgmine kuu, mai kuul. Kuid jõuab sedagi. Eelmise aasta lõpul veidi kirjutasin noid artikkleid, kuid vähe, lõpetasin vaid kaks artiklit (kokku 3. pea valmis). EKS siis siin maal hakkan jälle rohkem kirjutama nii noid artikleid kui ka muud. JA muidugi päevikuid, jätkates käesoleva aasta omaga, ja lõpetades võimaluse korral ka eelnevate aastate omi. Suve jooksul kirjutan kokkuvõtte, 13. senisele päevikule. // EHK ometigi tuleb kena suvi. Sest see tuleb ju ligi poole-aastane maale veedetav periood. Nii kaua olen juba maal-olekust mõelnud...//
______________________________

Février 2010
______________________________


Shakespeare: „Palju kära ei millestki.“
CLAUDIO: Eks sõprus püsi igas teises asjas,
kuid armuasjus jääb ta kõrvale:
neis süda rääkigu vaid oma keelt,
silm kaubelgu vaid oma huvides,
neis ära usu asemikku: ilu
on nõid, kes ustavuse peletab.
Me kogeme ju seda iga tund,...“ (II, 1.) (Lk.: 116.)

3. veebuar.
Kirjutades esimest korda siis äsja alanud veebuari kuul. Selle 2010 aasta viimasel talvisel kuul, nagu veebuar seda endast kujutab. Viimati kirjutasin siis kolm päeva tagasi, jaanuari lõpus, eelmisel laupäeval. Praegu on juba kolmapäevase päeva õhtupoolik. Kirjutades siis siiagi jälle taas. Kirjutades juba oma elu 14. päevikut juba üldse, ja kirjutades ka sellel 2010 aastal hoolega. /--/ OLEN olnud siin Männikul juba rohkem kui 100. päeva ja ööd. Kuid selle siin veedetud ajaga on peamiselt vaid kenasti hakkama saadud. /--/ Juba on aimatavalt teada järgneva aasta plaan. Olen siin korteris kindlalt veel kaks kuud ja siis, aprilli keskel (täpsemalt: 10.04) – lähen maale, et jääda sinna ligi pooleks aastaks. JA maale kipun juba 5. suveks ometigi, järelikult on seal 4,5 suve vaid kena olnud. /--/
PEAMISEKS uudiseks on praegu muidugi see, et pool peret on varsti MAURIITIUSE saarel, kaugel, India ookeanis. Ülehomme lendavad T. ja E. siis Pariisi kaudu Mauriitiusele, ja mis kõige kenam, selleks, et – seal kenasti abielluda. Seega siis vennanaine nagu Pr. EVELYN L. Soovides siis siingi kohal peatsele noorpaarile tulevikus vaid kõike head. Vaid kaks korda elus saan mõelda ja teada, et vend abiellub. See oli viimase aja kõige rõõmustavam uudis üldse. Arvan, et noorpaaril, T. ja E. läheb tulevikus vaid hästi ! // Veelgi kenam, laupäeval lendab ka ema samuti Mauriitiusele, siis saavad koos kõik olla seal kaugel, paari-panemise hetkel ka…! M. lendab siis liinil: Helsinki--London—Mauriitius---München—Helsinki—Tallinn. Edu ja õnne siis lähedastele seal kaugel! Vend T. ikkagi abiellub. // Esmaspäeval sai mõeldud veidi ka sellise tuleviku-variandi peale nagu lühiajalised turismi-reisid teiselpool gloobust. Kuid selgus, et need ikka liiiga kulukad lühikese aja jaoks. Mauriitus on kaks nädalat ligi 15 ooo.-; Egiptus nädalaks: ligi 7ooo.-; ja India-Goa, kaks nädalat ligi 14 ooo.- // SEEGA mõtlen suvel siiski peamiselt kauema-aegse INDIA külastamise peale. KUID mõeldes selle peale järgnevalt hoolikal kombel.
______________________________________

5. veebuar.
Kirjutades siis siiagi jällegi. On reedese päeva õhtu selle viimase, veebuari kuu, viimase talvise kuu alguses. /--/ Nõndamoodi algab siis see veebauri kuu kenasti. // JA peamiseks on tänasel päeval muidugi see, et vend T. ja vennanaeine nagu E. lendasid juba täna sinna kauge MAURIITIUSE poole. Sõitsid juba hommikul RIIGA ja sealt siis lennates üle PARIISI siis Mauriitiusele; jäävad siis umbes kaheks nädalaks. JA lendasid nad sinna selleks, et seal Mauriitiusel ka abielluda. Rõõmustav uudis tõesti, parim uudis üle pika aja. JA veelgi kenam muidugi see, et ka ema M. lendab juba homme Helsinkist üle LONDONI samuti sinna Mauriitiusele. Seega kenad perekondlikud pulmad seal kaugel INDIA ookeani saarel. JA kui nad tagasi tulevad, siis korraldavad need lähedased ka mingi koosviibimise, pulmade järelpeo nii-öeldes. Sinna pidi tulema ka see T. juhendaja nagu Raimo P. Juhendaja, kes isegi M. tööle pani kenasti. Märdil oli see siis esimene töö-nädal.
Juba olen siin Männikul olnud rohkem kui 100. päeva ja ööd. JA vaid kenasti on möödunud siin veedetud aeg. JA vaid kena tõotab tulla ka tulevik, tulevane aeg. Lugedes hoolega, selle aasta alguses siis TOLKIEN´i, lõpetamisi jaanuari teisel poolel selle “Hurini lapsed”; ja nüüd veebuar möödub ilmselt “Silmarillioniga”. Sel veebauri kuul ka kirjutan rohkem, jaanuaris kirjutasin vaid päevikut ja sedagi vähem. Kuid veebuaris kirjutades nii selle aasta päevikut kui ka muud. Üritades asuma lõpetama eelmisegi aasta päevikut. Ei teagi millal sellega valmis saan. JA nüüd aasta alguses peaks kirjutama ka neid artikleid, millega aasta lõpus eriti just ei tegelenud. // JA hakata jälle ka tõlkima, tõlkides ka veebauris, kuigi see esimene tõlke-raamat on juba pea-aegu, et valmis. Vahest uurides ka kirjastamis-võimalusi...? /--/
_______________________________________

8. veebuar.
Kirjutades siis taas siiagi, on esmaspäevase päeva hommikune aeg, ja kirjutan siia jällegi, nii nagu ikka nüüd ja järgnevalt, -- üle kahe päeva. On siis veebuari esimene pool ja see kuu on alanud üsnagi kenasti. Jaanuaris segasid muremõtted, ja jaanuarist jääb ilmselt meelde ka palju õlut. Kuid olnust kirjutada hiljem, siia ja praegu vaid optimistlikus laadis nüüd järgnevalt. /--/ Muidu siin nagu harilikult ikka juba üle 115. päeva ja ööd. Magades öösiti rahulikult ja unenägudega, hommikuti kohvi ja lugedes ikka ja järgnevaltki seda TOLKIEN´i “Silmarillioni”, see võtab veel aega. Kuid aega ka on, siin kenasti veetmiseks. Edu ja õnne nüüd veebuariks, talve lõpuks ja muidugi järgnevalt samuti.
Peamiseks on praegusel ajahetkel muidugi see, et pool peret on praegu kaugel India ookeani MAURIITIUSE saarel, seoses T. ja E. abiellumisega. See oli tõesti vaid rõõmustav sõnum, vähemalt laekub ka häidki sõnumeid. Ja tulevane noorpaar lendas siis juba reedel ja üle Pariisi ja ema siis laupäeval ja üle Londoni. Edu ja õnne siis juba praegusele noorpaarile, ja edukat naasmist kodumaile. Ema M. marsuut oli siis: Helsinki – London – Mauriitius – München – Helsinki – Tallinn. Tagasi peaks võõrsil olev pool peret tulema siis umbes veebuari keskel siis ilmselt, kui nad kõik kaheks nädalaks läksid. Rõõmustavaid uudiseid ikka! Uudiseid vendade abiellumisest saan kuulda ju vaid kaks korda elu jooksul. /-- / MUIDU On nii, et plaanid on samaks jäänud, need pikema-ajalised. Olen siin korteris veel täpselt 2. kuud ja siis lähen varakult maale, juba aprilli keskel, jääda soovides sinna ligi pooleks aastaks. EHK tuleb vaid kena kevad-suvi-sügis seal kaugel Raplamaal. See oleks siis juba 5. maasuvi ometigi, ja kui sinna juba talvel kipun oli seal vaid kena. Sügiseks on veidi raha ja plaanid välja mõeldud mida sellega teha, kas tõesti kaugele INDIASSE ? Või esimene maatalv. /--/
________________________________________

11. veebuar.
KUID veebuari esimene pool oli küllaltki kena, ja järjest kenamini, ma vähemalt loodan, edaspidi ka kujuneb. JÄÄNUD on siin oma talve ja kevade esimese pool korteris veeta vaid täpselt kaks kuud, -- täpselt kaks kuud hiljem olen juba maal. Jäädes sinna ligi pooleks aastaks ehk siis ligi 6. pikaks kuuks. Kuid sellest nn. “maa-pealsest paradiisist” olen mõelnud ja oletusi teinud viimane talv pea iga päev. Kummaline, iga talvega hakkavad mulle need tulevased maa-suved järjest rohkem meeldima, otsekui. Vahest siis on õige ka kui olen juba 4,5 suve maal veetnud. JA järgneva teise poole kevadest ja kogu pika suve ja ilmselt ka esimese poole sügisest veedan ilmselt kindlasti seal maal. Eelmise aasta suvel olin maal rohkem kui kunagi varem elu jooksul: 5. pikka kuud järjest. SEL,-- 2010 aastal tuleb rekord: oln maal ilmselt pool aastat järjest. Kuigis ee tuleb juba 35. maa-suvi, ikkagi: 34. suve olen ju kindlasti maal ka veetnud.
Olen olnud siin Männikul juba mõnda aega, rohkem kui 115. päeva. /--/ JA muidugi on praegu peamiseks see, et pool peret on ikka veel MAURIITIUSE saare, kaugel INDIA ookeanis. Ja sinna nad veel veidikeseks ka jäävad. Kontakteeruda pole võimalust ega ka põhjust, kuigi täna kirjutasin korra T.-le; -- kuid ilmselt loevad alle saabudes. Siis tuleb siis selle tubli keskmise venna abielu sõlmimise järel-pühitsemine, ma ei teagi veelgi kus siis nimelt; kuid see leiab aset; ja minu kohalolek on nõutav. VAID kaks korda elu jooksul tuleb ette ometigi vendade abiellumist. Juhul, kui mina, vaene ja rumal, isegi kunagi nii kaugele ei jõua; milles ma küll tõsiselt kahtlen. JÄRGMISE nädala lõpul on siis piool peret MAURIITIUSELT tagasi ja siis jõuab nendega rääkida/kirjutada ja muljetest huvituda.
Olen olnud siin Männikul vaid kenasti, veel olen siin vaid täpselt kaks kuud. JA siis olen ilmselt esimest korda pool aastat järjest maal. JUBA on ähmaseltki teada selle järgneva aasta plaanid: mis tähendab, et pole midagi erilist plaanis üldse, vähemalt järgnevaks poolesk aastaks. MUIDU on loodetavasti oodata järgnevuses vaid rahulikumaid aegu. Lugedes läbi selle TOLKIEN´i “Silmarillioni”, rahulikult ja mõõdukas tempos. /--/ Kuigi oleks kena kui veidi veebuaris ja märtsis viitsiks ka tõlkida. Jaanuaris ei tõlkinud ja aprillis ei tõlgi. Kuid aega kogu pikk suvi oma esimest tõlke-raamatut viimistleda ja lihvida. Oktoobriks on täiuslik tõlge kõigiti valmis. Ja nõnda ka jääb, tõlkimisega on veel aega. /// Veeta siis järgnevad päevad, nädalad ja viimased 2. kuud siin rahulikult ja mõistlikult. SIIS on mul pool aastat maal aega küll plaane seada ja mõtiskleda. //
______________________________________

14. veebuar.
Kirjutades siis siiagi jälle ja taas. Kirjutades siia siis veebuari keksel, ehk siis tänasel Valentinipäeval, elik siis nn. “sõbra-päeval”. Kirjutades siia siis taas. TÄNASEGA algas siis Hiina vana kalendri alusel see järgnev tiigri-aasta. Just minu element ja tähis, mina kui nn. “tuli-tiiger”, kui selline. Vahest tuleb just järgnevast tiigri-aastast minu lõpliku vabanemise ja omaette-oleku alguse aasta. EHK saab see aasta vaid heas mõttes otsustavaks. OLEKS selleks ka viimane aeg, viimane dekaad ometigi on erinevalt kujunenud, selle sajandi ja milleeniumi esimene dekaad on olnud ebasoovitav… KUID ei olnud selle sajandi esimese dekaadiga võimalik mida kardinaalselt erinevat ette võtta. JUBA on möödunud 10. aastat, just nüüd, veebauris, selle uudse maailmanägemise algusest, esimene dekaad uudses maailmapildis. KUID elu tahab elamist ja ehk kujuneb järgnev aeg vaid kenamini. /--/
Kirjutades siis tänasel Valentinipäeval, sõbra-päeval, selle veebruari kuu kekselt vaadates. JA tänasega alags siis see Hiina tiigri-aasta, mis võib mul, küllaltki usutvalt, mööduda üsnagi kenasti. /--/ Lugedes hommikuti, nüüd ja järgnevalt ikka seda TOLKIEN´i “Silmarillionit”. Sellega siis sisustades veel nädal või nii. Hakates ka järjest rohkem kirjutama, muidugi iga-kuine päevik ja siis hakkan hoolega kirjutama ka 2009 aasta päevikut. JA järgmsiest nädalast hakkan ka tõlkima, seega alustades sellegagi sel uuel alanud aastal. SEEGA siis: lugedes, kirjutades ja tõlkides. ON jäänud siin veeta veel kaks järgnevat kuud. /--/ Olen olnud siin Männikul juba üle 120. päeva ja ööd; ja ka õnneks küllaltki kenasti vaid. Tänasel Valentinipäeval võib väita, et olen siin Valdeku tn. olnud vaid peamiselt kenasti ainult. // Pool peret on ikka veel MAURIITUSE saarel, kaugel INDIA ookeanis, kuid tulevad kenasti tagasi juba järgmise nädala teisel poolel // Edukat uut tiigri-aastat 2010. /--/
______________________________________

17. veebuar.
Tere taas “dear Diary”; kirjutades siis siiagi taas. On kolmapäevase päeva õhtu selle viimase talvise kuu nagu veebuari keskel. Juba on möödunud veebuari kekspaik ja see talv läheneb oma lõpule. /--/ OLEN olnud siin Männikul juba u. 122. päeva ja ööd. /--/ Lugedes endiselt seda TOLKIEN´i “Silmarillionit”, mille peagi ka lõpetan. Kirjutanud olen sel aastal peamiselt vaid sell ´010 aasta päevikut. Kuid hakates järgnevalt kirjutama ka eelmise, ´09 aasta päevikut. Võiks kirjutada ka noid artikleid (nt. UFO ja Šamanism). Tõlkinud sel aastal veel ei ole ja võimalik, et tõlketööga on veel üks suvi aega. /--/ Olen olnud siin Männikul juba umbes 122. päeva ja ööd. Ja muidugi on kogu see aeg vaid kenasti siin möödunud. /--/ Homme tuleb siis tagasi ema kaugelt India ookenai MAURIITIUSE saarelt. Siis kuuleb uudiseid, järgmine kord siia kirjutades on juba ka uudiseid kaugelt. Nädala lõpus tulevad kindlasti tagasi ka T. ja E.. Siis toimub ilmselt juba veebuari see “after-party”. Ehk vaid kenasti kulgedes. Järgmine kord siia kirjutades on juba ka uudiseid kaugelt Mauriitiuselt.
_______________________________________

20. veebuar.
Kirjutades siis siia tänagi taas. ON laupäevase päeva hilisõhtu selle veebuari kuu teisel poolel. Täna oli eriline päev, sai käidud eelmsies kohas lõunatamas ja pere oli jälle üle mõne aja kenasti koos. Alles täna hommikul siis ilmselt tulid T. ja E. kaugelt Mauriitiuse saarelt tagasi, ja kohe ka kena koosviibimine. Ema tuli tagasi juba neljapäeval. Muljed olid neild muidugi sealt kaugelt maalt vaid huvitavad ja kenad. Keskmise venna abiellumine ikkgai leidis seal aset. Kaugel India ookeanis asuval MAURIITIUSE saarel. Kuid sellest tähtsündmusest olen juba kirjutanud pea kogu veebuari. Vähemalt kena uudis, seda muidugi. // Muidu mööduvad päevad siin rahulikult, veebuari lähenedes oma lõpule, varsti saab läbi ka see selle aasta talv ja alagamas on vara-kevadine aeg. ON ilmselt jäänud siis siin veeta veel u. 7. nädalat. SIIS järgnemas ligi pool-aastane maal veedetav periood.
Päevad mööduvad siin rahulikult. Lugenud olen viimased nädalad ikka seda TOLKIEN´i, esmalt “Hurini lapsed” ja viimasel ajal siis “Quenta Silmarillion”. Lugedes järgnevaltki, ka nt. seda “The Hobbit´it”, teist korda siis juba seekord siin. // Kirjutades hoolega päevikut, nõnda nagu juba 2004 aasta teisest poolest. Hakates hoolikamalt kirjutama ka eelmise asta päevikut, kuigi see tuleb ka veidi nukker osaliselt. EI tea veel kas kirjutada ka nooid artikleid (ufo ja šamanism)? Ja kuidas jääb tõlkimisega selle uue aasta alguses. KUID eks jõuab siin järgnevalt mõndagi. // KUHUGI eriti ei lähe ja midagi erilist ei ootagi nagu ees. Lihtsalt veetes aega...? /--/ Eile sai huvitutud C. Castanedast netis (ligi 6 4oo ooo lk. !!) ja saadetud paar artiklit ja registreeritud C.C. listi.
______________________________________

23. veebuar.
Kirjutades siis siiagi jälle taas. On teisipäevase päeva õhtupoolik. Ja kirjutan eelviimast korda sel talvel, sellel veebuari kuul üldsegi. See talv saab läbi juba umbes 5. järgneva päevaga ja siis algab kena vara-kevadine aeg. Varsti olen siin MÄNNIKUL Olnud juba 135. päeva ja ööd. JA vaid kenasti on möödunud siin veedetud aeg. /--/ Eelviimast korda kirjutan sellel veebuari kuul ja järelikult ka lõppeval talvel. Akna taga on ikka lumine maastik nagu kogu sellel talvel. Kena lumine maastik ja hanged maas, kogu sellel pikal talvel. /--/ MUIDU veetes oma aega rahulikult. See aasta algus on möödunud TOLKIEN´i lugedes. Eile lõpetades “Quenta Silmarillioni” ja täna alustades “The Hobbit or There and Back Again”; viimati lugesin seda alles oktoobris. // Pole kirjutanud neid artikleid sel aastal (3 on valmis) ja ka ei tõlkinud selle aasta kahel esimesel kuul. Kuid jõuab ka sel aastal tõlkida. Eelmisel, 2009 aastal tõlkisin ju ometigi rohkem kui kunagi varem elu jooksul. /--/
Varsti olen siin MÄNNIKUL veetnud juab 135. päeva ja ööd. Homme on siis minu nimepäev. /--/ Veetes oma viimased vähem kui kaks kuud siin vaid kenasti ja rahulikult. JA siis tuleb ligi poole-aastane maal veedetav periood. /--/
____________________________________________

26. veebuar.
Kirjutades taas, kirjutades viimast korda sel varsti lõppeval talvel üldse. On jäänud vaid paar päeva seda veebuarit ja mööduvast talve üldse. SEEGA: kirjutades viimast korda veebuaris ja sellel mööduval talvel üldse. Eilsega olin olnud siin Männikul möödunud sügise teisel poolel ja pikal talvel juba täpselt 135. päeva ja ööd. Juba nii kaua olen siin Valdeku tn. korteris aega veetnud seekord, sellel linna-perioodil. /--/ Kalendri-kevad algab juba esmaspäevast. Astronoomiline kevad algab 20.04. Siis järgmine päev on pr. Evelyn L. sünnipäev; ja ilmselt on umbes siis, sellele nädalavahetusel ka T. ja E. pulmade after-party, nii vähemalt Tõnn kirjutas.
Viimast korda kirjutades sellel peagi mööduval talvel. Vaid üks nädalavahetus seda veebuari ja talve üldse. Eilsega olin siin Männikul olnud siis juba 135. päeva. JA alles üle-eile oli siis see tähtis tähtpäev, nimepäev – MADISEPÄEV – ja ka EW Iseseisvuspäev. See möödus üsna kenasti, vaadates TV-st kõike seonduvat. Nii hommikust lipuheiskamist, kui ka Tookiriku Jumalateenistust, kui ka Kaitseväe paraadi, ning õhtul ka Presidendi vastuvõttu. Oli kena päev ja võis vaid rahule jääda selle nimepäevaga. // Veebuaris lugesin siis vaid TOLKIEN´i, oli kena lugeda, neid kolme raamatut. Praegu lugedes nagu oktoobris seda “The Hobbit´it”.
// JA ka märtsis tuleb välja ja aprilli alguses on isegi palju raha. // Plaandi on endiselt samaks jäänud, -- aprilli keskel (10.04) lähen siis maale, selleks, et jääda sinna ligi pooleks aastaks. Loodetavasti saab see pikk kevad-suvi seal maal vaid kena olema seegi kord. Kuid eks aeg näitab, kuidas kujuneb. /--/ Lootes maapuhuksest midagi vaid kena. Aega on seal lugeda palju ja ka kirjutada palju ja ka tõlkida. (Jaanauris-veebuaris seega ei tõlkinud ridagi; kuid eks jõuab sedagi siis järgnevalt. On kolm auorit praegu huvi-orbiidis. Sügiseks on Vuorineni esteetika hoolikalt valmis tõlgitud. -- JA miks mitte lõpuks lihvida ära ka see Löwith.
_______________________________

KOKKUVÕTVALT VEEBUARI KUUST: 2010 a. D.
22. 04. 2010
Kirjutades siis tänasel päeval esimest korda selle aasta veebuarist. Täna on eriline päev, kuna olen alles teist päeva siin teisel korral maal. Aprillis olin nädala siin, oli liiga külm, etc! Siis järgnes veel üks kuu seal korteris, kus veetsin siis kokku ligi 30. nädalat seega siis üle 200 päeva. Mõistetaval kombel hakkas seal tüdimus peale tulema. JA nõnda siis õnneks praegu juba teist päeva kenasti maal. Tulnuna siia, selleks, et jääda siia vägagi kauaks. JA loodetavasti vaid kenasti möödub järgnev pikk suuvi siin Raplamaal, Kohila vallas, Sobli külas ja KALDA talus. Edu ja õnne jätkuvuseski ja kõiges siin järgnevalt. // TÄNA oli siis ka selle-poolest eriline ja tähtis päev, et siin toimus siis see suur RALLY !!! – Suurejooneline vaatemäng, mida siin maakandis pole minuteada kunagi varem olnudki, lapsepõlvest ka ei mäleta säärast. Ligi 50-60. autot sõitis mööda tipp-kiirusel, ehk nii nagu need väikesed teed siin võimaldasid, tundus , et kohat lausa ligi 100 km/h. Suurejooneline ja haruldane vaatemäng ja esimest korda sisuliselt nii siin kandis kui elu jooksul üldse nägin tõleist ralli-sõitu ( ja moodsate autodega muidugi). Tohtud kiirused hilis-kevadistel väikestel teedel. Vaatemäng vältas ligi 4. h. See tänane päev jääb sellega erakordsena meelde. Oli ilus päev, kuid alles teine selline. Loodus on praegu väga ilus, kõik rohetab, ja õunapuud ja toomingad õitsevad...
Kuid kirjutades siis siiski selle viimase elik eelmise talve viimasest kuust nagu veebuar seda oli. SEEGA SIIS: VEEBUAR 2010. – meenutamisi oli veebuar vaid kena kuu, nagu oli kogu see pikk linna-periood peamiselt vaid kena. Peamiselt oli sellel ülipikal linna-perioodil (30. nädalat ! sic !) vaid ekna hakkama saada. Kuigi vaid hea meel, ainult hea meel, et ligi pool aastat saan ka maal olla. Suvel oleks mõeldamatu linnas olla...? /--/ VEEBUAR 2010 oli siis kena kuu. JA isegi neli veebuarit on olnud juba üsna kenad. // MIDA on veebuarist meelde jäänud? – Lugesin TOLKIENI “Silmarillionit”, meeldiv lugemine. Aasta vaheldus siis D. ADAMS´iga; ja ilmselt jätkates Tolkieni “Hurini lastega”; kuid veebuaris lugesin hoolega seda “Silmarillionit. //
Veebuar 2010 oli siis kena kuu ja kuidagi sain hakkama kogu eelneva ja varasemategi pikkade talvedega seal MÄNNIKU korteris. Peamiseks muidugi on veebarist meelde jäävamaks T. ja E. abiellumine kaugel INDIA ookeani MAURIITIUSE saarel !! – See oli kindlasti veebuari (ja üldse) tähtsaimaks sündmuseks. Oli ka ema M. neil seal kaugel toetuseks ja seltsiks kaasas. Ikkagi keskmise venna abiellumine. Suur sündmus asjaosaliste elus. Seega on vennanaine siis pr. E. L. – Venna abiellumine Mauriitiusel oli siis tõesti tähtis ja oluline suur-sündmus. Ilmselt peamine sündmus millega see veebuar 2010 hiljem üldse meelde jääbki. See suur-ünmdus jääb aga alatiseks meelde. (Oli ka see pulmade after-party, käisin esimest korda T. kenas korteris/majas. – Meedliv mulje ainult. T. ja E. lendasid Mauriitiusele 05.02. ja üle Pariisi. Ema lendas järgmine päev (06.02.); ja marsuudil—Helsinki – London – Mauriitius – München – Helsinki – Tallinn. Tagasi tuli ema siis 18. 02. ja Tõnn naisega siis 20. 02. Seega olid u. 2. nädalat nad kõik seal kaugel.
Seega oli veebuar, see eelmine ka väga tähtis kuu, ikkagi venna abilellumise kuu ja sellena jääb see alatiseks meelde. /--/ Seega oli veebuar nii kena kui teisalt ka tähtis kuu ja sellisena see meelde jääbki. /--/ Praegu aga, mai lõpus, teisel päeval siin maal lootes, et jääbki...? // Ja aega on siin veeta selle kevade lõpp ja siis väga pikk suvi ja võimalik tõesti, et ka pool sügist nagu eelmine kord siin maal. // Täna oli siis see võimas ja suurejooneline ralli-päev ja sellisena jääb seegi meelde. Kohalik suursündmus seegi. Esimest korda elus nägin isiklikult ralli-sõitu. //
_______________________________

Mars 2010
_______________________________

Shakespeare: „Palju kära eimillestki.“
CLAUDIO: Miski ei kuuluta rõõmu paremini kui vaikimne. Ma poleks kuigi õnnelik, kui suudaksin öelda, kui väga õnnelik ma olen. --“ (Lk.: 119.)
BENEDICK: Seni kuni kõik ehtivad omadused pole koondatud ühte naisesse, ei leia ükski naine minu silmis armu. Ta peab olema rikas, see on kindel; tark, või ma ei tahaks teda; vooruslik, või ma ei hakkaks teda kauplema; ilus, või ma ei vaataks talle otsa; tasane, või ma ei laseks teda ligi; puhas kuld, või ma ei võtaks teda ka koos kullahunnikuga; hea kõneoskusega, osav muusikas, ja kui ta kõike seda on, siis jäägu tema juuksevärv taevaisa otsustada.“ (II, 3.) (Lk.: 123.)

1. märts.
Kirjutades siis siia esimest korda tänasega alanud märtsi kuul 2010. JA tänasega algas siis ka kalendri-kevad. Mis siis, et astronoomiline kevad algab alles 20. 03. – Seega on minu jaoks alanud juba kevadine aeg. /--/ Olles veetnud siin vaid rahulikult oma aega. VEEL on jäänud siin MÄNNIKUL veeta vaid umbes 5. nädalat, siis lähen ligi pooleks aastaks maale. HOMSEGA olen siin Männikul veetnud siis juba täpselt 140. päeva ja ööd, ja ka kõigiti kenasti vaid ja ainult. /--/ JA küllap jõuab seal maal, 6 kuu jooksul mõelda ja plaanitseda, mis saab hilisematest aegadest. // VEEBAUR oli küllatki kena kuu, möödus mul TOLKIEN´i lugedes. /--/ Homsega olen siin MÄNNIKUL olnud juba 140. päeva ja ööd. /--/ Veebuari kuu möödus siis TOLKIEN´i lugedes ja kirjutasin veebuaris vaid peamiselt T. ja E. abiellumisest kaugel MAURIITIUSEl, kus ema M. neil kaasas oli. Kuid vaadates, mida kirjutan siia märtsi kuul. JÄÄNUD on siin Valdeku korteris veeta vaid umbes 5. nädalat ainult veel. Siis järgneb poole aastane maa-paus. /--/ Muidu lugedes siin rahulikult, midagi nagu “Jaapanlased” ja midagi ka mälu kohta. /--/ JA juba terendubki ees see pikk maapuhuks, mis ehk õnnestub mul selgi suvel vaid kenasti. //
___________________________________________

4. märts.
Kirjutades siis siiagi taas. On juba neljapäevane päev selle märtsi kuu alguses. Olen olnud siin MÄNNIKUL juba rohkem kui 140. päeva ja ööd. Eile möödus juba tähtpäev nagu 20. nädalat siin Männikul. Päevad mööduvad rahulikult ja kenasti. /--/ Tagastada TOLKIEN, mida lugesin hoolega talve teisel poolel. Praeguseks ja järgnevaks lugemiseks on see vene autorite “Jaapanlased”; täna juba lugedes ka Idamaade võitluskunstidest, -- karate (3,5 aastat minu elus); judo ja eriti just aikido, mida oleksin soodsamates oludes vahest ka harrastanud. Lugedes siis kenasti oma raamatuid. JA kirjutada hoolega, selle aasta ja eelmise aasta päevikut. JA muidugi hakata ka tõlkima, üle rohkem kui kahe kuu. Selle aasta esimesel kahel kuul ei tõlkinud. Sellega ei näinud siis kiiret olevat. KUID juba märtsis-aprillis tõlgin ilmselt veidigi (u. 3. x.). Seega pole kirjastuste otsimisel mingit kiiret. Las jääda sügiseks nagu ka mõned muud toimingud.
________________________________

7. märts.
Kirjutades siis siiagi taas, on juba pühapäevase päeva varane õhtupoolik. /--/ Homme siis sellekohane tähtpäev; kõik olid seal kohal, lähedased ja vennad oma pruutidega. See oli alles teine kokkusaamine peale T. ja E. abiellumist veebuaris, MAURIITIUSEL. Kuigi, märtsis tuleb vähemalt veel kaks pidulikku lõunat; kokku siis kolm sellist sel kuul, järelikult siis. Kuu vimastel päevadel on M. 24. sünnipäev. JA siis varakult lähen maale, nõnda on arvanud juba nii V. kui ka E. Kuid ei tea täpselt, millal just maale lähen, kuigi praegugi veel arvanm, et aprilli keskel (10.04.´010). // MUIDU möödumas siin päevad küllaltki rahulikult. Lugedes noid “Jaapanlasi”, ja kirjutades selle ja eelmise aasta päevikut kenasti ka järgnevuseski. JA lihtsalt peab tõlkima kolm korda miinimum ka järgneval kahel kuul. JA siis järgneb lausa lõputult pikk maal veedetav periood. /--/
____________________________________

10. märts.
Kirjutades siia jällegi taas, on juba kolmapäevase päeva videviku-aeg. On möödunud kenad päevad, viimati kirjutasin siia siis pühapäeva õhtul. /--/ JA eilse, seega teisipäevase päeva tegi eriliseks see, et esimest korda käis külas see selle nagu HANNES T. See oli siis eile õhtul. /--/ Tänasega olen siin MÄNNIKUL veetnud juba täpselt 21. pikka nädalat. /--/ JUBA 21 nädalat olen siin Männikul veetnud. Jäänud on siin veeta veel umbes 4. nädalat. /--/ ON varsti juba märtsi keskpaik, kuid akana taga ikka veel suur talv, kõrged hanged maas, ja niipea vist enam sulaks ei lähe veel.
____________________________________

14. märts.
/--/ Üle-eile möödus siin siis 150. päeva ja ööd veedetuna, siin Männikul. Olen olnud siin Valdeku tn. korteris juba siis 152. päeva ja ööd. // Eelmine kolmapäev sai siin täis siis 21. nädalat veedetuna. Järgmine kolmapäev olen siin veetnud juba 22. nädalat. JA on jäänud siin veeta veidi üle kolme nädala veel vaid, siis maale ja kauaks. Ilmselt olen juba aprilli kesk-paigas maal, selleks, et sinna jääda ligi pooleks aastaks. Juba on aimatavalt näha järgmine aastaring. JA ehk ometigi tuleb sellest vaid midagi kena. Olin siin siis sügise teisel poolel, pikal talvel ja nüüd siis kevade esimesel poolel siis ligi pool aastat. //
JUBA olen siin MÄNNIKUL veetnud rohkem kui 21. nädalat elik siis rohkem kui 152. päeva ja ööd. JA kenasti vaid möödus siin siis viimased pool aastat. JA järgnemas on siis ligi pool aastat maal veedetud aega. //
_________________________________

16. märts.
Kirjutades jällegi siia, -- my dear Diary...! On möödunud rahulikud päevad, alles pühapäeval kirjutasin siia, nüüd juba/alles teisipäev, ja kirjutades siiagi taas. On juba pea märtsi keskpaik, selle esimese kevadise kuu keskpaik. JA homsega olen olnud siin MÄNNIKUL juba täpselt 155. päeva ja ööd, elik siis 22. pikka nädalat. /--/ KUID juba on teada järgnev aasta-ring. Olles olnud siin VALDEKU tn. ligi pool aastat, ootab ees ligi pool aastat maal veedetavat aega. /--/ Alles eile oli siis eriline päev, -- külas käis armas-ilus SOFIA! – Oli teda kena nähe üle pika aja. Ja nõnda ta tuligi eile hommikul (15.03.) – ootamatult, kuid seda rõõmustavamal kombel, ja saime ka veidi juttu rääkida. SOFIA on ju olnud minu 2009 aasta ainuke tüdruk. OLEN olnud homsega siin MÄNNIKUL juba 155. päeva ja ööd, elik siis 22. pikka nädalat. JA kenasti vaid on möödunud see pikk aeg. JA olles olnud siin Männikul ligi pool aastat on endiselt plaanis minna maale ligi pooleks aastaks. /--/JA kallis SOFIA on väga ilus ja kena ja armas tüdruk minu jaoks tõesti. Novembris tean teda juba kaks pikka aastat. /--/ Seda rohkem ta mulle seega meedlib. /--/ KUID ehk ootab meid ikka veel ka midagi ühist ees. Kuigi see pole veel kindel. //
_________________________________

20. märts.
Kirjutades siis siiagi taas, on juba laupäevase päeva õhtupoolik, ja kirjutasin siia viimati kolm päeva tagasi. Eile nimelt ununes kirjutada. KUIGI eilne oli sisuliselt unustamatu päev. Esimest korda sai eile siis T. juures käidud. Ikkagi pulmade after-party, või midagi taolist lühidalt jah. Eilse õhtuga võib vaid rahule jääda, oli vaid kena õhtupoolik seal T. juures. Ilmselt jääbki veebuarist 2010 meelde vaid T. ja E. pulmad kaugel India ookeani MAURIITIUSE saarel. Oli ka M. kenasti seal neil kaasas. JA eile alles oli siis neil seal after-party, seal T. elukohas. Oli väga kena, ja sai vaid kenasti hakkama selle eilse õhtuga; sellega võis vaid rahule jääda. // MUIDU siin päevad möödumas vaid rahulikul kombel. Lugedes ikka neid “Jaapanlasi”, mille varsti lõpetan. Kirjutanud ja tõlkinud ei ole veel eriti üldsegi. KUID tõlkimine võib jääda ka suveks ja kirjutada jõuan siis ka nõndasamuti. /--/ JUBA olen siis siin Männikul veetnud üle 22. nädala ja rohkem kui 155. päeva ja ööd. JA tänasega algamas siis astronoomiline kevad, selle õhtuga see algamas ongi. Kuigi juba märtsi lõpp ometigi... /--/ See on mul juba 14. päevik, mis on üldse kirjutatud. Alustasin siis 1997. /--/ Tänasega algab siis astronoomiline kevad. Olen olnud siin Männikul juba rohkem kui 22. nädalat ja siis täpselt 158. päeva ja ööd. /--/ KUID see periood siin hakkab juba lõppema. VAID umbes 3. nädalat olen veel siin, siis ootab ees ligi pool aastat mille veedan siis maal, KALDA talus, Rapla alevikus ja RAPLAMAAL.
__________________________________

23. märts.
/--/ Seega olles olnud siin MÄNNIKUL juba ligi pool aastat, siis lähen ligi pooleks aastaks maale suvitama. Õieti veedan seal teise pool kevadet, kogu pika suve ja esimese poole sügist. Eilsega sai täis juba 160. päeva ja ööd siin Männikul veedetuna. /--/ KUID suvel jõuan tõlkida nii esteetikat kui ka Löwith´i. Midagi ikka tõlgin ja kirjutan järgenvalgi suvel. Siis selleks kõigeks nagu rohkem aega. //
__________________________________

26. märts.
Kirjutades siis siiagi taas, on jälle möödunud kaks päeva, viimasest sissekandest arvates. Eel-viimast korda kirjutan siia sel kuul. JA jäänud on siin Männikul veeta veel viimased kaks nädalat; -- vaid 2. nädalat ilmselt olen veel siin Valdeku tn. korteris, siis lähen ligi pooleks aastaks maale. /--/ MAAL on ikka omad plussid ka, kuigi võib-olla ka miinuseid, mida ehk ei ole ka sel suvel. Ikkagi juba 4,5 suve maal veetnud, see on siis juba 5,5 suvi seal veeta, see järgnev. JA jään sinna tõesti ligi pooleks aastaks, aprilli keskpaigast kuni oktoobri keskpaigani. Seega esimest korda elus järjest pool aastat maal. KUID eelmisel, 2009 aastal olin maal järjest ju ometigi 5. kuud (mida ka varem pole ette tulnud). Seega ehk tuleb järgmine suvi veelgi kenam kui eelmine oligi. ILMSELT jätkan nõnda veel sel ja vahest järgnevatelgi aastatel. Võimaluse olemasolul olen pool aastat linnas ja pool maal. //
________________________________________________

29. märts.
Kirjutades siis siiagi taas, on möödunud vaid paar päeva viimasest kirjakohast. On esmaspäevane päev ja nädalavahetusel ma siia ei kirjutanud. EILE oli siis tähtis sündmus, -- M. 25. sünnipäeva tähitsamine endises kohas. Õieti on tähtis päev täna, sest alles täna saab M. 25. aasta vanuseks. /--/ Järgmine laupäev on siis kevadpühad, see jääb siis ilmselt tõesti viimaseks korraks seal. // KUID praegu veeta siin rahulikult veel umbes 2.-3. nädalat ja siis kindlasti maale. /--/ Maal olen see aasta esimest korda elus ligi pool aastat (eelmine aasta olin maal samuti 5. kuud).
/--/ Nii,et see Tallinna periood hakkab lõppema. Olen siin vartsi (01.04) olnud juba 170. päeva ja ööd. Seega juba 23. nädalat umbes jah. /--/ Kuid tänasest tean, et saksa keelt pean tõlkima sel aastal 5. kuu vältel. JA kuna seda on vähe kuus, siis jõuan ka oma soome k. esteetika suvega kenasti viimisteltul kombel lõpetada. Ja vahest veelgi midagi. Nii, et suveks tegevust jätkub. Lugedes seal maal iga päev, kirjutades ka ilmselt iga päev. Ja tõlkides siis saksa ja ka soome keelest. Seega siis: Airi L., Vuorinen, ja vahest leian ka Rintala ja vahest jagub sügise poole aega ka Löwithi lõplikuks lõpetamiseks. Seega on suvel palju tegevust. /--/ – Vimast korda kirjutasin siis siia 2010 aasta eismesel kevadisel kuul. Oodates suurt kevadet ja maaleminekut.
________________________________

KOKKUVÕTVALT MÄRTSI KUUST: 2010. a. D.
MÄRTS 2010 oli ainult kena kuu, parimaid märtse üldse. Tundsin end seal korteris vaid hästi. Kõik oli parimas korras, nagu seal korteris on ju alati olnud. /--/ Märts oli siis kena kuu, ja ainult kena kuu, oli see selle möödunud kevade esimene kuu. Ja täna on alles suve teine päev. // KUID märtsi kuu seal korteris oli ainult kena. Lugesin (nagu oktoobriski) seda traktaati “Jaapanlased”. Muud ei lugenud, kirjutasin vaid päevikut, nagu selle aasta esimesel poolel oli tavaks. /--/ -- Korra käis külas see sell nagu HANNES T., sai vesteldud veidi. Siis käis külas ka kena SOFIA (15.03.) – ja selle üle oli vaid hea meel. Kuigi viimase aasta jooksul oleme kokku saanud ainult ligi nädala jagu päevi, seega üsnagi vähe tegelikult ometigi...! // Siis olid märtsis ka Mä. ja E. sünnipäevad, mida ka tähistati (vastavalt 25. ja 26. aastat sai mainitud vanaks). /--/ Muud nagu märtsi kuust eriti ei meenu . iLmselt oli kena aega see mainitud märtsi kuu, kui ei meenu midagi erilist. Selle viimase kevadega võib vaid rahule jääda. Kuid ei oska enam arvata, mis saab järgnevast pikast suvest. KAS on ikka erinevaid variante üldsegi ? /--/ -- SEEGA: veedan sellegi suve ikka siin maal kenasti, ja loodetavasti ainult kenasti vaid siin see aeg siis ka möödub. SEEGA: lootes, et saab hakkama ka äsja alanud suvega, olen siin kaua ja ei kipu kuhugi mujale. SEE Männiku korter üüritakse ilmselt lähipäevil välja. JA INDIA peale võin rahulikult mõelda kuni sügiseni, siis alles otsustub. /--/ Kõige paremad olid suved maal 2006 ja 2007 aastal. KUID ka eelmise suvega sai hakkama vaid kenasti. //
_______________________________

Avril 2010
_______________________________

Shakespeare: „Palju kära eimillestki.“
BENEDICK: Ma riskin küll sellega, et mulle paisatakse näkku mõnesuguseid labaseid pilkeid ja naljaraasukesi, sest olen nii kaua juba abielu nareuvääristanud.“ /---/ „Kas siis torked, fraasid ja need vaimu paberkuulikesed võivad kohutada täismeest tema tahtmiste teelt? Ei; maailm vajab järelusugu. Kui ütlesin, et suren poissmehena, ei teadnud ma aravatagi, et elan, kuni saan naisemeheks. --“ (Lk.: 128-129.)

1. aprill.
Kirjutades siis esimest korda sellel tänasega alanud aprilli kuul. See on juba teise kevadise kuu lagus sel kevadel. JA tänasega olen siin MÄNNIKUL olnud juba täpselt 170. päeva ja ööd. Eilsega siis täpselt 24. nädalat. JA üsna kenasti on möödunud siin Männikul veedetud pool aastat. JA just täna mõtlesin, pea-aegu, et ostustasin, et olen siin veel vaid umbes 8. päeva. Vahest juba nädal aega hiljem lähen siis pooleks aastaks maale. See on täiesti võimalik, piisab vaid minu otsusest. Piisab vaid tahte avaldusest. /--/
Olen olnud siin Männikul juba 170. päeva ja ööd täpselt. Peamiselt õllega on see aeg siin möödunud. Eilsega olin siin olnud juba 24. pikka nädalat. JUBA nii kaua olen siin Männikul olnud. Ja juba tänasel päikesepaistelisel hommikul mõtlesin, et kui ilmad järjest soojemaks lähevad ja lumi ära sulab, sii vahest tõesti juba varsti maale. Vahest juba umbes nädal aega hiljem. SEEGA: vahest tõesti juba nädal aega hiljem kenasti maale. Muidugi, jõuan seal maal olla. KUID viimase talve igal päeval mõtlesin maa-puhukse peale. JA see on juba 5,5 maa-suvi, seega on seal maal vaid kena olnud ainult. Seega vahest tõesti lähen sinna maale juba varsti, vaid nädal aega hiljem. /??/ -- Loodetavsti otsustan vaid õieti selle kolimisega seoses. Kuid juba ihkab hing sinna maale minna. Loodetavsti ei pea ma seal pettuma. Ja olen rahul sellel pikal suvel seal maal. Kuid seda kõike näitab aeg. Huvitav mida mõtlen kuu või kaks hiljem seal maal olles. JA mida ma siia kirjutan siis? --
Vahest on jäänud siin Männikul veeta veel vaid viimane nädal. Siis olin siin vähem kui 180. päeva. // Juba ülehomme on siis see pidulik kevadpühade tähsitamine. // Alles eelmine pühapäev oli M. 25. aastase sünnipäeva tähistamine. JA siis eelnevalt oli T. pulmade after-party, tema elukohas./--/
_________________________________________

4. aprill.
Kirjujtades siis siiagi taas. Täna on pühapäevase päeva õhtupoolik selle uue kuu nagu aprilli alguses. JA täna oli siis see kevadpühade tähistamine endises kohas. /--/ Juba paar aastat olen kokku siin Männikul elanud. /--/
Tänasega olen olnud siin Valdeku tänaval juba 173. päeva ja ööd. Täna oli siis lihavõtete tähistamine kenasti endises kohas. /--/ Seega, erinevalt varem-oletatust ei lähe maale mitte 10. 04; vaid hoopis siis kaks nädalat hiljem praegusest (seega: 17.04). See on palju sobivam termin, ja ikkagi just aprilli keskpaik, mida talvel oletasin. Jõuab ära sulada lumi, mis veelgi maas, ja ilmad muutuvad aprilli keskpaigaks ka veidigi soojemaks. MAAL jõuab ju olla ligi pool aastat, ehk ka kenasti vaid. /--/ JA pealekauba saab selle esimese tõlkematerjali, mille peamiselt siin linnas veel ära tõlkida jõuan. Perioodi lõpus on lihtsam tõlkimisega alustada (peale 3,5 kuud, sic!); kui maa-perioodi alguses. /--/
______________________________________

7. aprill.
Kirjutades siis siia kolmapäevasel päeval jällegi. Eile oli eriline päev. Hommikul sain endale lõpuks siis lame-ekraani. Nõnda algas minu jaoks lame-ekraanide ajastu, tubli samm tehnika arengus edasi. Kena miniatuurne ekraan. // JA eile oli tähtis päev ka seetõttu, et sain kokku selle KRISTJAN L.´iga, siin kodu lähedal “Dzingli” hotelli restoranis. // Ja jättis teine muidu ka soodsa mulje, ehk ka mina tallle. Sai vesteldud veidi maast ja ilmas lühidalt, eriti kaua see koosistumine ei väldanud.
Tänasega olen siin MÄNNIKUL veetnud juba 25. nädalat. Nii pikka aeg ometigi, ja see aeg on siin vaid kenasti möödunud. JA tänasega arvan, et olen siin Valdeku tn. korteris veel vaid 10. viimast päeva. Siis lähen maale (17.04.) ja kohe kindlasti. Sest vaheldust peab olema paar korda aastaski vähemalt. JA ilmad on juba kevadised, õhk juba soojem ja lumi juba sulamas. Kevadeti võib maal kena olla, looduse tärkamise aegu. /--/
__________________________________________

10. aprill.
Kirjutades taas siiagi. On laupäevase õhtu hiline aeg. JA tänasega on jäänud siin MÄNNIKUl veeta vaid viimsed 6. päeva. Viimane nädal siin Tallinnas siis ometigi, viimane nädal Nõmmel. Siis ootab ees ligi aastane maa-puhuks. Ongi juba sellest korteri-perioodist villand, ja oleks heal meelel veidi ka eramajas kaugel Raplamaal. Kokku olin siin siis sel korteri-perioodil siis umbes 185. päeva ja ööd, ehks iis ligi 26. nädalat ja veidi rohkemgi veel. /--/ VAID kaks korda kirjutan siia veel arvates tänasest. JA jäänud on siin veeta homme juba vaid ainult 5. viimast päeva. Siis kauaks ajaks RAPLAMAALE !/--/ JA pakkida oma asjad ja juba on T.-ga räägitud, et nädal hiljem sõidutatakse mind sinna KALDASSE. Kuhu jään siis vägagi pikask ajaks.
__________________________________________

13. aprill.
Kirjutade siis siia eel-viimast korda seekord siin linnas üldse. Vaid kaks korda kirjutan siia veel üldse siin linnas. Siin Männikul, kus veetsin siis ligi 26. nädalat elik siis ligi 185. päeva ja ööd. Ja kenasti möödus siin siis see poole-aastane linnas olek, see Valdeku tn. periood. VAID rahul olen selle viimase poole aastaga, Taliinas, siin Männikul. KUID jäänud on siin veeta vaid 4. viimast päeva. Juba ma valmistun selleks maale-minekuks, ja seda igas mõttes. Juba laupäeval lähen siis maale selleks, et jääda sinna ligi pooleks aastaks. KUID ka eelmine aasta olin ligi pool aastat maal (5. kuud); kuid jah, sel aastal olen maal järjest siis ligi pool aastat. Mulle ilmselt hakkab meeldima see maa-elu seal kaugel Raplamaal. /--/ Hakkabki juba aitama sellest pikast, poole-aastasest siinse korteri-perioodist. // KUID hakkama sain siin veedetud poole aastaga vaid kenasti. JA järgnevad pool aastat mööduvad siis kaugel Raplamaal, kus olen veetnud juba 4.-5 suve viimastel aastatel. Ja olen oodanud sinna maale saamist kogu talve. KUID muidugi: kui palju ei looda ei pea ka eriti pettuma.
Olles olnud siis siin MÄNNIKUL kokku 185. päeva ja ööd, elik siis 26. pikka nädalat, lähen juba varsti maale, selleks, et jääda sinna ligi pooleks aastaks. /--/ KUID juba kogu talve olen maale minekust mõelnud pea iga päev. /--/ JA muidugi on seal veeta aega pea lõputult palju. Aega on seal palju veeta ka heaski mõttes. // Siia kirjutan siin korteris vaid ühe korra, viimast korda. Siis jätkan kirjutamisega seal maal. //
_________________________________________

16. aprill.
Kirjutades siis siia viimast korda selle linna-perioodi lõppedes. Täna on siis reedene päev ja viimane päev siin linna-korteris veeta üldse. Homme (17.04) lähen siis pidulikult maale, homme õhtul olen juba kenasti maal, et jääda sinna vägagi kauaks. OLIN siis siin MÄNNIKUL pool aastat, ehk siis 185. päeva ja ööd elik siis 26. pikka kuid kena nädalat. JA vaid kenasti möödus see poole-aastane periood siin Valdeku tänaval. Vaid kenasti võis siin olla need viimased pool aastat. JA homsega algab siis poole-aastane maa-periood. Veedan siis seal Raplamaal ligi pool aastat, aprilli keskpaigast kuni sügise keskpaigani ilmselt. Esialgu ütlen, et jään sinna kuni septembri lõpuni, kuid võimalik, et kuni oktoobi keskpaigani. /--/
Olin siin MÄNNIKUL siis ligi pool aastat. Ja homsega algab siis maa-periood, olen ka maal pool aastat. Ilmselt tuleb kena kevad-suvi ja sügis. Kuid järgnevate päevade ja nädalatega selgub kuidas seal kujuneb. // Kirjutanud olen peamiselt vaid päevikut, maal jätkates siis üle mõne aja ka erinevate kirjutistega (mida on mitmeid ja erinevaid) ja mais jätkan ka esteetika tõlkimisega. // Palju tutvusi interneti vahendusel just ei leidnud, kuid mõned ikkagi. Kuid mailidega pean veidi vahet, kuigi ka suvel on ajutine internett. JUBA on heiastumas järgmine aastaring, ehk ometigi tuleb see 2010 aasta vaid midagi kena. Peagi on esimene pool sellest aastast juba möödunud. Linna-perioodiga olen kõigiti rahul. //
_____________________________

RAPLAMAA MAAKOND, RAPLA VALD, KALDA TALU.
17. aprill.
Täna on siis esimene päev maal, juba kirjutan siin maal, esimesel õhtupoolikul. Sõit maale oli äärmiselt rahulik, ja juba algusetundidel olind kenasti toimekas, ja juba eismesel õhtul kirjutan siis siia esimest korda maal. Arvuti funkstioeenrib ja arvutitööd tuleb seega siin järgnevsues vägagi palju. Juba on ka esimene raamat ette võetud. JA mis peamine: meeleolu on vägagi kena. JA olen ülimalt rahul, et nii kenasti siia maale sai, ja muidugi-mõista jään siia vägagi kauks. // ILMAD on muidugi veel jaheda-võitu, ikkagi aprilli keskpaik, kuid olin siin ka sügisel ja saab hakkama soojalt riides. Õues on ikka veel jahe, kuid mingil juhul ei tahtnud linnas enam päevagi veeta. //
Linnas ehk siis MÄNNIKUL olin siis pool aastat, ehk 26. nädalat elik siis 185. päeva ja ööd. Ja enne järgmist oktoobrit ei satu sinna kindlasti, korter üüritakse lähinädalatel kenasti välja. Sai hakkama siis pool aastat seal Valdeku korteris. Kuid juba täna, esimesel päeval maal on vaid hea meel, et juba siin olen. EHK ometigi tuleb kena kevade teine pool, pikk suvi ja siis ilmselt ka sügise esimene pool siin RAPLAMAAL, Kalda talus. /--/ Jõuan siia kirjutada veel vägagi palju!
___________________________________________

19. aprill.
SEE ON ERAKONNALINE SISSEKANNE !!! NB !!!
--- Olles siin maal, Kalda talus olnud juba kolmadnat päeva laekub siis erakorraline sissekanne, seoses viimase paari päeva erakorraliste juhtumitega siin lähikonnas. Seega siis: eile õhtul, umbes 19. 30. kuni 20. 00 vahel toimus siin lähedal üks traagiline sündmus. Üks külamees olla põlevasse autosse sisse jäänud ja saanud tõsiseid põletus-vigastusi. /--/ Ja ma ilmselt tean ka kes see tegelane oli. Ilmselt tean tõesti. Nüüd aga kirjeldades kahe viimase päeva meeleolusid ja seonduvat nii realistlikus kui ka psühholoogilises plaanis. /--/
____________________________________________

20. aprill.
Kirjutades endale siis jällegi. On teisipäevase päeva õhtupoolik ja olen vaid kenasti siin maal juba neljandat õhtut. Homsega olen siin maal olnud alles 5. esimest päeva. JA ometigi on ju plaanis siis siin olla ligi pool aastat, seega: jõuan veels iia kirjutada, seega praegu vaid lühidalt. Kirjutades seetõttu siia, et leevendada eilse päeva süngeid meeleolusid ja ohuaimusi. Eile kirjutasin siia veel teisti. KUID tõsi ta on, et elu sees pole maal juhtunud niisugust õnnetust nagu viimase pühapäeva õhtul, millest ma alles eile hommikul teda sain. /--/ KUID eile hommikul (esmaspäeval) seda uudist kuuldes olin lausa kohkunud. -- // KUID täna võttes juba rahulikumalt. Elutsedes siin kenasti. // JA aega on siin pool aastat seda päevikut kirjutda, seega praegu piirdumisi. //
______________________________________________

23. aprill.
PLAANIDE JÄRSK MUUITUS !!! -- Olen tänaseks, reede õhtuks, olles maal olnud vaid napi nädal otustanud nõndamoodi: HOMSEST TAAS LINNA! /--/ Sest ei ole kahujuks võimalik veel siin maal olla. /--/
____________________________________________

24. aprill.
Täna on siis laupäevane päev ja sama külm kui ikka. Kuid tänaseks ja praeguseks on lähima aja nn. “plaanid” juba selgunud. Seega jääb siis nii, et olin siin maal aprillis täpselt 10. päeva ja homme lähen korterisse tagasi. Täna tulid õnneks kenasti naispere maale ja selle seekord viimase nädalavhetusega saab kenasti hakkama. Ja ehk kujuneb edaspidi siis järjest kenamini. Seega olen siin seekord veel vaid ühe, viimase öö ja kaks päeva. Seega olin siis aprillis maal täpselt 10. päeva. Oli külm kuid kuidagi sai peamiselt siiski hakkama. JA ees ootab pikka suvi, ligi 100. päeva vähemalt, mille ma muidugi kindlalt maal veedan. Seega jõuab siin olla ka soodsama temperatuuri juures veel piisavalt kaua aega. // Kokkulepped on olemas, on otsustatud, et homme õhtul olen jälle seal korteris, selleks, et jaad sinna ilmselt siis nädalateks, ilmselt siis 2.-3. nädalaks. Ja korteris oli ju lausa palav lõpus: ning siin on aprillis ikka kindlasti veel liiga külm, näivalt ma otsekui lihtsalt “ei teadnud seda”. Kuid on siiski oodata ees kenamaid aegu.
Täna laupäeval, just õigel päeval on siis A. sünnipäev, mida me siis täna (naisperega) kenasti siin tähistame. Vendasid täna ei ole, olla hõivatud. JA olin siis aprillis maal 10. päeva täpselt. Kuna hindasin valesti vara-kevadist temperatuuri, ja ei olnud eriti ka kütet (täna on). JA muidugi jõuab siin suvel olla palju ja palju aega. Ilmselt tulen tagasi juba aprillis, sõltuvalt sellest millal see Hispaania üürnik seda korterit endale nõutab (olla juba kontakteerunud). Seega kui üürinik korterisse tahab tulla siis tulen kohe maael ja kauaks tagasi. KUID see võib aset leida alles 2.-3. nädalat hiljem. JA selle ajaga on ilmad juba kindlasti soojemad. JA ei ole mul mingeid erilisi nn. “plaane”. Ja enamik kraami jääb siia, isegi arvuti, jäävad siia mind tagasi ootama. Jõuan kirjutada siis ka kui siia tagasi tulen. JA pikal suvel jõuan siia palju kirjutada eirnevat. // Momendil ei tea sellest üürnikust ja sellest, millal täpselt siia tagasi tulen; kuid eks see siis selgub. 6 SENIKS siis edu ja õnne endale ja teistele edaspidiseks. 7 // VIIDETE LEHEKÜLG. //8
______________________________

KOKKUVÕTVALT APRILLI KUUST: 2010 a. D.
(19. 06. 2010).
Kirjutades siis siin ja praegu, olles olnud maal juba üle kuu sel aastal, kirjutades just tänasel päeval esimest korda möödunud aprillist käesoleval aastal. JA võib juba kohe, alustuseks väita, et aprill oli vägagi kena kuu seal linnas ja veidi ka maal veedetuna. Tegemist oli ikkagi nelja viimase aprilli kõige õnnestumagaga. Sest kolm üle-eelmist aprilli ei õnnestunud, ei olnud kenad aprillid siis juba 2007 aastast saadik, teadagi miks ja kuidas. KUID viimase aprilliga olen olnud nüüd hiljemgi üsnagi rahul. ÜLDSE oli viimane kevad vist parimaid kevadeid üldse viimase nelja aasta jooksul. JA see juba tähendab nii mõndagi. Oli alanud kevad seal linnas, ja märsti kuu oli vägagi kena, teadagi, aimatav miks ja kuidas. JA siis saabus teine kevadine kuu nagu aprill. MUIDUGI olin juba kogu eelnenud talve soninud varsest maale-tulekust ja nõnda ma siis mõtlesin seal korteris aprilli keskel. JA siis tulingi eismest korda elus ilmselt nii vgarakult maale nagu aprilli keskpaik sisuliselt (17.04.). KUID osutus, et veidi ikka kiirustasin nii varase maale tulekuga. Sest aprilli keskel oli maal ikka tõesti liiga külm veel ometigi. Polnud ka küttepuid, kuid olin nii kaua soninud varasest maale tulekust, et toona ei paistnud see eriti ebarealistlik olevat. Seega tulin maale juba aprilli keksel, esimest korda. JA olen praegugi kenasti maal, ja loodan, et järgnev suvi tuleb vaid midagi kena ainuüksi.
APRILL 2010 oli vaid kena kuu, see oli üks parimaid kevadeid üldse viimaste aastate jooksul. Tulenes see tõik ilmselt sellest, et keeldusin sel möödunud kevadel osakonda minekust, ja praeguste seisukohtade järgi sel aastal sinna üldse ei satugi kordagi (vahest alles veebuar-märts 2011?). JA seega kujunes paremini selle kevade esimene pool. JA olin isegi nii optimistlik, et oletasin, et juba aprilli keskel juba on võimalik maale tulla ja maale jäädagi. KUIGI nii vara nagu sel aastal (17.04.) pole ju kunagi maale tulnud, ilmselt isegi mitte elugi jookusl kordagi. JA maal oli arpilli keskel ikka külm, lausa talviselt külm veel ometigi. KUID nii soovisin siia varakult tulla. KUID külm oli tõesti. JA veel midagi kummalist, teisel õhtul (esimesel üksinda õhtul) juhtus siin samas lähedal, naaberkülas (u. 2. km) midagi erakordselt traagilistki. Üks külamees, (keda polnud näinud) sisuliselt põles ühte plahvatanud autosse sisse siin üsnagi lähedal (Mati P. Traagiline õnnetusjuhtum, millest kippusin esmalt liigagi isiklikke järeldumisi tegema. KUID kummaline ja äärmiselt õnnetu juhtum oli see tõesti. Traaagiline ja õnnetu juhtum, kummalistel asjaoludel. KUID mis sellest ikka pikemalt. Õnnetusi juhtub.
SEEGA oli aprill sel aastal vaid kena kuu. Pool kevadet olin veel kenasti oma talve-korteris ja seal edenes vaid kenasti. MUIDE sains iis toona (06.04.) endale ka esimese lame-ekraani ja sain samal päeval kokku ka selle KRISTJAN L.-ga, oli kena kohtumine (“Dzingli” hotellis). JA sedamoodi kenasti vaid mööduski see aprilli esimene pool linnas. /--/ JA ei linnas ega ka hiljem, mõnel kehvemal päeval jälle siin maal, ei kahtesenud kordagi, et aprilli lõpus linna tagasi läksin ja seal enamiku mai kuust veetsin. Aprilliga sai just nõndamoodi hakkama ilmselt. Enamiku maist olin siis linna-korteris ja nüüd olen sel aastal maal olnud juba 38. päeva ja ööd (aprillist) ja maist alates juba 29. päeva ja ööd. JA viimased nädalad on juba vaid kenamad olnud ja lootes kõike kõige paremat siin maal ka edaspidiseks. SIN ma olen ja siia ma kauaks ka veel jäängi. Kogu pikaks järgnevaks suveks, võib juba väita, selle esimese suvise kuu keskpaigas umbes. //
SEEGA oli aprill 2010 vaid ainult kena kuu. Eismene pool aprilli ja kogu esimene pool seda viimast kevadet möödus vaid eknasti seal linna-korteris. JA siis sai kummalisel kombel otsustatud maael tulla hämmastavaltki varakult. KUID siis jälle linna tagasi mindud, ja sellega rahul oldud, selle ostusega seal linnas veel veidi rahulikult oldud. Juba aprilli keskel kippusin sel aastal maale. Seda rahul-olevam peaksin olema järgneval suvel siin maal. (JA on ka üürnikki juba korteris ja sama isik, seega vahest möödub siin maal nagu eelminegi aasta ka esimene pool sügistki. Kuid nii kaugele ette veel ei mõtle, aeg annab arutlust). OLEN juba järjest kuu aega siin maal olnud juba mai lõpust, sel aastal kokku siis juba ligi 40. päeva ja ööd ometigi. Ja ilmselt ootavad ees rahulikumad ajad, teatud põhjustel; ning ligi 3. nädalat pole siin ka eriti üksi just eriti. KUID võtta rahulikult ja nurisemata järgnevat aega ja lootes, et ehk ikka edeneb järjest kenamini. // Tuleb juba esmaspäeval tagasi pr. KADI J. kaugelt INDIAST, mis maa peale olen kehvematel õhtutel hakanud juba veidi mõtlema. KUID aega on oma tuleviku-plaane seada. Sai helistatud täna ka kallile SOFIALE! /--/
______________________________

Mai 2010
______________________________

RAPLAMAA. RAPLA VALD. SOBLI KÜLA, KALDA TALU.

21. mai. 2010.
Kirjutades siis taas maal, ligi kuu aega hiljem. Viimati kirjutasin siia siis aprilli lõpus (24.05.) Ja järgmisel päeval (25. 04.) läksin siis küllaltki ootamatult linna tagasi. Mäletan miks ja kuidas, kuigi ametlikuks põhjuseks oli liiga jahedad ilmad, mida nad toona tõesti ka olid kõigiti. ETC! // -- KUID nüüd olen kenasti maal tagasi, sest täna siis (21.05.) tulin tagasi maale selleks, et siia vägagi kauaks jääda. Seega sai siis kenasti juba mai lõpus siia maale tagasi. JA kirjutades siis, üle pea ligi kuu aja. Jõuan siia veel palju kirjutada. Mais kirjutan vaid peamiselt mai päevikut ja pikk suvi veel aega siin kirjutada palju millest siis iganes. // Praeguse seisuga olen viimase ajaga rahul. Olin jah siis ühe külma aprilli nädala juba siin. Kuid praegu on ilmad lausa super-kenad, tõeline plavaus ja kuuma-leitsak,.. Juba linnas oli nii palav, et andis seal korteris kuidagi olla. Kuid praegu siin maal näib olevat vägagi soodne temperatuur. Just õige aeg maale tulekuks. Jõuan siin olla veel vägagi kaua. // Loodus on väga ilus praegu, rohelus just tekkinud, õunapud ja toomingad õitsevad. Ilusat kevadet !!!
Pole kirjutanud päevikut juba ligi kuu aega. Ei võtnud lihtsalt arvutit linna ja polnud vajagi. KUID järgnevuses jõuan kirjutada siia veel siin vägagi palju. Loen siin siis iga päev ja pea iga päev ka kirjutan. Ja juunist hakkan jälle ka tõlkima soome keelt. // VIIMASE AJAGA VÕIB RAHULE JÄÄDA. Ja HOOLIMATA MÕNEST PÄEVAST OLI JU KA APRILL ÜKS KENAMAID NELJA VIIMASE APRILLI JOOKUSL. Ja MAI TULEB KINDLASTI PALJU KENAM KUI EELMINE MAI. /--/ Ja oli mul ka põhjust linna minna sain kokku SOFIA ja kahe teise selliga ja oli ka Nõmmel see põhikooli klassi-kokkutulek, mis möödus ka vaid kenasti. /--/ Mais oli küll veidi imelik linnas olla, nõnda ilusate ilmadega, kuid sain seal hakkama, ja nüüd järgnevalt jõuan siin maal olla veel vägagi kaua. MAID on jäänud vaid 10. viimast päeva ja need mööduvad kindlasti vaid kenasti. Ja kindlasti tuleb juuni palju kenam kui eelmine juuni oligi. //
_____________________________________________

23. mai.
Kirjutades siia tänaselgi kenal päeval, on pühapäevane päev selle mai kuu lähenedes oma lõpule. // Kuid lood on alles oma alguses ja jõuan siin maal olla veel vägagi kaua aega. // Aprillis olin maal siis 8. päeva ehk u. nädal. Seega on täna sel aastal maal juba 11. päev veeta. Kuid eelmine aasta olin maal ligi 150. päeva ja ilmselt kujuneb ka seekord umbes nõndasamuti. //
// Eile oli siin kandis lausa erakordne päev ometigi. Eile, teisel päeval siin maal (22. 05.) toimus siis üks kohalik suur-sündmus nagu RALLI-sõit, siis siin samas, nendel kohalikel väikestel teedel. See oli erakorraline ja suurejooneline sündmus tõesti. Tõesti võimas ja vapustavalt lahe sündmustik. SUPERBE ! Ligi umbes 50. autot sõitsid, kihutasid siit mööda ligi 100 km/h, vahest rohkemgi, sirgel vahest kuni 250 km/h. Sai seda hoolega vaadatud ligi 4 h jooksul. Pole ju pea kordagi elus rallit näinud. Ja eriti nii kodule lähedal kõigiti. Erakorraline ja suurejooneline sündmus eile siis mis jääb veel kauaks meelde. Maa-perioodi alguas siis ralli-sõiduga. Kena elamus. //
MAI 2010, selle algus, linnas veedetud aeg (veel 26. päeva), millest peamine oli mai kuu esimene pool. Võisin seal linnas veel mais natuke olla, sellest pole midagi, kuna ilmad muutusid alles aeglaselt soojemaks; kuigi viimaks oli ikka väga palav. KUID praegu hea meel ainult, et siin maal olen ja jäänd siia vägagi kauaks, muidugi mõista. // Kuid mais sain ka mõne inimesega kokku seal linnas. Käis seal korteris lühidalt esimest korda külas see KAIT (05.05.); ja korra sai tutvutud ka mingi “composer-producer” tegelasega nagu RONALD R. seal “Dzingli” hotellis (07. 05. ) Oli meedlivad kokkusaamised, üks endine ja teine uus tuttav. // JA ka kallis SOFIA käis (samal kp.) külas, seega olen teda näinud sel aastal siiski vaid 3. korda. //
// JA muidugi oli siis see Rahumäe põhikooli klassi-kokkutulek (12. 05.), NÕMMEl, mingi “Alfredi” pubis. Kahtelsin kas lähen kuid läksin siiski, kuna oli käiguks ka muid põhjusi. JA see kokkutulek oli üsna kena, sai nähtud siis üle dekaadide ammu-unustatud ja siiski tuttvavaid inimesi. Keda teadsin mina esimesest 3. klassist ja mõnda samuti ka gümnaasiumist (“NG”). Jätsin ehk kena mulje ja see oli ju haruldane sündmus tõesti. Kui laekub isiku-andmeid siis kunagi (vahest alles sügisel?) ka kontakteeerun mõne isikuga. (Tegelased nagu: Eveliis Lundberg-Pebre, Airin Kuuskmann, Jaanika, Hendo; Tanel Murre; Tiit Joosti; ja Tiiu-liisa Rummo-Laes koos Kristjani ja viimase lapsega; ja ka Heidy Soosalu-Lant, ja veel mõned, keda ei tundnud). // Kuid jõuan siia veel kirjutada, seniks piirdumisi. //
________________________________________

30. mai.
On pühapäevane päev. Pole kirjutanud siia täpselt nädal aega. Seega jäävad mai ülestähendused väheseks (vaid 4. x. kokku); kuid sellest pole midagi. Olen siin maal teisel katsel juba 10. päeva ja ööd. // Teisel päeval maal oli siis see kohalik suur-sündmus nagu ralli-sõit, ligi 50. autot sõitis siit samast mööda ligi 100 km/h. Oli suurejooneline ja paeluv vaatepilt !!!Seega siis midagi, mida kunagi varem siinmail pole nähtud ja ei tea millal jälle kunagi üldse näebki. Sisuliselt minu esimene rallisõit. // JA juba muide, esmaspäeva õhtul tuli tagasi J. kaugelt Austraaliast, ilmselt üle Malaysia ja Thaimaa, ootas paar päeva Bankokis, ja siis lindas üle Moscauw Riiga, kust ta ülemus (see Mark) ta autoga tagasi tõi. Seda ei unustanud mainimast R., kes nädala alguses mind siin külastas (3. x.).
KUID üldiselt sain eelmise nädalaga küllaltki kenasti hakkama; kuid eks nüüd järgnevalt on aega ja võimalust kirjutada veel vägagi palju. Kirjutada kasvõi iga päev, kui soovi on. Mais siis ei kirjutanud eriti, erinevatel põhjustel, ja seda maid on jäänud veel kaks viimast päeva. See kevad on tõesti läbi saamas. JA võib juba ennatlikul kombel väita, et see kevad oli vaid midagi kena, üks parimaid kevadeid viimastest sellistest üldse. APRILLIGA sain juba kenasti hakkama; ning -- märts ja mai olid siis kenad ja lihtsad kuud. EI tea kuidas kujuneb järgnev suvi, kuid loodan, et ainult kenasti. // Millega siin tegelesin eelmisel üksi veedetud ja jahedal mai viimasel nädalal ?Peamiselt lugesin iga päev. Nädala alguses lugesin Arthur C. Clarke “The City and the Stars”, täpselt aasta aega hiljem. Ja siis jätkasin Robert Louis Stevensoniga ja muidugi minu lapsepõlve-kirjandus nagu: “Treasure Island” ja siis ka “The Black Arrow. A Tale of the Two Roses”. Oli meedliv lugeda; kuid lugeda on olnud meeldiv juba õnneks ligi neli viimast aastat. Suvi alagab lugedes C. Castaneda I osa; siis järgneb see norra kirjanik. // --- Nii on möödunud see aeg. Ja nüüd järgnevalt siis samuti: lugedes iga päev ja ilmselt ka kirjutades, vähemalt alguses, iga päev. JA juuni alguses hakkan, mõõdukas tempos, -- jälle ka tõlkima kenasti. JA ees on ootamas väga pikk suvi... //
____________________________________________

31. mai.
On esmaspäevane päev. Ja täna on siis ka viimane maikuu päev, ja sellega on täna siis ka viimane kevadine päev üldse sellel aastal üldse. /--/ Mai 11. viimast päeva olin siis maal ja üldiselt vaid kenasti. JA homsega algab siis suvi ja juuni kuu; jõuan siia veel palju kirjutada. // JA homme on kallil emal ka sünnipäev, saab teine 64. aastat vanaks, mida tähistatakse siis pühapäeval (06.05.) ka Maidla-rahva osavõtul kenasti. Palju õnne sünnipäevaks. Muide 01.10. 2009 sai Mamma (Vera Teinbergi) sünnist mööda 100. aastat. /--/ Eile oli siin palju rahvast, vaid õde lapsega oli mujal. Ema tuli nädalasele puhukusele, mis ka ehk mullegi kasuks tuleb (toitlustamise ja psühholoogiaga seoses). Tulid ja läksid T. naisega ja Mä. (laupäevast siin) Silveriga (ja ka ALVAR). -- Õhtul käis oma Austraalia-muljetest rääkimas ka J. //
Viimast korda kirjutan mai kuus, selle kuu viimasel päeval. Tänasega lõppeb kevad ja homsega algab suvi. Ja jõuan siin olla veel lõputult palju päevi. Lugedes iga päev ja tõlkimagi asudes selle juuni kuu alguses (möödukas tempos); ja algus vist kirjutan samuti, pea iga päev. Nii, et tegemist on palju raamatute ja arvutiga... // Kuidas möödus siis see mai kuu, mille peamiselt veetsin linnas ? Juba aprilliga võis see aasta rahule jääda, oli 4.-st aprillist, viimasest, parimate killast. Liiga vara kippusin maale ja seega olin siin vaid umbes nädala (17.04.—25.04.) – lahkudes siin külma ja veel veidi ka mingi õnnetus-juhtumiga seoses. JA siis olin veel linnas, oma korteris veel umbes kuu; tulles siis teist korda maale (21.05); -- ja seekord siia muidugi selleks, et jääda siia kauaks: kogu pikaks suveks ja ilmselt ka esimesek pooleks sügisest. //
Mais võisin linnas olla. Saigi mõnega kokku ja sai tähistatud ka klassis-kokkutulekut (12.05). Seals ai nähtud nii 3. esimese klassi kui ka keskkooli (NG) nägusi ja inimesi. (Keda seda on loeteldud mujal). // Sai kokku saadud selle K.-ga iga (05.05.), umbes aastane tutvus. // -- JA siis sai nähtud (07.05.) ka kallist SOFIAT, keda olen kahjuks viimase aasta vältel näinud ainult nädala-jagu päevi. Vähe aga hea, et sellinegi tutvus on olemas. /--/ JA samal päeval sai kokku saadud “Dzinglis” ka isikuga nagu RONALD R., selle Kristjan L.´i vahendusel. Ja ja R. R. näol siis tegemist endise “Mahavoki” (Kare Kauks) ja Anne Veski klahvpilli-mängijaga, kes olevat kunagi dekaade tagasi põgenenud Aafrikast, siis Madgaskari ja Mauriitiuse kaudu Austraaliasse ja siis 10. aastat elanud New Yorgis, ja pidanud seal stuudiot. Vahest kasulik tutvus, hoida kontakti; ja las loeb minu diplomitööd ja (8. X.) esseesi. Laiendada oma tutvusringkonda. /--/ JA tänasega lõppeb siis kevad sel aastal ja homsega algab siis suvi 2010 aastal. Ehk ometigi tuleb vaid kena ja ainult kena suvi ja siis ka sügis. Nii ja teisti. Tasa ja targu. JA vahest sügisel siis isegi INDIASSE, olen aastaid mõelnud, vahest teen kunagi ka teoks. //
___________________________________________

KOKKUVÕTVALT MAI KUUST: 2010 a. D.
(01. 07. 2010.)
Kirjutades siis siia esimest korda selle käes-oleva aasta mai kuust üldsegi. See oli kena kuu, see mai kuu sel 2010 aastal. JA vaid kenana see meelde jääbki. OLIN olnud seal MÄNNIKUL jälle kaua aega. Suvel, eelmisel suvel olin maal olnud ligi 150. päeva ja ööd. EHK siis umbes 21. nädalat. Veetsin siin eelmise suve ja pool sügistki veel. JA siis sügise teise poole ja talve ja pool kevadetki veetsin seal Valdeku tn. korteris. -- Olles veetnud kena perioodi maal läksin sinna linna korterisse siis sügise keskel (11.10.´010). JA möödus seal siis kena sügise teine pool ja pikk ja lumerohke talv. JA siis ka pool kevadet isegi. Esimesel katsel tulin siia maale juba varakult, liiga varakult,k nagu hiljem selgus (17.04.). OLI siin veel aprilli keskel liiga külm veel tõesti ja oli ka muidu põhjusi... Seega tulles siia tõesti liiga varakult (17.04.) – sai ka varakult linna tagasi mindud, (25.04). Ligi 6. päeva peale maalt linna minekut olin veel aprillis oma korteris.
KUID nüüd, 2010 aasta teisel poolel on lood muutunud; eelmisel mai kuul leidsin veel 4. erinevat plikat “eesti” eri osadest: JANE ja LIISU ja DAGNE ning KERLI. // --- Nendest perilidest kirjutan ilmselt pikemalt ja põhjalikumalt veel ka juuli kuu päevikusse. SEEGA: minu tulevik on preilidega seotud, keda leian just tutvumis-kuulutuste kaudu. // KUID jah; -- nägin KAITU siis mai alguses seal korteris (05.05.) ja siis nägin ka kallist SOFIAT ja ka mingit uut tuttavat nagu RONALD R. seal nn. “Dzingli” hotellis (mõlemat 07.05.). JA kaua kaalutud, kuid läksin eri põhjustel ka sinna RAHUMÄE Põhikooli klassi kokku-tulekule. // --- OLI seal leida ka tuttvaid nägusi nii algkoolist kui ka mõnetki keskkoolist isegi. See oli eriline kokkutulek ja olen sellest veel hiljemgi mõelnud. OLI tuttvaid keda polnud näinud oma algkooli päevilt (Tanel Murre, Hendo Kidron, Airin Kuuskmann, jpt.) Kuid oli ka tuttvauaid keda olin näinud oma keskkooli eas, (nt. nagu Eveliis Pebre-Lundberg, Heidy soosalu-Lant, Kristjan Laes, jpt.). Muide ka Kirstjani naine on olnud nii minu esimeses kolmes klassis kui ka keskkoolis kui ka ülikooliski. Viva Paul-Erik Rummo ja sotsiaal-poliitika ! --- Seega oli vaid kena see RAHUMÄE Põhikooli kokkutulek, ehk jätsin ka vaid kena mulje. Osasid polnud näinud, osadest ei taha kuuldagi ja osadega kontakteerun ka tulevikus !
Tänasega olen sel aastal maal olnud juba ligi 50. päeva ja ööd, juba nii kaua olnud maal sel aastal nagu 2010. Arvutades aega aprilli keskpaigast siin maal. KUID järjest olen siin olnud vaid mai lõpust (21.05.).Teisel päeval siin maal oli siis see KELBA Ralley-sõit. JA siin olen siis olnud ja vaehlduva eduga. KUIGI Võib väita, et see juuni kuu siin maal oli üsna kena, parem kui eelmine juuni. KUID ei tea veelgi, mis saab teisest poolest suvest ja tulevikust siin maal. Sest ilmselki pean siin olema kuni sügise keskpaigani. // MAI kuu 2010 aastal oli väga kena kuu. Juba aprillis kippusin nii väga maale, et unustasin reaalsuse ja nagu ei teadnud isegi temperatuuri tollast. // JA siis mai lõpus tulin maale, et seekord siia ka kauemakski jääda. JA juba olen siins el aastal olnud siin maal siis tänasega juba 50. päeva ja ööd.Ees on ootamas siis veel kaks suvist kuud siin ja siis ka esimene pool sügist. Ilmselt nõndamoodi just nimelt. // --- Loen ja tõlgin ja kirjutan ja maalin ja veedan selle järgneva suve vaid kenasti ainult. //
_________________________________

Juin 2010
__________________________________

Shakespeare: „Palju kära eimillestki.“
BEATRICE: (esile astudes):
Mis leek lõi mulle kõrvu? On see nii?
Mind uhm ja uhkus teevad odavaks?
Ulm, ela hästi! Uhkus, hüvasti!
Ei teie või mind teha õndsamaks!
Jah, Benedick, su armust võrsus arm mul,
mu metsik süda taltub sinu käel;
kui armastad, siis meel ei ole karm mul,
me tunded liitkem pühal lembeväel.
Ehk kuulen kiitvat sind küll teiste suid,
sind hindan ise heaks, ei kuula muid.“ (III, 1.) (Lk.: 133.)

3. juuni.
/--/ On alanud juuni kuu ja on alanud sellega see suvi. JA ometigi on ju 4,5 suve siin maal ainult kenad olnud, seetõttu vaid ma siia nii kippusingi. /--/ Juba aprillis kippusin siia, - täielik jaburus, lumi oli veel äsja sulanud, ja külmetasin siin siis nädal aega ja oli ka muud, groteskseidki sündmusi; ning siis läksin õnneks linna tagasi. JA tänu sellele oli see möödundu mai kuu õnneks üsnagi kena. Eelmise kevadegi võibki ainult rahule jääda, eelmine kevad oli üks kenamaid kevadeid üldse. // -- KUID mis saab järgnevast suvest, seda kahjuks öelda ei oska. /--/ VAHEST sel INDIAL olekski mingi mõte, kunagi? //
_______________________________________

5. juuni.
JA mina rumal kippusin siia juba aprillis, kuid õnneks olin mai kenast seal korteris. Ja veel tulin siia mai lõpus. /--/ Järelikult veedan seal korteris esimese suve ja edeneb siiski edaspidigi. Sest seal korteris on möödunud juba ju vähemalt neli kena sügis-talve ja kevadet. Järelikult edeneb seal ka juba homsest alates.// KUID korteris saab mul vaid kena olema, ja jään sinna vähemalt aastaks. Järgmine mai (sic!) alles need nn. “maa-plaanid”. KUID korteris seal Männikul on mul ju alati kena olnud, mööduma saab siis seal ka esimene suvi. /--/ Loen korteris, hakkan seal kirjutama, nagu siin mõtlesin. Uuesti hakkan ka tõlkima, kuna on veel üks variant tulevikuks. Nimelt mitte suvel kogutava rahaga (korteris muidugi ei kogu), -- vaid hoopis oma esimese tõlkeraamatu rahaga võib kunagi INDIASSE minna. See raamat mul pea-aegu tõlgitud, otsida netist hoolega kirjastusi käia või kohal kuskil, ja siis investeerin esimese tõlkeraamatu tasu, -- 20 000 – 40 000 EEK´i !!! Investeerin selle heaolusse ja lähen siis kindlasti selle rahaga Indiasse, esimesel võimalusel ja veetmaks seal pool aastat või aasta või kauemgi veel. Seega korterisse tõlkima ja siis kunagi ka: INDIASSE...? //
__________________________________

7. juuni.
On praegu juba esmaspäevane päev, ja möödunud on leebelt öeldes vaheldusrikas aeg. JA see tõik, et praegu siis maal kirjutan näitab, et erinevalt viimasest sissekandest on plaanid siiski muutunud ja olen ikka maal. Praegu võib väita, et olen vaid nädala veel maal, et jäin siia vaid üheks nädalaks veel, kuid tegelikult muidugi jään siia kauemakski. KUID eelmise nädala lõpus olin üsna huvitatud linna minekust. /--/ Eile oli siis eriline päev, M. 64. sünnipäeva tähistamine siin. Olid kohal nii Maidla rahavas (Asta, Elvi, Reet, ja Alari perega); kui ka Sobli rahavas (Rein, Tanja, Jaanus, Helina ja Ane lastega); -- ja muidugi ka lähedased. Seega oli eile selline sündmuste-rohke päev ja see jääb kauaks meelde. Õieti oli ema sünnipäev muidugi juba teisipäeval (01.06.); kuid eile siis tähistati siin maal. Ega neid sugulasi nii palju koos eriti tihti ei näegi. Maidla ja Sobli inimesed koos. //
_______________________________________

9. juuni.
On kolmapäevane päev ja muidu ka kõik kenasti korras. (Huvitav kas nõnda ? Neljapäeval arvates ja lootes?). // --- On tõesti juba tõesti ka kolmapäevase päeva hilisõhtu ja olen endiselt maal. /--/ On möödnud juba kolm rahulikku päeva siin maal ja kõik kujuneb nagu kujunenma peab. Olen vähe veel kirjutanud, tõlkima pole veelgi veel asunud (nagu viimase ligi poole aasta jooksul). KUID olen lugenud, viimased päevad siis lugenud, peale Castaneda I. osa lõpetamist siis peamiselt seda oma lemmikut, norra kirjanikku nagu Trygve Gulbranssen: “Og bakom synger skogene”. JA see oli ka meeldiv lugemine, viimased päevad. /--/
Reedel olen olnud siin maal juba ligi kuu aega, seega ligi 22. päeva siin juba mai lõpust alatest. /--/ Tulin sii amai lõpus, see oli veel õunapuude õitsemise aeg, õitsesid ka toomingad ja siis ka pihlakad. Praegugi õitsevad veel ikka sirelidki. See on kena varasuvine aeg siin veeta, ja siia kavatsen jäädagi kauemakski. Olgu see vaid siis teine tuba ei tea milleks. Sellest järgnevast suvest tõtab juba kujuneda sama kena suvi nagu eelnenud 4,5 suve siin olidki. Lugedes iga päeva oma head kirjandust, ja ka kirjutades pea iga päev. JA siis hakata jälle ka tõlkima, üle pea poole aasta. JA lootes vaid, et järgnev suvi siin maal tuleb vaid midagi kena ainult. Lugedes ja kirjutades iga päeva ja hakates juunist jälle ka tõlkima. //
_________________________________________

12. juuni.
Kirjutades siiagi taas, ja on juba laupäevase päeva varane õhtupoolik. Viimased viis päeva sel viimasel nädalal möödusid õnneks küllaltki rahulikult olin kenasti üksi siin maal. // KUID muidugi ootan tulevikult vaid midagi kenamat. Sest juba on teada, et ma siia maale jään selleks alanud suveks, kuna neljapäeval (10.06) tuli jälle see üürnik Hispaaniast ja asus minu talvekorterisse. Kahjuks või õnneks tähendab see ilmselt ka sügise esimest poolt maal, nagu eelmine aasta, kuid esialgu ei maini veel ka pikka suvegi. //
Eilsega olen olnud siin maal juba 4. nädalat ehk siis sel aastal kokku juba 30. päeva ja ööd, elik siis esimese kuu. Mai lõpust (alates 21.05.) olen siin olnud juba tänasega 23. päeva ja ööd. JA teeglikuklt võis viimase nädalaga ju rahule jääda, ehk on tänanegi õhtu jälle kenam. // Kirjutanud olen vaid peamiselt selle aasta päevikut; kuid jätkates ka nende kõikide artiklite kirjutamisega. JA alustades/lõpetades jälle ka tõlkimisega, üle poole aasta umbes. // Olen helisatnud uutele tuttvatele;K eile nt. neile kolmele nn. “mai-plikale” (Kerli (?), Dagne ja nn. “Liisu”). JA täna, täpselt kuu aega peale seda alg- ehk põhikooli kokkutulekut helistasin veel 3. algklasside (uuele) tuttvale. – Tiit Joosti, Hendo Kidron ja Tanel Murre.Las saada/jääda neist ka minu tuleviku tuttvad, kuigi helistada neile siiski harva. // Seega: ehk võib oletada, et see järgnev suvi vaid kenasti siin maal kujuneb. //
Olen olnud sel 2010 aastal maal juba ligi kuu jagu päevi. Kahel katsel, viimasest on möödumas 23. päeva ja ööd. Juba kuu siin olnud seega, ehk siis 4. nädalat. // Lugedes, nagu viimased päevad juba, ikka seda norra kirjanikku, üht oma lemmikautorit, nagu TRYGVE GULBRANSSEN. Ja praegu pooleli selle tunnustatud romaani-trioloogia teine raamat, nagu: “Det blaser fra Dauingfjell”, elik siis: “Tuuled puhuvad Vaimudemäelt”. Hakata kirjutama jälle juunist, hakata jälle tõlkima lähiajal... //
_______________________________________

15. juuni.
On teisipäevane päev, täpselt selle esimese suvise kuu, -- juuni, -- keskpaigas. (Huvitav, kuidas mul kujuneb?). -- // --- On siis tõesti teisipäevase päeva õhtu, olen jälle kolmandat õhtut üksinda ja kahjuks ei olnud täna kuigi kena päev. /--/ JA õnneks on homme juba see päev kui olen muidu ka kenasti varustatud ja pikemaks ajaks. SEEGA saab ehk ikka kuidagi hakkama järgnevuses, hoolimata tänasest kehvemast päevast. Muidu siin järgnevuses nagu ikka, ehk end hästi tundes, lugedes ja kirjutades. Peamine on see homne käik praegu ja siis parem olemine kauemakski ajaks. Siis jõuab õlle valmimist oodata. Tõlkida jõuab hiljem ka. //
____________________________________

18. juuni.
On reedene päev selle juuni kuu teise poole alguses. (Kas kujuneb vaid kenasti ...?!). // --- Kirjutades siis siia tänase reedese päeva hilisõhtul. /--/ Nii, et midagi uut. Minu aeg on alates teisipäevast, seega viimasest kirjakohast vaid kenasti kujunenud. Vahest just teisipäeva õhtul oli veidi kehvem aeg, kuid juba kolmapäevast, muidugi, on kujunenud vaid kenasti ainult. Mille üle hea meel. // EES ootab pikk maasuvi ja varsti tulevad juba jaanid. Jaanilaupäeva õhtu on juba kolmapäeva õhtul ometigi. Tulevad vist külla mingid A. sõbrannad, ilmselt koos lastega. JA muide ka pr. KADI J. tuleb esmaspäeval INDIAST tagasi, õhtul, A. läheb isegi lennujaama vastu. Eks siis näeb ka seda preilit. MUIDE veel täna hommikul mõtlesin lausa hoolega India peale minagi. Vahest on see siiski minu tulevik. Pidin end lausa isegi “Indiasse kirjutama”. Kuid olen varemgi ligi aasta väljamaal õppinud ja elanud, ja vahest ongi India ka minu tulevik, vahest tõesti...? //
On möödunud ligi kuu jagu aega siin maal. Sel aastal juba rohkem kui kuu juba. JA viimaste nädalatega olen rahul. /--/ KUID lugedes hoolega ja palju ja iga päeva. Täna sai lõpetatud TRYGVE GULBRANSSEN´i romaani-trioloogia teine osa nagu “Det blaser fra Dauingsfjell”; ja alustatud kolmandat osa nagu: “Ingen vei gar utenom”. Järgnevaks siis plaanis Castaneda II. raamat. Ja siis vahest midagi mahukamat sel suvel nagu Frank Herbert ja “Dune”, mida pole lugenud juba neli aastat, alates 2006 aasta suvest ilmselt. Hakata rohkem ka kirjutama, rohkem veelgi kui vaid selle aasta päevikut, nagu senini, ja siis hakata jälle ka tõlkima, soome keelt, ja üle pea poole aasta. //
________________________________________

21. juuni.
Kirjutades siis siiagi taas, tänase esmaspäevase päeva viimastel minutitel. Olin siin maal üksi sel viimasel päeval ja kenasti vaid edenes kõik. Lõpetasin tänsega selle norra kirjaniku lugemise, homsega alustan taas Castanedaga. JA kenasti vaid edeneb siin kõik. Lähenemas on Jaanid. Juba homme, varsti on juba jaanilaupäev. Seekord siis kolmapäevasel päeval. Ja ma ei ole siin ligi 3. nädalat just üksi siin järgnevalt, olles nagu ka veidi seltskondlikumalt. KUID eks siis selgub, kuidas kujuneb... Esialgu peaks veel hakkama saama. JA siis selgub kuidas kujuneb edaspidi ! TÄNA õhtu tuli lgp. Pr. KADI J. tagasi kaugelt INDIAST. Seega selgub siin järgnevalt, kui selle preiliga vestelda, mis ootab mind kaugemas tulevikus ees. Juba on hakanud tekkima kauge India mõtted. Et äkki läheks sinna, kaugele ja kauaks...? //
Tänasega olen olnud siin maal sel aastal juba 40. päeva ja ööd. Alates mai lõpust olen olnud siin juba kuu aega, tulles siia siis mai lõpus (21.05.) ja tänasega möödub sellest tähtpäevast juba 32. päeva ja ööd. Juba esimese kuu olen siin järjest veetnud. Hakata järjest rohkem lugema; ja alustades järjest rohkem ka kirjutamisega, lõpetamsi eelmise suve hakul alustatud kirjutamisega. JA siis alustades ka tõlkimise lõpetamisega. Seega on tegevust siin veel paljugi. Lugedes, kirjutades ja tõlkides... --- Ilmad on muutunud soojemaks, kuigi vihmasemaks ka nõndasamuti.//
__________________________________________

24. juuni.
On Jaanipäev, kuidas on möödunud kaks viimast päeva...? // -- Kirjutades siia siis nelajapäevasel päeval, ehk siis ametlikul JAANIPÄEVAL: ja vaid kenasti möödusid siis selle aasta ühed tähtsamad pühad seekord siis. Kirjutasin viimati nädala hakul, teisipäev oli rahulik, kuigi sündmustevaene ilmselt. JA eile kolmapäeva õhtul oli siis muidugi Jaanilaupäeva õhtu. Seekord Kaldas seda ei tähitsanud, kuigi oli alguses plaanis. Kaugemale ka ei sõitnud (Hagerisse), polnud plaaniski. JA siis sai tähistatud selle aasta Jaane hoopis Kuural, kos vendade tuttvatega. Oli koos umbes 20. noort inimest ja enam vähem kenasti, algul tusaselt nagu, hiljem üles-köetuna. Paari tegelasega sai isegi vedi räägitud, kuigi noored ja ühist keelt polnud eriti leida. Olin siis Kuural selle jaaniõhtu (18.oo.- 01. oo). Seega möödusid selle 2010 aasta JAANDI vaid kenasti, olen kõigiti rahul, oli see tähtpäev tagasihoidlikult kena...? //
// -- Ja täna siis ärkasin kenasti, kuigi varakult ja oli veidi koos-istumist A. sõbrannadega seoses. Muidugi pr. Kadi J., kaugelt Indiast just äsja tulnuna...? /--/ Lootes, et järgnev aeg tuleb vaid midagi kena. Ja siis hiljem mõelda rahulikult tuleviku peale ja veetes oma aega kenasti vaid. Vahest tõesti sügisel juba välismaile, kuid sügiseni on veel palju aega?
Need Jaanid 2010 aastal olid siis vaid epamiselt ainult kenad õnneks. Ja nõnda see tähtpäev sellest aastast meelde vaid jääbki. Viimane nädal: esmaspäeva õhtul KADI Indiast tagasi. Teisipäeva õhtul, teine korda näha A. kavaleri nagu AIMAR, mõistlik sell, muidugi. Eile siis Jaaniõhtu Kuural, koos vendade tuttvavatega, ja milega võis vaid rahule jääda. Ka tänasel vabal päeval vedigi seltskondlikku koosistumist. /--/ Ja vahest veel millegist. Hakata rohkem lugema ja eriti just kirjutama. Nii lõpetamata päevikuid ka ka artikleid ja muudki. Ja kindlasti peab juba juuni lõpus olema taas-alustatud ka tõlkimisega. Sest nimelt võib seda tõlkeraha vajagi minna. Sest on ilmne variant, et sügise poole “eestist” siiski kauemakski minema. Nii, et vahest sügisel tõesti siis INDIASSE...?
________________________________________

27. juuni.
On pühapäevane päev selle juuni lõppedes. – Kuidas edeneb? // -- JA ongi juba pühapäevase päeva õhtupoolik ja mul edenemas kõik suhteliselt kenasti. Juuni läheneb juba oma lõpule (veel 4. õhtut); ja nõnda lõppebki see esimene suvine kuu. VIIMATI kirjutasin siia neljapäeval ehk siis riiklikul pühal nagu JAANIPÄEV. Selle aasta Jaanidega võib vaid üldjoontes ainult rahule jääda. Muidugi oleksid need jaani-pühad võinud veelgi kenamad olla; kuid hea, et niigi läks, hea, et nõbndamoodigi hakkama sai. Üle-eelmist korda kirjutasin siia eelmine esmaspäev, ja siis oli see päev kui see lgp. pr. KADI J. kaugelt Indiast tagasi tuli. Jaanipäeval (neljapäev) sai teda siis nähtud...? //
Viimased nädalad on möödunud suhteliselt kenasti ja rahulikult; ligi nädal aega tagasi, siis olid need aasta ühed suuremad pühad nagu JAANI-PÜHAD... ? -- Sel aastal veetsin Võidupäeva õhtu ehk siis just ka Jaanilaupäeva õhtu siis Kuural nagu ka eelmisel aastal. /--/ Neljapäeval, Jaanipäeval jättis hea mulje perekond, mis koosnes Aarnest; Tiiust ja tütrekesest nagu Liisa-Maria. See proua näis jagavat isegi rohkem kui mina, ja seda kirjutan siin mina, kellel pole midagi erilist nägemata jäänud viimase dekaadi vältel...? //
Hakkasin ka tõlkima, sel 2010 aastal esimest korda, ja seda reedesel päeval (kui olin N.-ga teist korda sisuliselt elu jooksul üksinda... Jah, alustasin siis selle aasta tõlkimist reedel (25.06.), peale ligi rohkem kui poole aastast vahet. Kuid juba täna sai jälle tõlgitud, ja sisuliselt hakkab esimene tõlke-raamat juba varsti tõlgitud olema saama. Juulis lõpetan ja lihvin ja viimistlen seda veelgi täiuslikumaks. Seega jõuan juba juuni lõpus veidi ka tõlkida, üle poole aasta (u. 3. x.); ja see raamat kuulub kirjastamiseks nõndasamuti. // Seega lugedes iga päeva, praegu, peale seda norra kirjanikku (u. 2. nädalat); on loetaval C. C. II. rmt. See võtab veel aega; kuid ka sel aastal, (juba 5. suve) loen jällegi taas C.C.-d !!! Seega lugedes iga päeva, ja ka kirjutades iga päeva ja muidugi siis ka tõlkides iga järgnev nädal kohe kindlasti (VUORINEN ja Löwith !!!). Seega olid sel aastal vaid kenad jaani-pühad. //
________________________________________

30. juuni.
On kolmapäevane päev ja viimane päev juuni kuus 2010 aastal. -- JA viimane aeg on möödunud rahulikult ja kenasti vaid. Täna on viimane juuni kuu päev, seega kirjutan viimst korda selle suve esimese suvise kuu viimasel päeval. MIDA arvata JUUNIST 2010 ?Oli suhteliselt kena kuu õnneks...? // JA kenad olid ka selle aasta JAANID, veedetuna juba teist aastat KUURAL, vendade noorte tuttavatega koos. Viimaste aastate Jaanid on ainult kenasti möödunud; viimased suved on kenasti möödunud või isegi aastad, isegi 5. viimast aastat on juba veidigi paremini läinud. JA lootes praegu siiralt, et järgnev suvi siin maal tuleb ainult kena, edu ja õnne...! Vennad on PRANGLI saarel ?!
// Olen hakanud tõlkima, lõpuks ometi, peale poole-aastast (sic!) vahet tõesti. Isegi rohkem kui 6. kuud ei tõlkinud. Tõlkisin eelmine aasta (45. x.) peamiselt juulist kuni septembri lõpuni. Sügisel ja siis talvel väga vähe: 10.´09 = 2. x. // 11. ´09 =3. x // 12. ´09 = 3. x). JA juuni lõpus siis samuti 3. x (ainult). Kuid juuliga lõpetan selle soome k. esteetika-õpiku kohe kindlasti. Juuliga saab valmis minue esimene tõlkeraamat. Siis seda lihvides, üle lugedes ja täiustades. Ja sügiseks on see esimene tõlke-raamat valmis (414. lk !). Edu sellega. // -- Juuniga võib ainult rahule jääda üldiselt. Homsega algab siis teine suvine kuu nagu juuli. Ja homme, esimesel juulil olen siin maal olnud sel aastal täpselt juba 50. päeva ja ööd. Lõpetades Castaneda II. rmt. Siis Herbert ja “Dune” ?
__________________________________________

KOKKUVÕTVALT JUUNI KUUST: 2010 a. D.
(10. 07. 2010.)
Kirjutades siis siia esimest korda sellest eelmisest kuust nagu juuni kuust sel aastal nagu 2010. Praegu on juba juuli keskpaik varsti ja sellega ka selle suve keskpaik. JA praegu läheb kenasti ja nõnda ehk ka tulevikus. MIDA kirjutada juunist ? Ka juuni kuuga sai üldjaolt kenasti vaid hakkama. /--/ Tänasega olen maal olnud sel aastal juba ligi 60. päeva elik siis umbes kaks kuud juba. Kuid jäänud on siin veeta veelgi umbes kolm kuud. Seega ka sel aastal olen maal ligi 4,5 kuud, või umbes nõnda. NAGU siin üldse möödubs ee aeg peamiselt kirjutadas ja lugedes; juunis kirjutasin siiski pea-aegu ainult seda selle aasta päevikut. Nüüd suve keskel hakates rohkem kirjutama erinevat materjali. Juuni lõpus alustasin ka tõlkimist, millega nüüd järgnevuses ka lõpetaval kombel jätkates. Kuigi juuni lõpus tõlkisin vaid väga vähe (ainult 3. x.); ja järelduvalt ei tõlkinud linnas, korteris üldsegi umbes 5. pikka kuud, ei teagi miks. Kuid jõuan veel ka tõlkida nüüd järgnevuses. Juuni oli küllaltki kena kuu...? //
JUUNI 2010 ? – Oli siiski vaid kena kuu, vähemalt sellisena jääb see meelde ja saab meenutatud ka kirjalikult siinkohal. // Lugesin palju, nt. CASTANEDA II. osa ja 3. rmt. seda norra kirjanikku, nagu Trygve GULBRANSSEN; ja need raamatud seostuvad vaid ainult kenasti ju. Kirjutasin sisuliselt vaid selle aasta päevikut, ja sai ka tõlkimisega algust tehtud. Kuu alguses oli ema M. 64. sünnipäev, kohal oli nii Maidla kui Sobli rahavas. /--/ Helistasin hoolega tuttvatele, kuigi mõnele pole ikka veel helistanud (eriti). Helistasin 3. TUTTVALE TÜDRUKULE VARASEMAST JA KA 4. MAIS LEITUD TELEFONI-NEIULE.
Juuni 2010 ? – Jääb pigemini vaid kena kuuna meelde, nõnda nagu need üleskirjutatud kuud ja aastad varemgi meelde on jäänud. Kuidagi sai hakkama, viimane juuni oli parem kui üle-eelmine juuni? // Kuid eks aeg näitab ja hiljem tean, kuidas kujunes, ja kirjutan siia üles. On ainuvõimalik suvine periood maal veeta, pole olemas muud võimalust; ja tegelikult peaks ju see praegune suvi lihtsamini kujunema kui eelmine. Kuid mingis mõttes (alates väljakolimisest) on see juba 5. suvi siin maal veeta. /--/ KA viimased Jaanid olid vaid kenad. // Möödusid need Jaanid tagasihoidlikult, kuhugile ei sõidetud. Sisliselt: teine Jaanilaupäeva õhtu Kuural, vendade tuttavate kenas selstkonnas. Jaanipäeval nägin ka seda kõhnunud ja otsekui vaevatud KADI J.-at, üle pika aja, kes oli hiljuti (eelmine esmaspäev) kaugelt INDIAST tulnud. Viimati oli maltoosa-õlut siis ammusel, ja ainult kenal 1999 aastal.
JUUNI 2010 oli siis pigemini vaid kena kuu, selle suve esimene kuu mööduse pigem kenasti. Seega võib see eelmine kuu vaid kenasti meelde jääda kõigiti vaid. JA üldse selle 2010 aasta esimese poolega võib pigem rahule jääda. Ehk tuleb ka sellest, (nagu juba u. 5. aastast!); -- ehk tuleb vaid kena aasta. Veets ka 5. suve maal lugedes ja kirjutades iga päev ja tõlkidesgi lõpetades oma esimest tõlke-raamatut. JA juba näin arvama, kuidas ee järgnev aastaring kujuneb, kuidas kujunebs ee 2010 aasta. Nõndasamuti kui 5. viimast aastat. Ei lähe sügisel (kogutud rahaga) ei Euroopasse ega ka INDIASSE, jõuab ka kunagi hiljem, kui tarvilikuks osutub. OLEN kenasti siis siin maal, ja oktoobri keskpaigast siis taas korteris. Sügise esimese poole olen siin samas maal, nõnda nagu eelmiselgi, 2009 aastal ilmselt. Nii, et palju aega on ka heas mõttes ainult ka veel ees ootamas. Jõuab kõike, ka head ja paremat. JA elu kujuneb omasoodi ja ehk ometi edeneb ikka kõik ees-ootav ikka õigemas suunas...? //
__________________________________

Juillet 2010
__________________________________

Shakespeare: „Palju kära eimillestki.“
MARGHERITA: Vahest arvate, nagu mõtleksin mina, et olete armunud? Ei, taevas olgu tunnistajaks, ma pole säärane narr, kes mõtleb kõike, mis talle aga pähe turgatab. Mul ei tule pähegi seda mõtelda, mida ma võiksin mõtelda. Ega ma võigi mõtelda, isegi kui mõtleksin enda ogaraks, et olete armunud, või armute, või et te üldse võite armuda.“ (III, 4.) (Lk.: 142.)

3. juuli.
Kirjutades tänasel päeval, mis on juba laupäevane päev uue kuu alguses. Kirjutades siis siia esimest korda üle-eile alanud juuli kuul, teisel suvisel kuul. // Selgub mida toob tulevane aeg. 01.07. oli olnud maal juba täpselt 50. päeva ja ööd sel aastal kokku. JUBA 7. pikka nädalat siis ometigi. /--/ MILLEGA olen tegelenud need esimesed 50. päeva maal? Lugenud olen pea iga päev, erinevaid häid raamatuid. Juba aprilli ainsal maa-nädalal lugesin siin ja mai lõpus siia tulles hakkasin ka kohe lugema ja nõnda ka praegu ja tulevikus. Loetud on läbi erinevaid juturaamatuid ja C.C. I ja II osa. Praegu käsil Herman SERGO: “Vihavald”, kõigiti loetav raamat. Järgmiseks Castaneda III rmt. Niipalju lugemisest siia. Kirjutanud olen ka, küllaltki palju, kuigi vaid selle aasta päevikut peamiselt. Neid eelmise suve nn. “artikleid” pole veel eriti kirjutanud, kuid eks jõuab nüüd siin järgnevalt. Lugedes ja kirjutades.
Seega loen siin kenasti iga päev ja hakkan rohkem ka kirjutama. Lõpetamist vajavad need kahe eelmise aasta päevikud, ja plaanis on varustada kõik 14. päevikut (!!!) nii väheste viidete kui täielike kokkuvõtetega. JA need artiklid lõpetan ka ära selle suvega. JA on veelgi kirjutada; esteetika ja eestetismi esseed. JA siis nn. “Kriteeriumi-lk.” varasemad esseed (u. 5-10. x?); -- nii, et kirjutamist on ülirohkesti, kirjutada siis iga järgnev päev siin kenasti. // JA alustasin juuni lõpus, peale Jaani ka tõlkimisega. Peale ligi poole aastast vahet, siis lõpuks ometigi. Seega pole eriti tõlkinud tegelikult juba peale septembrit. Aasta viimasel 3. kuul ju väga vähe ainult ja vähe (3. x.) siis ka juunis. KUID sellest kuust nagu juuli tuleb rohkema tõlkimise kuu kohe kindlasti. Vähe sellest sisuliselt lõpetan siin juulis siis selle tõlkeraamatu äragi. Viimane autor – BEARDSLEY – juba käsil, siis kanda arvutisse ajutine register ja lõplik bibliograafaia. JA ongi mul selle soome k. esteetika-õpiku esimene variant valmis. Võttis siis aega kolme aasta vältel ligi 2.-3. kuud, kui viimistelmist ja lihvimist juurde arvata. Igal juhul on see Jyri Vuorineni tõlkeraamat mul sügiseks valmis, nii hästi tõlgituna kui vähegi oskasin. JA vahest jõuab, -- sügise – poole lõpetada ka lõpuks ära ka see Karl LÖWITH´i essee, mis on juba painavakski muutunud. Seega siis lugedes ja kirjutades järgnevalt iga päev ja tõlkides iga nädal. JA varsti võib alustada ka maalimisega. Edu ja õnne järgnevuseski !
Olin siis 1. juulil olnud maal siis täpselt 50. päeva ja ööd sel aastal. See on sisuliselt juba 5. maa-suvi (aega 2004 arvestades). /--/ JA tõenäoliselt veedan siin ka esimese poole sügisest, nagu eelmine aasta. Kuid milleks ajas ette rutata. /--/ Nõnda edenemas momendil. /--/ Meelelahutuseks on 4. “mai-plikat”, neli uut tüdrukut, üle “eesti”, kellega mais tel. teel tutvusin. Varem oli vaid 3. tüdrukut: H. (07), SOFIA (08) ja SIRET (09), //
_________________________________________

6. juuli.
/--/ Tänasega olen sel aastal maal olnud siis 55. päeva juba. Kuid olen siin ilmselt kuni oktoobri keskpaigani, nagu eelmisel aastal. Sel kehval nädalavahetusel sai mõeldud/öeldud isegi India kohta midagi, momendil aga ei huvitu, ja sügiseni võin rahus mõelda/kirjutada ka INDIAST. /--/ Otsuste jõud, strateegiliselt elatud elu. Üheks argumendiks on ka see, et väljamaa aastale peks eelnema maa talv, sisuliselt: maal järjest veedetav 1,5 a. /--/ Muidu mööduvad need palavad päeva nüüd edaspidi siin rahulikult. Eilne-tänane-homne = Creveza ! sic! Und noch etwas denn. // Kirjutanud olen juuniga peamiselt vaid selle aasta päevikut, asudes juulis rohkem kirjutada. Vaid kahe uue kirjakohaga alustasin kahe kuu esimesel päeval (“Brujo III” ja “Uni.10”). Kirjutada edaspidi rohkem, lõpetada kaks viimast päevikut ja lõpetada ka pooleliolevad artiklid (eriti: “Ufo” ja “Schamanism”). Lugedes pareagu endiselt seda Herman SERGO romaani nagu “Vihavald”, mille ka lõpetan, siis järgneb Castaneda III. osa. Edu ja õnne!!!
Olles olnud siin maal juba 55. päeva ja ööd võib oletada, et tulevik tuleb kena, vähemalt lähitulevik. JA jõuan siin maal kõike teha, palju lugeda, palju kirjutada, jätkates lõpetamisi ka tõlkimisega (nt. homme juba ?) ja juuli alguses alustada ka maalimisega. Nii, et meeldivat tegevust jagub kõigiti. Ehk ka keelekastet? /--/ Varasemast oli nii, et vaid HANNELA (07); ja eriti VICTORIA (08) ning ka SIRET (09). Need kolm olid kolmel aatsal (sic!) ainukesteks plikadeks kellele helistada, Victoria neist muidugi kõige tähtsam, teine tüdruk ikkagi, kellega isegi veidi ka koos elanud. Seega 7. tüdrukust vaid Hannela ei ole ZEN, kõik teised on, seega võib tasuta lõputult rääkida ! Need uued tüdrukud on siis JANE, kes helistas kummalisel kombel mai alguses (krõõtate tutvus! Sic!), elab teine Mustlas, ja siis tema nõbu ilmselt nagu LIISU, eelmise sõbranna ja sugulane( samuti Võrtsjärve äärest, Mustlast), kummalisel kombel sugenevad mul need tutvused siis tõesti. EI tea kas kunagi selgubki miks Jane mull helistas (kust sai nr. ?) ja kuidas just Liisu seda ainukest mai kuulutust kuulas. KUID seda huvitavam. Kummaline tutvu soli ka KERLI (Võhmast, Viljandimaalt); kes alles eile sai 18. aastaseks (sic!). Helistas mulle mai viimasel päeval, ei reageerinud tutvumis-kuulutusele, kuid ka talle võib helistada; kuid kust said need kaks tüdrukut minu nr.? Kuid vahest kunagi selgub. JA siis ka DAGNE, noor tüdruk Rakvere lähistelt, helistada ka talle. Kõik need plikad on maalt, seega neid enne talve kindlasti ei saa näha. KUID niisusguseid tel. tuttavaid võik ka veelgi rohkem olla. Praegu siis 7. minust nooremat naist, kelledele vahel ikka helistda. Nendest 4. on “mulgi-plikad”, kaks praegu Keilast ja üks Rakverest. Rääkides neile seda mida nad kuulda tahavad...! Edu ka selles vallas. //
_______________________________________________

9. juuli.
Kirjutades siia reedel. Quo vadis... ? Kirjutades siis siia tõesti juba reedesel päeval, kui see juuli kuu ja kogu see suvi läheneb oma keskpaigale. Varsti on siin siis juba suve keskpaik, ja edeneb vaid kenasti pigemini praeguseks juba kenasti. Tänasega olen siin maal, KALDAS olnud juba 58. päeva ja ööd ja kõik kujuneb kenasti vaid ainuüksi. Seega juba umbes 2. KUUD, seega umbes pool siin maal sel aastal veedetavast ajast. Ilmselt olen ka käesoleval aastal maal sarnaselt eelmisele ligi 4,5 kuud. Natuke vähem, kuna mais sai hiljem siia tuldud, kuid nädala olin siin. Etc ! Lugesin ligi nädal seda üsna huvitavat Herman SERGO raamatut nagu: “Vihavald”. Eesti kirjanik, üle pikema aja, ja hästi ja haaravalt kirjutatud teos, ilmunud 1970. Täna siis alustamisi, ilmselt ka umbes nädala jagu lugemiseks C. Castaneda 3./4. raamat: “Tales of Power”. Lugedes seega kenasti. Ja hakata ka rohkem kirjutama, nüüd suve keskpaigast umbes. Seni peamiselt siin kirjutanud vaid selle aasta päevikut ja sedagi küllaltki vähe. JA jätkates lõpetaval kombel ka tõlkimisega, veidi tõlkisin ka juuni lõpus kuigi vähe (vaid 3. x.).--- Juulis lõpetan umbes nädala-jao päevadega selle oma esimese tõlkeraamatu. Selleks suveks siis vaid Vuorinen ja vahest sügise poole ikka ka Löwith´i esee. Muid autoreid polegi, mida ette võtta. //
Olen olnud maal umbes 2. kuud juba ja peamiselt vaid kenasti. // Lugedes ja kirjutades nagu ikka iga päev ja lõpetamisi tegeledes hoolsamini ka tõlkimisega. Ilmad on väga palavad ja kuumad, juba korduvalt, nagu tänagi, on olnud ligi 30 C sooja, ja nädalavahetusel pidi tulema isegi kuumarekord, ligi 35. C sooja. Palavad ilmad seega. Emal oli 2. nädalat puhukus ja on siin ka järgmisel nädalal. Anu lapsega tuleb täna homme, ka Võrtsjärve juurest tagasi. Tõnisel oli nädal puhukust, Märt tööl, kuid läheb ka nädalaks PARIISI, veab teisel seega. /--/ Jätkates siin harjunud kombel, lugedes kindlalt iga päev ja ka kirjutades iga päev edaspidi. JA ka tõlkides siis hoolikamalt. On ilmselt oodata rahulikumaid nädalaid, kaks järgnevat nädalat peaks ainult kenasti kujuneb kindlasti. Olla selle palava suve keskpaigas siis kenasti korras. Võib ka tuttvatele helistada vahel, mitte liiga tihti. Neid neiusid on juba 6. erinevat. Üks osutus alaealiseks, Dagne, 14. a. vana, Rakverest, sellele vaid üks manitsev kõne. Üle-jäänutele võib vahel helistada. Hannelale ja ilmselt ka Kerlile (18. a.) vaid harva, eriti esimesele. SOFIAGA peaks rääkima ka otsustunumal toonil, et võib minuga arvestada nii suvise kui sügis-talvise elupaigaga seoses; kuigi vaevalt teda huvitab. Neile kummalistele sõbrannadel nagu Jane ja Liisu helistada ka, kuigi ikka ennem mõelda, mida neile rääkida. Ja siis muidugi veel Siret. //
__________________________________________

12. juuli.
Kirjutades siis esmaspäeval. Uue nädala alguses. Quo vadis...? Kirjutades siis jällegi siia taas, jällegis elle aasta jooksvasse päevikusse. On siis juba esmaspäev, varsti juba juuli ja selle suve keskpaigas. JA lood edenevad kenasti vaid kõigiti ja järjest paremini loodetavasti. /--/ JA hakata järjest rohkem ka kirjutama, varsti juba pool suve läbi ja osade kirjakohtadega pole veel alustanudki. JA kirjutada oleks ju nii palju. Juba täna alustan taas tõlkimisega, alustades juulis, sel kuul esimest korda. JA muidugi tegeledes tõlkimisega siis lõpetaval kombel. Peab tõlkima ära selle viimasegai autori nagu BEARDSLEY. Siis nimeregister (ajutine) ja järgnevuses allikteoste loend (lõplik). Viimane raamat oli siis Herman SERGO “Vihavald”, ja seda oli kena lugeda. Olen lugenud 5. aasta vältel ometigi ligi 5. meetrit raamatut, ja pea iga lehekülg neist on pigem meeldinud, tänu mõningatele. Praegu lugedessiis Castaneda III. raamat, mis võtab veel aega umbes nädal veel. JA lugedes ja kirjutades iga päev, hakata maalima ja tõlkima iga nädal. /--/ Ilmad on tõesti vägagi kuumad, kuid selleks ju suvine aeg ongi. Valged ööd ja kuumad ilmad ja õhtud. /--/ KUID veel olen siin maal 3. kuud kindlasti. //
Eilsega olin siin Raplamaal olnud juba sel aastal täpselt 60. päeva ja ööd. JA peamiselt vaid kenasti on möödunud need kaks kuud siin Kohila vallas. /--/ JA Mä. läheb siis nädalaks PARIISI. See oli väga kena ja ilus linna kunagi 1999 ka minu jaoks; kustumatud muljed; kunagi lähen ka mina teist korda Pariisi. Kuid esialgu elada oma elu päev päeva kaupa. BUSHIDO ! --- Ilmad on tõesti väga kuumad, on olnud päeviti siin ligi 30. C sooja, eile oli 32. C. ja homseks lubatakse isegi kuumarekordit: ligi 35. C. !!! Ei mäletagi nii kuuma suve. Oli ju haruldaselt lumerohke talv, kevade teine pool oli ka palav. JA suvi tuli siis suisa kuum oma palavate ilmadega. // Olen varustunud ja on oodata seega vaid kena nädalat. Siis mõtlen edasi. // Helistada oma tuttvatele, eriti neile preilidele. Eile helistasin kenale SIRETILE, ja ka JANE oli vaid kena. Victoriat pole veel telefonile saanud paar õhtut, kuid proovida jätkuvaltki ja väita talle mida vaja. Korra võib helistada ka Kristjan Laesile ja sellele Ronald Randile. Nende esseedega seoses. Lugedes ja kirjutades nüüd järgnevalt siis iga päev, ja alustades lõpetaval kombel nüüd juuli tõlkimisega. Ning see nädal võib ka mõned maalid teha juba. //
Olen olnud siin maal juba 60. päeva seega: II. kuud. /--/ ILMAD on tõesti kuumad, palav ja kõrvetav päike. /--/ Jõuda täna ka tõlkida, pole veel juulis tõlkinud, kuid jõuab ikka veelgi. Valmis saab suvega see raamat kindlasti. Viimane autor ja siis üle lugeda ja redigeerida. Ja ehk siis sügise esimesel poolel jõuab ka Löwith´i essee lõpuks ometi valmis tõlkida, liiga kaua selle peale juba mõelnud. // -- Seega: kuumad ilmad, väga palav suve keskpaik. /--/ VEEL ei ole aeg küps ei sügise Euroopa turismi-reisi jaoks ega ilmselt ka kaugemale, nt. INDIASSE minekuks. KUIGI mõelda ja kirjutada võib kaugemale minekust. Sest mis ootaks mind ees (nt 5. korteri-talvel?), arvestades neid jälke muulasi. Vahest on kasulikum mõelda, et juba tean, et kuidas see järgnevgi aasta-ring kujuneb: sarnaselt nagu 5. viimast vastavat. Juba 5. suvi maal ometigi Kuigi eelmine juuli, peale Laulupidu oli vist kenam. /--/ KUID lootes, et edeneb siiski ja saab kenasti vaid hakkama ka sellegi suvega. //
_____________________________________________

16. juuli.
Kirjutades reedesel päeval täpselt juuli ja kogu suve keskpaigas. Quo vadis...? -- Kirjutades siis siia üle kolme päeva, kuna eile üritasin kirjutada liiga hilja. Eile oli siis juuli keskpaik ja sellega ka selle suve keskpaik, pool suve on juba läbi. KUID ilmselt olen kenasti maal ka sügisegi esimese poole, nõnda nagu eelmine aasta. Päevad mööduvad rahulikult ja harjunud kombel. On tohtu palavus, iga päev üle 30 C kraadi, kuumarekord, ja pole vihmagi tulnud. Päikese käes on ikka tõesti palav. Kuum suvi, järelikult siis, eks kunagi hakkab jälle jahedamaks minema. Lugedes ja kirjutades möödub see aeg siin samuti. Ainult korra olen juulis ka tõlkinud, seda ka nüüd lähipäevil. Magan hästi, kuigi ilma unenägudeta. /--/ Ilmselt juba täna lendab MÄ. kaugele PARIISI, see oli kunagi 1999 kena linn ikka tõesti. Kunagi hiljem satun ka mina sinna teist korda. /--/ Pühapäeval saab väike N. siis 8. aastaseks, seda tähistatakse mingi laste kokkutulekuga. Lugedes ikka seda CASTANEDA 3.-4. osa, ja siis ei tea mida veel järgnevaks lugemiseks ette võtta. NAGUAL, midagi kummalist oli täna nagu õhus, isegi hoiatavat....? Kuid vahest ainult näis nõnda moodi. Soovides endale edukat suve teist poolt ja edukat sügise esimest poolt siin Raplamaal. Edu ja õnne !!!
Tänasega olen maal olnud sel aastal kokku 65. päeva, ja mai lõpust järjest siis 57. päeva ja ööd. Seega olen siin olnud ligi 9. nädalat järelikult veidi üle II. kuu. JA üsna kenasti möödub siin see aeg, pole eriti laita midagi. Lugedes ja kirjutades, mõlemat rohkem võik muidugi järgnevuses. Tõlkida ka hoolega ja hästi, kuigi ju väga kiiret ei ole sellega. Vahest juba täna alustan maalimisega. // Helistanud olen, viimased päevad vähem, enne nagu rohkem. SOFIAL oli minu helistamise üle vaid hea meel. See Ronald R. leidis minu varasemate esseede kohta vaid kiitvaid sõnu. Ja tahtvat vahest isegi maal külla tulla, koos K., kes on ilmselt tõesti kaugel MEXICOS! -- Kummline, et just Kristjan (kas ka Tiiu-Liisa?) ja just Mexicos... Eks siis kunagi räägib oma reisimuljeid. Ka see KAIT, ilmselt AIVIGA, võib vahest tõesti siit läbi astuda. Kuigi ei tarvitse kumbki. JA võimatu ei ole ka VICIT siia organiseerida (viimati nägin Vicit ja Ronaldit 07.05.). Ise Kohilasse minekut ei planeeri, eri põhjustel (nt. puudub transport). Kas näen siis VICIT alles oktoobri lõpus või...? Veel ei tea, vaadata kuidas kujuneb. Olgu, aiatb tänaseks, ülehomme, pühapäeva õhtul kirjutan jälle. //
___________________________________________

19. juuli.
See oli siis 18. juuli kui N. sai siis juba 8. aastaseks ! --- On juba esmaspäevane päev, ja eile toimus see suur laste pidu siin maal, Kaldas. Eile oli siin siis rohkem inimesi kui kunagi varem selle maja ajaloos. Ja eriti just lapsi pol siin kunagi nii palju kordagi olnud. Oli siis tähtis päev väikesele N. sai teine siis juba 8. AASTAT vanaks. Juba suur tüdruk siis järelikult. Ja oli eile alles palju lapsi siin koos. EI teagi, kas olen niivõrd palju lapsi üldse näinudki korraga, oma silmadega? JA õnneks võib eilse kohta öelda, et see laste pidu õnnestus pea-aegu täielikult, seda minu vaatekohalt. Jätsin enam-vähem korrektse mulje vähestele jagajatele. Lapsed olid ju kõik alalealised, alla 10. aasta vanused (v. a. 1 x). JA neid oli siis umbes 15. võsu koos, teist samapalju täiskasvanuid, seega umbes 30. hinge oli eile koos. JA õnneks see pidu õnnestus. Lastel oli palju lõbu, isegi Ain, külavanem käis neile klouni mängimas. Ilmaga vedas ka, päeval oli sajuta ja õhtune lämbe vihmasadu ei seganud kedagi. Mina hoidsin nagu omaette ja ei rääkinud eriti kellegagi (v. a. Liina (?) ja see Tiiu ja veel paar selli). Enamik läks ära eilseks õhtuks, vaid üks kentsakas paar oli siin kaks ööd. KUID kõige olulisem, et see selle suve suurim pidu ikka õnnestus. Tähtis sündmus väikelapse elus ja õnnestus kenasti vaid. Kena mälestus pikaks ajaks.
Olen olnud siin maal juba üle kahe kuu järjest ja sel aastal kokku. Ilmad on olnud juba nädalad väga kuumad ja pidi ka nõndamoodi, palavalt, ka jätkuma. Lugedes seda Castaneda III. raamatut ikka; ei tea veel, mida järgmiseks. Järjest rohkem hakata nüüd, sellest nädalast tegelma arvutiga. Hakata rohkem kirjutama: noida artikleid, esseesid, diplomitööd, etc ! JA hakata ka rohkem tõlkima, alustades juba homsega taas, näitena. Seega igapäevane lugemine ja arvutitöö, kirjutamine ja tõlkimine, nagu ikka. Nõnda sisustan kolm järgnevat kuud ja loodan muidugi siiralt, et vaid kenasti õnnestub aega veeta. /--/ M. lendas siis PARIISI, nädalaks,s eltskonnaga, etc ! Seal on tal ainult kena, ilus linn see Pariis. //
_________________________________
22. juuli.
Quo vadis...? --- On juba siis neljapäevane päev ja möödunud on vaheldusrikkad päevad. Viimati kirjutasin siia siis esmaspäeval, mis oli viimane päev, näis olevat, ilma... Ja oli kummalisi ja kentsakaid arvamusi sellest päevast, veelgi meenutada. Et mida teha edasi; muidugi, tekkis idee V.-ga seoses, et õige aeg talle külla minekuks. Et Kohila grilli-õhtu ja nii edasi. Selliste õnnelike tundmustega uinusin siis esmaspäeva õhtul. Järgmine päev teisipäev oli muidugi palju kehvem, andis olla ja arvata; oli teatava segaduse aeg, tõesti-tõesti... Sisuliselt olen juba kolm viimast päeva veidi sassis kui olnud. Sest ka kolmapäev oli huvitav päev. Plaanides ärgates veelogi Kohilasse sattuda, kujunes hoopis nii, et käisime eile hommikul autoga Raplas ära ja sai ka kenasti tagasi. Ei tea veelgi kuidas seda kõike selgitada-seletada. Lihtsalt tahtsin oma praeguse preili juurde külla minna ja seal isegi ööd veeta. Juhtumisi siis preili veidi tusatses ja Kohila grilli-ööst ei tulnud nõnda, jushuslikult midagi erilist välja. // Kuid oodata on nüüd õnneks kena suve teist poolt ja kena sügise esimest poolt. Oodata on kena aastat, ja järgnevuseski. //
Eilsega olen siin maal olnud sel aastal juba 70. päeva ja ööd. Ehk siis mai lõpust juba 62. päeva siin veedetuna. // Tänasel kenal hommikul, peale eilset purjus õhtut, lugesin kenasti seda Castaneda IV. rmt. osa nagu “Nõia selgitus”. JA nõndamoodi näis ka olevat. Oli kena, ja oodata on vaid kenamaid aegu, et ehk edeneb siiski kuidagi ka tulevikuski veelgi. Üldiselt oli eelmine nädalavehtus ja eriti pühapäev veidi kummaline, ikkagi 30. hinge koos siis siin selle suvila ajaloos esimest korda. Ja umbes 15. last sealhulgas. Ja siis kolm segasemat päeva, kuid on oodata rahulikumat nädalat ja kenamid kuid isegi, nii, et se hiljutine huvitatus tasus ennast ära ja ei kahetse midagi. // ... NAGUALI sosin, esimesed muljed selginenud kombel... // Järjest rohkem hakata tegema arvutitööd ja järjest rohkem ka lugema. JA edeneb ehk järjest kenamini. JUBA 71. päeva sel aastal maal veetnud ometigi, üle kahe kuu, siiski tõesti. Lugeda rohkem ja rohkem ka kirjutada ja muud vastavat. EHK edeneb järjest kenamini ka tulevikus veelgi. Kummaliselt kujunesid need viimased päevad. //
____________________________________

25. juuli.
Quo vadis...? --- On juba pühapäevane päev mainitud kuupäeval. Pole kirjutanud siis kaks päeva, viimati siis neljapäeval, peale vaheldusrikkaid päevi. Juba eelmise nädala vahetus oli erandlik, oli siis nädal tagasi see Kalda ajaloo suurim koosviibimine, ja palju lapsi koos. Sellega sai kuidagi hakkama. Siis järgnes ilmaolek ja paar kehvemat päeva ja sai oletatud midagi segast nagu isegi Kohila õhtu-öö. Sisuliselt naeris V-i mu välja selles suhtes, kuid ei hoolinud. /--/ Üllaltavalt vähe olen kirjutanud ja tõlkinud selle suve esimesel poolel; kudi eks jõuab mõnemat veel hiljemgi. Kiiret pole ju kuhugi, ei mingiski mõttes. Lõpetasin CASTANEDA 3.-4. osa, ja teist päeva lugedes Mait Metsanurga “Ümera jõel”, palju loetud kuid haarav lugemine. Peaks hakkama tõlkima, kuid nt. homme siis vahest. Täna tuleb Anu lapsega ja KADI Jaaska Viljandi folgi-festivalilt tagasi ja siia; Kadi ilmselt ka ööks siis. Päevad mööduvad rahulikult ja ehk on oodata veel vähemalt neljagi rahulikumat päeva. //
Olen olnud siin maal sel aastal juba üle 70. päeva; seega olen olnud Kaldas juba 10. nädalat eilsega. JA peamiselt vaid kenasti on möödunud siin see pikk aeg. JA olen siin muidugi siis oktoobri keskpaigani ilmselt. Sügiseks pole midagi plaanis, ei mingeid reisimõtteid (Kadile ei luba midagi, isegi ei maini Indiat kui võimalust, kuna see oleks ikka absurdne variant). Ilmselt kulub ka see aasta sarnaselt viimastele, pool aastat maal ja siis pool linnas, tegeledes arvuti ja raamatutega peamiselt. /--/ Eks siis selgub, kuidas kujuneb jätkuvuses. // Ilmad on olnud kuumad, ligi 3o. C kraadi; vaid eile oli jahedam ja sadas, tänasest jälle palavam. // Vello on ka järgmise nädala siin tööl (4. nädalat siis). Järelikult on siin ka naispere; Anu viimane puhukusenädal. Ka Mä. on kenasti PARIISIST tagasi (juba kolmapäevast); ja jälle oma tööl. // No veeta siis rahulikult oma päevi siin maal. //
_______________________________________

28. juuli.
On kolmapäevane päev, eelviimast korda kirjutan siia juuli kuus. Kuidas edeneb... ? -- Kirjutades siis siia kolmapäevasel päeval, ja heameel vaid tõdeda, et viimased päevad on möödunud vaid kenasti... /--/ Viimati kirjutasin siia pühapäeval. Esmaspäeval “avastasin”, et minu esimene tõlkeraamat on pea-aegu valmis, homme lõpetan siis selle 400 lk. soome k. esteetika-õpiku. Tõlkisin siis täpselt kokku 2. kuud, (62. x.); kuigi: 3. aasta vältel. Kuid sel aastal siis vaid nädala jagu päevi; oleks võinud selle tõlke juba ammu ära lõpetada, ei teagi, miks viivitasin ja varem (aasta alguses ?) kirjastusi otsima ei hakanud; kuid eks siis sügisel. August kulub tõlke ülelugemisele ja viimistlemisele. Siis sügise esimesel poolel võib lõplikult lõpetada selle saksa k. Löwith´i. Niivõrd tõlkimisest. // Lugesin juuli viimase nädalavahetusega (2. päevaga) läbi selle haarava Mait Metsanurga “Ümera jõel”. Sellest nädalast siis alustades CASATNEDA 3.-4. raamatuga. -- C. C. on ka selle suve peamine lugemine, järelikult nõnda juba 5. suve; lugedes kui õppides seda esoteerikat pähe, nõnda sõnastades. //
Eile oli siis ka kena päeva. Tuli külla ka see pr. KADI J., (3. x. k.a.). Sai vesteldud hiliste öötundideni. Oma muljed hoida enesele. Oli ta siin ka pühapäeval ometigi ja ka täna, läheb linna alles homme hommikul. // Eilsel ööl oli siin võimalik jälgida haruldast loodusnähtumust. Vastu ööd sähvis kogu lõunakaar PÕUAVÄLKUDEST !Oli huvitav ja haarav vaatepilt tõesti, polnud sarnast vist varem teadlikult näinud, vaid kuulnud, et fenomen nagu põuavälgud on olemas. Kauge äike, ilma müristamiseta liikus aeglaselt kaugust lõunasse ja edelasse ning seega lääne poole. Oli kena see põuavälkude öö. // Kenasti on kujunenud need maal veedetud 2. kuud, umbes 10. nädalat. KA tänasest-homsest on oodata kena päebva, täna lahutades KADI meelt ja vesteldes ilmselt jälle poole ööni. Homme lõpetan siin oma tõlkeraamatu (juuni-juuli 3+3 x. = 6. x. ´010). // JA ilmselt juba reede on tõesti plaanis meil minna sugulaste koosviibimisele, mis toimub Vahur Tarkmehe uues majas. JA sisuliselt tähendab kaugete Austraalia sugulaste võõruspidu. See Melbourni proua on siis Jaanette Enden, minu ühe vaneama neiupõlvenimi. Ehk kujuneb seal vaid kenasti ja jätan loodetavasti vaid kena mulje. Paar sõna inglise keeles... Kuigi eriti ei eputa, esinedes...//
_______________________________

La STRADA: “Itaalia on kättesaadav.”
Idee: 25.07. // kirjutis: 29.07. 2010.
Itaalia ringreis.
19.-27.08; 11.-19.09; 23.-31.10. 2010;
aug.-sept.: 3995.- eek // 3800.- eek
Kõigi mugavustega turismibuss, mitte ühtegi ööd bussis!
Hotell++ (kahene majutus, dusch, WC igas toas) hommikusöök iga päev, viisavaba, kindlustus lisatasu eest.
-- Kõik ekskursioonid hinna sees:
ROOMA, VATIKAN, FIRENZE, PISA, SAN MARINO, VENEETSIA.
Täpsem info aadressil: www.hot.ee/lastradaitalia
________________________________

31. juuli.
On laupäevane päev ja homsega on juuli kuu läbi, viimast korda siia siis juulis... -- Kuidas küll möödus eilne, reedene, Austraalia, Melbourne´i, külaliste pidu?--
On siis juba tõesti laupäevane päev, mianitud kuupäeval. JA mul läheb vaid kenasti. On viimane juulikuu päev, selle teise suvise kuu viimane päev. Homsega algab augusti kuu ja loodetavasti kujuneb see vaid kenasti. Muidugi on tänaselgi päeval peamiseks see eilne pidu Vahur Tarkmehe juures. Oli siis nende kaugete AUSTRAALIA sugulaste võõruspidu. Oli inimesi koos umbes 20.-30. noori ja vanu ja erinevaid. Küllaltki hästi sai selle võõruspeoga hakkama. Inglise keeles siis vaid paar lauset, ja nii oligi õigem. Nende kaugete sugulaste näol oli siis teegmist ühe vanapaariga. -- Austraaliast, MELBOURNE´i lähedalt. Umbes 60. aastased, peavad seal vaid veisefarmi, lastetud, sugulasi ka Inglismaal. Proua oli siis JAANETTE ENDEN, koos oma eaka abikaasaga. Jätisid kena ja sümpaatse mulje, ehk mina ka, veidikenegi. Viimati käisid, esimest korda Eestis siis 2004. aastal, nüüd siis ka, 6. aastat hiljem. Esimest ja vahest ka viimast korda nägin neid. Hea, et ei hakanud eriti oma inglise keelt proovima. Oli seal ka teisi inglise keele oskajadi palju, kes jätsid muidugi parema mulje. Ilmselt sõidutab Jaanus neid veel veidi ringi, siis lendavad Melbourne´i tagasi. Vahest ka näen neid kunagi, nt. 6. aastat hiljem. Hea kui on sugulasi, ja isegi nii kaugelt. Jätsin siiski pigem kena mulje ehk ometigi.
Tänasega olen maal olnud sel aastal juba täpselt 80. päeva ja ööd, elik siis 11. pikka nädalat. Ja on juuli viimane päev siis muidugi, homsega algab augusti kuu, selle suve viimane kuu... Ilmselt olen siin tõesti siis kuni oktoobri keskpaigani. Ja tõesti (selgub ülehomme), vahest tõesti: lähen oktoobri lõpus turismireisile ITAALIASSE !!!Esimest korda kirjutada siia sellest nõnda; aga see on ääretult veetlev mõte see Itaalia nädal, et järjest rohkem see idee meeldima hakkab. Juhuslikult tekkis see idee, ligi nädal tagasi; kuid hakkab järjest rohkem meeldima. Juba 7. pikka aastat pole väljamaal käinud. Siis oleks ju midagi oodata ja loota, ja Itaalia on kindlasti vaid kena maa ometigi. Ainult 9. päeva oktoobri lõpus, kuid ülehomme selgub siis tõesti. Ilmselt lähen muidugi üksi, kuid tutvumiskuulutustega seoses võib ka katteta lubadusi jagada. Vaevalt, et ka Viciga, ja teisi pole ju veel näinud ega näegi neid (praegu 7. tüdrukut), ilmselt ei näegi neid niipea. Kuid jätkata tutvumiskuulutustega, neid plikasi võib ju palju olla, kellele vaid helsiatda, esialgu. // Seega vahest siis tõesti: oktoobri lõpul ITAALIASSE !!! --- Veetsia, Firenze, San Marino, Rooma, Vatikan, Pisa !!! Ees ootab siis ilus Itallia reis. JA hakkan siis iga aasta nt. Euroopas reisimas käima. Täitsa võimalik variant ja kena ja meeldiv idee ! VIVA ITALIA!
Nõnda olen tänasega maal olnud 80. päeva elik 11. nädalat. JA vaid kenasti on möödunud see pikk aeg siin Raplamaal. Olen siin kuni oktoobri keskpaigani veel, seega veel 2,5 kuud. Ehk on siin kenam, nii joogiga kui ka ilma. Täna veel on, homsest üritan ilma, etc! (ja eks selgub kuidas kujuneb, ehk vaid hästi). Vaja on ka raha koguda, kui nii kenad ideed, et ITAALIASSE ja nõnda. Itaalia aitab mind kaineneda ja ehk saabki see teoks kenasti, siis midagi kaua meenutada ja kenasti mäletada. JA juba on lubatud, et saab vaid kenasti hakkama selle reisiga, ja tõeneäoline see ka on. Eks siis selgub ja ehk vaid edeneb igas mõttes. Viva Italia !!! // Tegelikult sai selle eilse võõruspeoga vaid ainult kenasti hakkama kõigiti. /--/ Kuid inimesi oli seal ligi 30., mõlemat sorti, noori ja vanu. See nn. Otsa-Ülo sisuliselt kutsus veel ühele sugulaste kokkutulekule (14.08. ?). Õnneks sain eilsega kenasti hakkama, muidugi jäin ka purju, kuid jätsin ehk ikka pigem hea mulje; vaid paar vale sõna ja vale pilku. Ja mis tähtsust sel olengul siis eriti oligi. Ikka purjutatakse võimalusel. Ehk saan hakkama ka järgenva ajaga. JA oodata on siis ilmselt tõesti ka ITAALIA reisi! //
Olen olnud maal juba 80. päeva ja ööd. Ja vaid kenasti on siin hakkama saadud, kuigi mitte just kainelt. Eile oleks võinud veidi taagsihoidlikum olla, kuid polnud erilist vahet. Sel suvel on siis kokku 5. kokkutulekut-pidu. Ema 64. sünnipäeva ja N. 8. sünnipäev juba olnud. Eilne Austraallaste võõruspidu ja siis Endenite sugulaste kokkutulek, ja Reinu-Aideni sünnipäev, ka sviimast siis augustis. // JA ITAALIA jaokski juba on raha vaja, siis on ka midagi oodata (sääts 3. kuu raha?). Ja alles üle-eile, seega juuli lõpus lõpetasin siis esteetika-õpiku tõlkimise. Tõlkisin selle sisuliselt ära eelmise aasta suvel. Kuigi ametlikult tõlkisin 3. aasta vältel 2. kuud, elik sisi 62. korda. Ammusel 2008 aastal vaid detsembris (11. x), 2009 aastal isegi palju (45. x). Ja nüüd kahe kuu jooksul väga vähe jäänud veel oli (6. x. vaid, sic!). Sügisel (novembrist) hakata tõesti ka kirjastusi otsima, ja siis kunagi vahest tõesti ka kaante vahel, ja umbes 3o ooo eeki, mille eest olmetehnikat või reisima. ETC! Eilne Austraalia võõruspidu oli vaid kena. Oktoobris vahest tõesti ITAALIASSE reisima. Olla ka kaine ja saäästa sellekski raha. Ja siis esimest novembrist korterisse. Otsides järgnevuses võimalikult palju neid telefoni-neiusi. Võtta oma eluga midagi mõistlikku ette, leida endale paariline, seotada kunagi pere, käia kas või iga aasta Euroopas reisimas. //
___________________________________

KOKKUVÕTVALT JUULI KUUST: 2010. a. D.
(01.08. 2010.)
Kirjutades siis tänasel erilisel päeval nagu 1. augustil siis sellest eilsega lõppenud juuli kuust Issanda Aastal 2010. Ja kohe võib mainida, et eelmine kuu oli vaid kena kuu, kui seda ülevaatlikul pilgul meenutada. Kui juuli alguses olin maal olnud sel aastal juba 50. päeva, siis tänaseks esimeseks augustiks olen siis maal olnud muidugi 80. päeva juba, üle 11. nädala. JA kogu see pikk aeg on möödunud pigemini kenasti. Peamiselt olen lugenud, erinevat kirjandust. Kuid olen ka kirjutanud (kuigi peamiselt selle aasta päevikut nagu praegugi. Ja lõpetasin siis tõlkeraamatu esteetikast (kuigi kahe kuu vältel ainult 6. x tõlkisin, sic!). Ja siis august kulub selle esteetika-õpiku viimistelemiseks, ülelugemisks. JA siis septembris lõpetan lõpuks ka selle Karl LÖWITH´i, loodetavasti, saabki sellest rahu. // KUID ja, juli oli juba vaid kena kuu, kuigi teadagi miks. Või lihtsalt olin juuli alguseks siin maal-olekuga juba kenasti harjunud. Tulin siis siia maale sel aastal liiga vara, juba aprilli keskel (17.04.); kuid siis oli ikka liiga vara, liiga külm veel ja oli siisn muidugi heidutavaltki grotseskseid sündmusi. SIIS teisel katsel tulin maal isegi liiga hilja, kuid muidugi mõtelsin, et aega olla siin on, ja on veel praegu ka. Juba mai oli palav kuu, haruldaselt soe, ja tulin siia siis mai lõpus (21.05.). JA siin olen olnud tänaseni, eilsega juba 80. päüeva siin pigem vaid kenasti. Lootes ka tulevikust kõike head. Ainult juuni esimene nädal oli veidi nirum, kuidas kujuneb nüüd aga augusti esimene nädal, see siis selgub. JUUNI kuu veestin kenasti, kuigi kirjutasin ja tõlkisin liiga vähe; kuid aeg nüüd järgnevuseski veel säärasekski. JA siis möödus see kena juuli kuu, millega võib vaid rahule jääda.
Tänasega olen maal olnud juba 80. päeva ja ööd. JA õnneks peamiselt vaid kenasti. Muide täna tegin esimese acryl-color´s maali. Acryl-Farben, jätkata ka sellega (vaid 2. x. maalinud 2. kuu vältel, liiga vähe). Juulis lugesin kahte Castaneda raamatut; õieti vaid “The Tales of Power”. Ja oli ka kaks eesti autorit: Herman SERGO “Vihavald”; ja juuli viimasel nädalavahetusel siis Miat Metsanurk ja “Ümera jõel. Seega vaid kolm raamatut juuli jõudsin lugeda. Ka kirjutama peab rohkem, artikleid ja esseesid, etc!. Ja viimistledes siis augustis tõlke-raaamatu pea avaldamiskõlbulikuks; jätkates sellega ka novembris, kui juba kirjastusi otsin. Esimene pool sügist kulutada siis Löwithi lõplikuks viimistlemiseks. JA nõnda see aeg siin möödub, loodetavasti vaid kenasti. // Juulis oli ka kaks suurs-ündmust, selstkondlikku kokkutulekut. Esiteks muidugi õde Anu tütre NELE 8. aastane sünnipäev. Oli kohal ligi 15. last ja teist samapalju täiskasvanuid. Nii plaju rahvast, nii palju lapsi pole siin Kaldas vist veel kunagi olnudki. Ja õnnestus kenasti see laste pidu (18.07.). Ja nüüd alles üle-eile oli teine suursündmus, Vahuri juures toimunud Austraalia sugulaste võõruspidu. See oli alles üle-eile, (eel-viimasel juulikuu päeval) ja ehk ikka jätsin enam-vähem sobiliku mulje. Sugulased siis ASUTRAALIAST, Melbourne´i lähedalt, nädalaks eestis (lähevad tagasi sinna kaugele juba kolmapäeval, (4.08.) -- Oli kena vanapaar JAANETTE ENDEN ja tema mees BRUCE. Esimest korda neid nägin; 6. aastat tagasi käsid nad esimest korda Eestis. EI tea milla jälle tulevad. Purjutasin, kuid ehk kehva muljet siiski ei jätnud, lihtsalt mingi “purjus noormees”, etc! Nee dolid siis kaks juuni suursündmust. Augustis tuleb ENDENITE suguvõsa kokkutulek (14.08. , Sopi järve ääres,. Otsa-Ülo arvates); ja siis REINU-AIDENI sünnipäev augusti lõpus. Edu ka nende sündmustega seoses. (Juunis oli ema MARJE 64. aastane sünnipäev ja muidugi Kura Jaaniõhtu).’
Olen olnud siin maal juba üle kahe kuu, 81. päeva ja ööd, elik siis üle 11. nädala. JA vaid peamiselt on see aeg ainult kenasti möödunud. Mai ja juuniga võis rahul olla ja juuli oli veelgi kenam. Teadagi miks, kuid proovides nüüd veidike ka ilma (paar päeva !, sic!). Käinud kolm korda poes, korra lahvakas). Lugesin, kirjutasin ja tõlkisin. Raamat on tõlgitud lõpuks ometi (3. aasta vältel 2. kuud, = 62. päeva aega see võttis). Tänasega alustasin kainenemisega ja ka akrüül-varvidega. // Loodetavasti edeneb ka järgnevatel päevadel ja nädalatel ja kuudel. JA mul juba on midagi mida oodata oktoobrist. // -- Nimelt selgub juba homme, et kas pandud mulle juba koht kinni oktoobri viimaseks nädalaks ja ITAALIA reislie! Tekkis selline idee juhulikult (25.07); et minna nädalaks, oktoobri viimaseks nädalaks hoopiski ITAALIASSE, ligi 9. päevaks. --- Siis oleks midagi oodata järgneval ajal, ligi järgnevad 2,5 kuud, midagi oodata ja loota. Pole juba 7. aastat, alates TAANIST, 2003, väljamaal käinud. Ja see ITALY on ju kena maa ja kõigiti kena see väike reisike vaid oleks. Ilus loodus, ajalooliseim arhidektuur ja ilmselt vaid kenad inimesed. Palju seda kõik üldse ligi nädalaga näebki, kuid sobiva vaheldus oleks see ometigi tõesti. – ROOMA, VATIKAN, SAN MARINO, FIRENZE, VENEETSIA, PISA !!!Pole ju Itaalias käinudki vaid läbisõidul, ja sedagi 8. aastat tagasi (Milaano-Venedig = SIC!). JA heal meelel oli nõus ema Marje ja muidugi ka Tõnn ja teised lähedased. JA vahest tõesti juba homme on mul koht registeeritud ja reis sellega siis oktoobri lõpus juba täiesti kindel. Oktoobri viimase nädala ITALIEN-REISE !!! See oleks äärmiselt tervitatav vaheldus. JA siis ülejärgmisel jälle kuhugi, nt. KREEKA-GREECE, etc !, ja nõnda jätkateski. /--/ Lootes, et järgnev aeg siin maal ja edaspidigi tuleb vaid midagi kena. Edu ja õnne jätkuvuseski !
Olen olnud siin maal, RAPLAMAAL; Kohila vallas, KALDA talus juba 80. päeva ehk siis 11. nädalat. Veel olen siin sel aastal umbes 2,5 kuud. Siis, loodetavasti tõesti ootab oktoobri viimasel nädala ees see ITAALIA ringreis. JA siis järgneb 5. talv seal korteris. Tarbida võimalikult vähe, soovitatakse, vähendada miinimumini jook. -- Ja otsida endale võimalikult kähku elukaaslane-sõbranna. (Juba helistan 7. erinevale tüdrukule). Need tüdrukud on järgnevad: HANNELA L. (07), VICTORIA R. (08); SIRET (09); ja siis (05. 010): JANE-LIISU (sugulased, 21. ja 18.), Mustlast), KERLI (Võhmast, 18. a.) ja Dagne (14. a., sic?); ja üle-eile veel KADI (Keilast, Sireti sõbranna). -- Ja järgnevatel kuudel saadan samuti tutvumiskuulutusi (viimati siis vaid 11.09 ja 05. 010)= Sic! Edu siis ka selles eluliselt olulises “uurimisvaldkonnas”; neid nn. “telefoni-neiusi” võib olla palju kulub. Küll ühega neist kõigist siiski ka edeneb. Itaaliasse lähen veel üksi, kuna vaid khte näinud. Kuigi Vicvtoria oleks seda seda reisi väärt, muidugi, kuid ma ei tea veelgi, miks meil kahel kunagi ebaõnestus. Vaadata kuidas kujuneb selleski vallas jätkuvuseski. // Olen olnud maal kenasti juba ligi 2,5 kuud, teist sama palju olen siin ehk ometigi ka vaid kenasti. /--/ Ja ongi pool maal oldud ajast möödunud peagi. //
_________________________________

Aoùt 2010
_________________________________


Shakesperae: „Palju kära eimillestki.“
LEONATO: Ei tea. Kui rääkisid nad paljast tõtt,
need käed ta kägistavad; määrisid
nad tema au, neist uhkeim saab sest kuulda.
Ei ole aeg nii kuivatand mu verd,
ei iga pannud nahka ledlikkust,
ei õnnetused laostanud mu vara
või õnnekäänud peletanud sõpru,
et, nõnda äratatud, mul ei leiduks
ni keharammu kui ka terast meelt,
jõuallikaid ning küllaldaselt sõpru,
et õiendada nendega kõik arved.“ (IV, 1.) (Lk.: 151.)

3. august.
On teisipäevane päev ja esimest korda kirjutan selle augusti kuu päevikusse. Ja möödunud on vaheldusrikkad päevad, nii mitmeski mõttes sisutihedad päevad. See oli üks kolmapäev, kui sai käidud Raplas, järgnevalt sain ligi 10. päeva paremini hakkma. Eelmisel nädalal oli kolmel päeval siin Kaldas külas ka see Kadi J. Indiast. Teada, mida sellest indiviidist ja temaga seonduvast arvata. JA siis eelmine reede (30.07) oli siis tähtis suursündmus, pigem väike oleng, Vahuri juures. Tegemist oli siis nende AUSTRAALIA sugulaste võõruspeoga; oli ka mõningaid sugulasi koos seal siis. Esimest korda nägin seda Melbourne´i vanapaari, Jaanette Enden and Bruce. Teist korda käsisid nad Eestis üldse (viimati 2004). Üldiselt sai sel peol kenasti hakkama, jätsin pigem sobiva mulje, kuigi jäin kummaliseltki purju. // Ja järgmine päev (juuli viimane päev) oli mingi loll nali ja jaburus: vajusid kohale siia mingid jõnglased ja mingi taat, loodushuvilised, mingi skaudi-rühm sisuliselt. /--/ Kuid olen siin maal olnud juba üle 2,5 kuu, rohkem kui 80. päeva elik siis üle 11. nädala. // ITAALIA idee!
VAHETULT ENNE HELISTAMIST: Nimelt on varsti ja just täna plaanis helistada ühte turismifimrasse nagu La Strada, ja uurida infot võimaliku Itaalia reisi kohta. See idee tekkis pooleldi juhuslikult ligi nädal tagasi (25.07). Ja juba olen siin nädal selle peale mõelnud; maininud olen vaid Marjele ja Märdile, kelle meelest see oli vaid hea idee. KA mõnele plikale olen maininud (eriti Vicile, sic!). KUID see on tõesti hea idee, minn ligi nädalaks (9. päevaks) ITAALIA ringreisile. Pole juba 7. aastat turismireisidel käinud, viimati siis Austriast tulles see Lõuna-Euroopa ringreis, 2002 aastal. JA tegemist oleks sisuliselt vaid kuu rahaga, mida ei tahagi nt. joogi peale kulutada (ja hammastest hiljem). Nädal mõtelsin, et läheks oktoobri viimasel nädalal, kuid eile tekkis idee, et juba septembri keskel, täpsemini siis: 11.- 19. 09. 2010. /--/ See tähendaks siis, et ei veedagi sügise esimest poolt siin sel aastal, nõnda nagu nt. eelmisel sügisel. // Kuid nüüd varsti kohe ma helistan pidulikult sinna La Stradasse ja uurin järele, mida vaja. //
-- ITAALIA RINGREIS: --- ROOMA, VATIKAN, VENEZIE, PISA --
-- Peale helistamist arvan siis nüüd nõnda: Jah, helistasin ja kõik on kõige paremas korras. Helistasin ise sellesse turismifirmasse nagu “LA STRADA” ja sain sealt vaid positiivset informatsiooni. Ja septembri kuu reis on täiesti võimalik, ja juba nüüd siis ka: OTSUSTATUD, et septembris just lähengi ITAALIASSE. Vabu kohti septembri bussis veel on, ja sinna ongi üle kuu aega. Regelamentatsioon järgnev: saab telefoni teel koha kinna panna; siis 3. päeva mõtlemis-aega ja siis peab (e-mailiga) saatma mingid andmed, siis veel kolm päeva ja peab maksma poole maksumusest. Seega nädal peale helistamist ja koha kinni panemist peab maksma poole rahast (2000.- eek); ja hiljem siis teise poole (kokku siis muidugi u. 4000.- eek). See on sisuliselt ainult minu augusti raha (järelikult peab banc-cardi ära andma, ajutiselt, etc!). JA ongi see spetembri ITAALIA reis mul nüüd kenasti otsustatud. Nt. juba järgmisel nädalal kõik vajalik ära korraldada. Sel nädalal rääkida Itaalia temaatikast naisperega. KA vendade meelest oli ITALY näol tegemist vaid hea, kuigi üllatava ideega. SEEGA: Itaalia reis on kindlalt otsustatud !!! Siis järelikult: 11.—19. 09. 20010 – toimub siis minu ITAALA-reis!!! // Järelikult lähen linna juba enne seda (enne 10.09.); ja mida teen Itaaliast tagasi tulekut, sellest hiljem, vahest maale tagasi ei tule, kui on veidigi võimalik enne korterit eelmises kodus aega veeta. Esimesel võimalusel, peale üürniku Hispaaniasse minekut, muidugi: kohe korterisse, kus ainult tarbides võimalikult vähe, muidugi. // Kirjutades siis järgmine kord teisipäeval (mida arvan reisist siis?). /--/ Seega siis nõndamoodi: ITAALIA reis on otsustunud...?
-- Rooma – Vatikan – San Marino – Pisa – Firenze – Venezie -- !!!
_____________________________

6. august.
On reedene päev augusti alguses. Quo vadis...? – VIVA ITALIA ... ?! On siis tõesti ka reedene päev mainitud kuupäeval. Olen siis siin teist päeva üksinda ja ka ilma tubakata, esimest korda sel suvel. Tänane päev möödub siis “no tobacco”; ei teagi kuidas nõnda kujuneb. Viimati kirjutasin siia teisipäeval, ja kirjutasin ITAALIA ideega seoses; sellest ka täna kirjutamisi. OLEN olnud siin Raplamaal eilsega juba 85. päeva ja ööd, tänasega siis juba 12. pikka nädalat. /--/ JA on ju vaja ka raha koguda. Sest Itaalia-idee muutub järjest tõenäolisemaks. /--/ Võib küll sinna kaugele Itaaliasse minna 9. päevaks, see kuu pajuk on ju vaid kahe kuu joogiraha; mida piirata ka tulevikus hoolega, seda jooki. // Nüüd nädalavahetusel peaks siiski õlut olema; ja hiljem vaadata kuidas kujuneb edaspidi. Viimane aeg on olnud õnneks küllaltki rahulik. Edu ja õnne ka edaspidiseks !!! Edu ja õnne ITAALIAGA seoses; see kujundab veel kuid see idee...
Olen olnud siin KALDA talus juba 86. päeva ja ööd, elik siis 12. nädalalat. /--/ Praegu eelistan maale tagasi tulekut; kuid kuu olen siin kindlasti nüüd järjest muidugi veel. Ja siis augusti raha eest ITAALIASSE.See on ikka kena idee tõesti: hakata nt. septembriti EUROOPAS reisimas käima; kogudes selleks suviti raha, oleks midagi enamat oodata (kui nt. hamba-arsti; 3. suve, sic!). ITALY !!! – See idee hakkab juba järjest tõenäolisemaks kujunebma. Sisuliselt kui nüüd kaardi Tõnnile annan, siis ilmselt lähengi septembri keskel siis sinna lõunamaale nädalaks umbes. JA miks ka mitte ?! See oleks ju vaid kena reis; pole jub 7.-8. aastat väljamaal käinud, vaid korra elus turismireisil samuti. Ja ITAALIA on ju kena maa, ilus loodus, ALPID, nii Austria kui Itaalia Alpid. Palju kena arhidektuuri (rohkem kui mujal Euroopas); ja kena reis, punavein ja kustumatud muljed. Siis on mida meenutada hiljemgi ja millest kirjutada, tagasi tulles. Sest midagi eriti huvitavat järgmisel talvel ei tule, nagu ikka seal korteris ilmselt (5. korteri-talv). Vahest siiski olen detsembriks nii tubli, et käin ka selle aasta raha eest (5ooo.-) ka SPA-s; kuid see pole kindel. Paistab, et ITAALIA reis hakkab juba otsustuma. See teeb mu viimase maakuu ka lihtsamaks loodetevasti, sest peab raha koguma ja kenasti arvama ees-ootavast reisist. Praegu arvan, et selle sõiduga saaks vaid eknasti hakkama. Ja ehk nõnda kujunebki. Edu ja õnne viimaseks maa-kuuks, ja kena reisi endale soovides siis septembris. Edu ja õnne maal ja siis kaugel ITAALIAS !!!
Järgneval kuul siis kirjutada Itaaliast; ja kirjutada ka hetkesiesust neidudega, mida neist kõigist arvata üldse. Kuid peamiselt siiski Itaaliast kirjutades. Ja siis tagasi tulles sealt lõunast, kaugest ITAALIAST, siis on mul palju reisimuljeid, millest kirjutada. Teha märkmeid sõidu ajal. /--/ JA ilmselt otsustan juba nüüd homme, kaarti Tõnnile andes, selle, et lähen siiski pea kindlalt ITAALIASSE. -- Registreerida juba nädala alguses, ja las ema siis maksab (Tõnni vahendusel) pea-aegu kogu summa ära (35oo.- + sept. “pääsuke”). // JÄÄNUD on siin maal veeta siis umbes-täpselt viimane kuu aega. Siis linna ja kaugele Itaaliasse. Ilmselt korraldub viimane maakuu ehk kenamini, juba Itaaliast mõeldes ja nii... Ehk kujuneb kenasti. JA siis “nach Italien” !!! --- Sõites sii släbi Baltikumi (u. 24. h.); siis läbi Poola ja Tschehhi; ja läbi koduse Austria, vahest WIEN´istki läbi....? JA siis juba ITALY: ja muidugi alustuseks: VENEZIE, siis ilmselt FIRENZE, SAN MARINO, ja muidugi pealinn: ROOMA, ja paavsti asukoht: VATIKAN. Tagasi tulles siis ilmselt alles PISA; ja nt. SIENNA samuti. Kirjutada kõik reisil üles, muljed, meeleolud, kohanimed, etc ! – Järjest rohkem näivalt hakkab see Itaalia idee mulle siingi kirjutades meeldima. Ja vahest kui järgmine kord kirjutan, siis ongi see reis otustatud; eelmine kord kirjutades (teisipäeval) vaid informeerisin ennast. Nii, et see praegune kirjakoht võib osutuda olevat otsustava tähtsusega. Järgmine kord kirjutades (esmaspäeval), vahest juba registreerin endale juba selle sõidu. Seega siis: kaart homme Tõnnile ja see sõit nõnda otsustubki. Liiga kaua ei saa viivitada, vahest ei leidu kohta. Järgmine nädal siiski muidugi leidub, ja siis ongi Itaalia-reis otustsunud. //
__________________________________

9. august.
On esmaspäevane päev, augusti teise nädala alguses. Quo vadis... ? Viva ITALIA ?! -- On tõesti esmaspäevane päev, selle augusti kuu, suve viimase kuu lähenedes oma kekspaigale. On möödunud vaheldusrikkad päeva, tõesti jah nõndamoodi. /--/ Isegi esteetikat kirjutasin viimaseid kordi, kaks päeva järjest. Ja kui MÄRT siis reede õhtul tuli tubaka ja õllega oli hea meel tõesti. JA laupäev (07.08.) oli siis see pöörane õhtu ja järgnev öö KUURAL. Leidis siis aset Märdi sõprade kokkutuleks seal naabertalus. KURA-RAVE, nagu Märt seda nimetas. Kohal oli umbes 20. noort inimest... // Muidugi selle ITAALIAGA seoses osaliseltki. JA juba homme siis registreerun sellele ITALY turismi-reisile; homme siis panen koha kinni. Banc-card on Tõnni käes. Järgmine laupäev, kui toimub see ENDENITE suguvõsa kokkutulek, seal Sopi järve ääres; /--/ On möödunud vaheldusrikkad ja pöörasedki päevad; ja kaheks õhtuks on isegi “Caribbean Rum”´ -- seega vaid kenasti võimalik aega sisustada. --- Eile hommikul oli R. 63. sünnipäev, mille maha magasin. Sai siis isegi Kurale rutatud, kuid kenasti vaid, ja õhtu möödus õllega, nagu tänanegi hommik. Eile oli äikest, välgud sähvisid, müristas ja sadas vihma. On möödundu erilised päevad ja ehk kujuneb kenasti ka järgnevuseski. Edu ja õnne järgnevuses. Jäänud on siin maal, KALDAS veeta umbes kuu veel. Siis tuleb see oodatud Itaalia-reis. Juba homme panen koha kinni. Edu ja õnne jätkuvuseski !!!
Homme (10.08.) registreerun siis sellele reisile. Ja siis lähengi septembri keskel sinna kaugele Lõuna-Euroopasse, lähen 9. päevaks ITAALIASSE!See toimub siis 11. – 19. 09. 2010. /--/ Tahtsin veel täna kirjutada, ja kirjalikult mõelda selle Itaalia peale. Kuid järjest rohkem on see reisi-idee meeldima hakanud, ja järelikult on see plaan juba otsustunud. Juba homme panen koha kinni; siis jääb veel kuu aega siin maal olla, siis linna, ja siis reisile. ITAALIA! – Olen sellest riigist vaid läbis õitnud, pole külastanud veel ühtegi sealset linna. KUID seekord siis: VENEZIE, FIRNZE, SAN MARINO, ROMA, VATIKAN, PISA !!!
--- Kustumatud muljed kogu järgnevaks. Siis 2010 aasta septembris, olles veel 35. aastane külastasin Itaaliat !!!Kõik lähedased on vaid positiivselt reageerinud. Ka neile tuttvatele plikadele jéi tasu just palju lubada. Vahest juba täna koht kinni panna; ei homme, nädal peale info-päringut. KUID viimaste päevade jooksul on see ITALY otsustunud tõesti. /--/ Siis on mul palju kirjutada Itaaliast ja seondunust. Juba on aimatav, et see järgnev viimane kuu möödub vaid kenasti siin maal. Lugedes ja kirjuatdes iga päev; viimistledes ka esteetika-tõlget ja maalideski. Kirjutada on palju; ja veelgi rohkem peale Itaaliat. Homme registreerin endale selleks reisks koha. Järgmine kord siia kirjutades, neljapäeval, on reis juba vahest ka makstud. //
_________________________________

12. august.
Kirjutades siis siiagi taas, üle kahe päeva; on neljapäev, sel mainitud kuupäeval. /--/ OLEN vähe lugenud viimased päevad, juba 3. nädalat ja C. C. 4.-5. osa polegi veel läbi. Edaspidi lugeda vaid midagi ITAALIA-ainelist. Näitena just nimelt ikka see: “Spartacus”, JA midagi Leo Metsari kirjutatut Rooma hilisajaloost. ETC! JNE! JMT! --- On varsti juba augusti keskpaik ja isegi sel suvel ma palju just ei tõlkinud siis järelikult. Viimistelda juba lõpetatud esteetika-õpikut. Lugeda üle enda esimene tõlge eesti keeles, ja kompileerida kokku essee esteetikast. JA lugeda ja just ka kirjutada rohkem. See oli üle-eile, teisipäeval, kui sai registreeritud end sellele Itaalia reisle; ja juba oli midagi kindlat sellestki. /--/ Veetes siin maal, KALDAS veel alla kuu jagu päevi, siis tuleb linna-minek, mõned ööd seal nn. “Vanemuises”; ja siis muidugi ITAALIASSE !!! – Ehk tuleb vaid midagi kena see Itaalia-reis ! //
Tänasega olen siin Raplamaal olnud juba 92. päeva ja ööd, seega küllalatki palju aega juba. Varsti juba 100. päeva siin veetnud, elik siis 14. nädalat. Ilmad olid juulis ikka tõesti palavad. Nüüd, agusti keskel on veidikenegi jahedamaks õnneks läinud. Veedan siin veel napilt vähem kui kuu, ja siis linna ja siis ITAALIASSE !!! Ehk edneb selle reisgagi seoses vaid kenasti loodetavasti. JUBA 7.-8. aastat pole väljamaal ja/või turismireisidel käinud. See Itaalia võib veel kauakski meeldivana meelde jääda. Ehk ometigi õnnestub seegi aktiivsuse väljendus. Lugeda ja kirjutada siin järgnevalt rohkem. Lugeda midagigi Itaalia-ainelist, maalida Itaalia-temaatikat; ja ka kirjutada rohkerm, erinevat materjali. // Teisipäeval siis registreerisin ja täna kinnitati see ITAALIA-reis. Lähiajal makstakse ka ära. Kõik lähedased olid väga intrigeeritud sellest reisikesest. JA mina olen ka, eriti just seal kaugel olles. // JA kindlasti juba selle aasta lõpus hakata kasutama ka seda SPA-de teenust. Aastas ikkagi 5ooo.- krooni kasutada. JA talvel teen ka passi uue ja hakkan hoolega ujumas käima. // Ilmad on hilisuvised, veidi jahedamaks muutumas...! /--/ Järgmine kord, pühapäeval, siia kirjuatdes olen käinud ka sellel ENDENITE suguvõsa kokkutulekul juba! //
_________________________________

15. august.
Ongi juba pühapäevane päev ja kõik on kõige parimas korras. Eile oli siis see suur suguvõsa kokkutulek, oli kohal üle 50. inimese umbes. Seega siis esimest korda nägin neid ENDENEID, ja muidugi oli kohal ka tuttvad L-d. JA oli vaid kena pidu, ja jätsin vaid kena, kuigi veidi tormaka mulje. Sai veidi õlut võetud ja räägitud peamiselt nende Tarkmeeste, kuid ka Hansuga näiteks. Polnud mõningaid neist kõigist sugulastest juba aastaid näinud, mõnda nagu üldsegi mitte. JA neid Endeneid polegi nagu kunagi näinud, kuigi: mõni näis nagu mindki teadvat. Nt. see lapsepõlvest teada Otsa-Ülo, ehk Ülo Enden, kes on siis minu isapoolse vanaema, noorema venna poeg. Sai temaga veidi räägitud isegi sõja-ajaloost. SEEGA: oli kena pidu eile ja õnnestus vaid kenasti. Sai isegi sõna võetud mikrofonis ja räägitud nii mõnegagi. Üldiselt võib väita, et see eilne kena kahe suguvõsa kokkutulek õnnestus vaid kenasti. JA loodetavasti saab sellest tõesti, nagu ka Hansu arvates, -- üle aastate korduv traditsioon. Vendasid polnud kohal ja see nädalavahetus neid ka ei näe. Kuid eks siis hiljem. // Järgnemas on jälle üks üksinda veedetud nädal siin maal. Kuid hakkama saab, teatud põhjustel isegi: ainult kenasti vaid. Seega oodates kenasti siin veel umbes 3. nädalat, siis linna ja siis muidugi: ITAALIA-reis, siis maale tagasi viimaseks 3. nädalaks siin veel. Lähenemas on sügisene aeg. JA lähenemas on muidugi see ITAALIA-reis. Edu ja õnne järgnevuses igas mõttes ja meile kõikidele!!!
Täna on siis juba augusti, selle suve viimase kuu keskpaik. Järgmine reede olen siin maal olnud juba 100. päeva täpselt, elik siis juba 14. nädalat. Jäänud on siin maal veeta veel umbes 3. nädalat, siis linna ja siis kaugele ITAALIASSE !!!Juba mõtlen selle reisi peale hoolega, kõik peab hoolikalt ette valmistama. Peab mõtetesiki kohanema selle ehk vaid meeldiva vaheldusega. Praegu arvan, ja siiralt loodan, et sellest reisist tuleb vaid midagi kena ainult. Juba 7. aastat pole välismaal käinud (alates Taanist) Ja juba 8. aastat pole turismireisil käinud (alates Hispaaniast). // Järgneb nädal üksinda siin maal, kuid nõnda möödus ju ka kena eelmine nädal. Eelmine nädala-vahetus oli siis see “KURA-Rave” ja olis eal palju noori koos. See nädalavehtus nüüd agusti keskel jääb meelde siis nende ENDENITE-sugulaste esimest korda nägemisega. Oli kena pidu see eilne, ja vaid kenasti see meelde jääb. // Veetes siin maal veel viimaseid nädalaid. JA mõeldes vaid ITAALIA peale peamiselt ja ka kirjutades sellest reisist peamiselt vaid. Hakata lugema ROOMA ajalugu, ja isegi maalidi vaid peamiselt Itaalia ainelisi maale. Nõnda valmistuin ma oma meeletski selleks Itaalia-reisiks ettegi. // Hakkan ilmselt iga sügis Euroopas reisimas käima, mõistlik idee: teha need turismi-reisid meeldivaks nähtumuseks. //
__________________________________

18. august.
On kolmapäevane päev, ja kuidas mul läheb ? Quo vadis...? Viva ITALIA! -- /--/ Olen hakanud jälle rohkem lugema, ikka veel, juba nädalaid käsil see CASTANEDA 4.-5. raamat. Järgnevaks siis veidi ka ROOMA ajalugu, sest, et ema ilmselt lähipäevil sõlmib selle Itaalia-reisi lepingu ja maksab kogu raha ära, nagu viimasest, hiljutisest telefoni-kõnest ilmselt selgus. VIIMATI kirjutasin siia pühapäeval, seega päev peale seda suguvõsa kokkutulekut. Päev peale seda ENDENITE ja L.-te pidu. Kaks viimast laupäeva on olnud kummalised, kuigi ka huvitavad. Viimane laupäev oli siis see suguvõsa kokkutulek, jätsin vadi pigemini kena mulje ja sai ka räägitud mõningatega. JA siis üle-eelmine laupäev oli alles see KURA-rave. Ka seal jäi jäetud pigem vaid kena mulje. // Augusti esimesel poolel kirjutasin noid artikleid kahetsusväärselt vähe; seega: agusti keskpaigast hakkasin jälle rohkem kirjutama ja nõnda kuni selle aasta lõpuni; noid artikleid kirjutan kuni aasta lõpuni. //
Reedel olen siin maal, Raplamaal, Kohila vallas, ja KALDA talus olnud juba täpselt 100. päeva jaööd elik siis ligi 14. pikka nädalat. /--/ Olles siin juba teist nädalat üksinda, ja mõeldes, et suve lõpp juba läheneb. JA olen veel siin umbes kolm nädalat, ja siis sätind end juba ITAALIA poole teele. Varsti siis juba tuleb see Itaalia-reis. Pakkida kõik kaasa, mida seal kaugel ehk vajagi läheb. Veidi, mõned päevad olen ka enne Itaaliat seal endises kodus, ja mõned päevad ilmselt ka peale seda sõitu. KUID juba ma arvan, et see Itaalia huvi oli põhjendatud ja vajalikki, ja et sellest ITAALIA-reisist tuleb vaid midagi kena. Itaaliast tuleb midagi vaid ainult kena, midagi, mida ka hilisemas, vanemas eas on vaid kena meenutada. Edu ja õnne siis selle suve lõppedes. JA lootes vaid kõike head sellest Itaalia turismi-reisist. Edu ja õnne jätkuvuseski!!!
Preilidega läheb praegu just nõndamoodi nagu nendega läheb momendil üldiselt. Olen novembrist alates saatnud vaid kolm tutvumiskuulutust. Ühe siis novemris, teise mais ja ühe agustis, ja vahest täna või lähipäevil saadan veel ühe. Kedagi konkreetset mul pilgus ei ole, kuid lootma peab ikkagi. Seega preilidega läheb praegu siis järgnevalt:
1.) HANNELA L.. –-- Kena tüdruk, šatään, keda kohtasin 04. 2007. Seega kaua-aegsem; olnud 2005 aasta aeroobika-kuninganna, olla tal olnud ka silmapaistvamaidki kaaslasi. Loen teda kenaks mõistlikuks tüdrukuks, kelle vahel harva, umbes korra kuus helistada. On olnud ka millest rääkida; minu tulevane ta aga igaljuhul ei ole. Lihtsalt mõistlik tüdruk, kellele vahel helistada.
2.) VICTORIA R,. –-- Minu väljavalitu, pragugi veel kõige tõe-näolisem tulevane. VICI on ilus tüdruk, brünett ja helpruunide silmadega. (Kohtasin teda esimest korda 05.11. 2008). Novembri alguses tean teda juba kaks pikka aastat, ja ikka on ta huvitav ja veetlev. Kuid viimase aasta vältél olen näinud teda vaid umbes nädalajagu peävi; seega: üsna vähe vaid. Kuigi, kunagi 2009 aasta esimesel poolel ööbisime koos ühe kuu ja ühe nädala. /--/ JA siis oli meil väike tüli, üle-eelmisel mail, ja siis olen teda näinud rohkem kui aasta vältel vaid umbes 7. korda. //
3.) SIRET --- ?!? --- Kena tüdruk KEILA asulast, tutvumise telefoni teel viimasel novembril (2009; ainuke selle aasta tüdruk), näinud veel ei ole. Elab Keilas, on brünett ja isegi ka roheliste silmadega. Ilmselt siis tõesti ka ilus tüdruk. Ligi aasta siis helistatud, kuid kokku saanud ei ole ja ei tea kas saabki. Siiski, 2009 aasta ainukene tüdruk telefoni-tutvumise teel saaduna. // Töötas vist hiljuti veel Tln. ilmselt ettekandjana, kuigi ei tea kindlat. Järelikult ilus tüdruk tõesti. Kuid plaanib leida Keilas püsiva töökoha ja ilmselt ei kohtu meie kaks isegi ka mitte sügisel. JA pole mõnda aega telefoni vastugi võtnud; vahest minevik?, kes teab. Kuid tema sõbranna on veidi aktiivsem; -- nimelt Kadi, Keilast samuti....
4.) KADI, --- Keila asulast, Sireti sõbranna. Alles üsna hiljuti tutvusime, telefoni teel muidugi. Olla ilmselt Sireti jutu järgi või põhjal “varastanud” Sireti telefonist minu nr. Oleme vist vaid 5. korda veel rääkinud. Üritasin uhkeldada oma seniste saavutustega. Vahest aga tõesti tulevad need kaks Keila plikad, Siret ja Kadi mulle kunagi Männikule veel küllagi. Huvitav, mis saab minust ja neist kahest plikast. Siret on ilus ja Kadi on huvitav; vahest hoida neidki tutvusi.
5.) JANE, --- Mustla asulast, Võrtsjärve äärest. Kummalisel ja seletamatul kombel helistas ta mulle juba viimase mai alguses. Tagasi sain talle helistaud ligi kuu aega hiljem. Olla tõesti sealt kaugelt Viljandimaalt. Blondiin ja siniste silmadega. Hiljuti, juuli lõpus sai alles 21. aastat vanaks; järelikul: lõvi. Range jutuga ja ei olegi nii kogenematu. KUID palju kummalisem on see, et helistas mulle tõesti, omal algatusel, ja müstilisel kombel juba mai alguses. JA siis mai lõpus helistas mulle tema sugulas-tüdruk ja ilmselt ka hea sõbranna nagu LIISU, samuti Mustlast ja tema sugulane veel pealegi....
6.) LIISU, --- Mustlast, samuti Võrtsjärve äärest. Olen talle juba helistanud, on 18. aastat vana, ja selle eelnenu, kummaliselt helistanud, sugulane ja sõbranna. Viimasel ajal vähem rääkinud temaga. Noor ilmselt teine alles, ja vahest on mind ka siunatud tagantselja. Hoida nende kahe viimasega kontakti. Sest vahest tulevad need kaks sugulast, need kaks tüdrukut, mulle ikka kunagi Tln. külla ikka ka. LIISU reageeris mai reisi-huvilise tutvumis-kuulutuse peale, ainsana. JA räägitud sai talle ka Itaaliast kui tasuta reisi-võimalusest. Hoida ühendust, ilmutada huvi.
7.) KERLI, --- Võhma asulast, samuti Viljandimaalt. Helistas mulle viimasel mail, keerulisel päeval. Viimased paar nädalat aga telefon väljas. Vahest kadunud minu elust, vahest isegi lõplikult. Kuid kui tema ei mõistnud, miks ta mulle helistas, mai viimasel päeval. Siis vahest helistab veel kunagi. Samuti 18. aastaseks saanud ja liigub rohkem ringi. Vahest seegi mulgi-plika mulle kunagi veelgi helistab; veel ei tea, kuid selgub, kuidas kujuneb temagagi.
8.) DAGNE, --- Rakvere lähedalt. Reageeris mai lõpu tutvumiskuulutuse peale. Kuid selgus, et mingi sõbranna vahendusel. JA on veel ainult 14. aastat vana, ometigi. Temast ma loobun siis lõplikult. Vaid üks isalikult manitsev telefoni-kõne vahest veel.
--- JA rohkem neid tüpdrukuid praegu ei ole, kellele vaid helistadagi. Järelikult vaid 6. neiut on praegusel ajal. Varasemaid tuttvavaid ei otsi enam üles, ja kõik nr. ei ole ka vaid minu tuttvad. KUID juba vahest täna-homme saadan veel ühe tutvumiskuulutuse, augustis juba teise. Mida rohkem neid tüdrukuid on seda parem, näin nõnda arvavat...?
_________________________________

21. august.
Tere armas päevik”, kirjutan siin kenasti taas, tänase laupäevase päeva varasel õhtupoolikul. JA lood on kujunenud vaid kenasti viimasel kahel nädalal kui siin argipäeviti üksi olen olnud. Tegelikult sel lõpule läheneval ja ainult kena olnud suvel ju siin eriti palju üksi just ei olnudki ju tegelikult. Ei ole üksi ka sel nädalavahetusel, kohe-kohe peaks tulema TÕNN loodetavasti ja kahe õllega. Kurale temaga täna meelsamini siiki ei läheks, veeta paar ahulikku õhtut siin õllega. Viimased kaks üksi veedetud nädalat ma just “ilma” eii olnudki, järelikult: vaid kenam oli, ja tegelikult ju oli ka. Õhtul hilja tuleb tõenäoliselt siis ka naispere, ja juhtumisi just HAAPSALUST, kus käisid seda nn. “Valge Daami” etendust vaatamas. Vahest oli kaasas ka see Kadi Jaaska, kes siis vahest sel nädalavhetusel ka siin; kuigi ei tea, kuigi viimane kord sai jäetud sobiv mulje ehk pigemini vaid. See selleks. Oodates siis praegu õlut ja siis mõndagi arhulikumat kainetki päeva, üle mõnegi aja. Viimased nädalad on möödunud kenasti rahulikult ja “ilma”, kuid seda kenamini, ja sii, nagu mainitud, siin ka üksi. Ilmad on juba sügisesemaks muutumas. // Muide viimasel ööl oli vägagi erakordne ja huvitav unenägu; kuid sellest kirjutan edaspidigi teise kirjakohta. Lühidalt: kuni hommikune mingi imelik pooluni ja selle aasta esimest korda 3. unerohi. Ja siis korraks midagi kummalist ja ülimalt realistlikku, kuigi vaid üks huvitav unenägu. Kuid mõistetav harukordsuse unelisuse ja ka eriti just C. C. terminites; ja sellena intrigeeriv ja ilmselt ka meeldejääv. // Eile lõpetasin siis selleks suveks ilmselt Castaneda (vaid 4. rmt; aitab sellest 5. C. C. suvel) – jätkates viimaste raamatutega siis mais ilmselt. Lugenud juba seda auorit juba ligi pool elu, vahest hakkab ka aitama, vähemalt selleks suveks. // Täna siis uus ja ka eesti autor nagu Leo METSAR ja tema romaan nagu “Keiser Julianus”, midagi Itaalia ainelist ometigi just nüüd muidugi, midagi ROOMA riigi viimastest aegadest; täna läbi loetud ajalooline ülevaade sellest ajast. Vahest jätkates, kui leidub üldse, Itaalia-ainelise lugemisega ? // Korra, esimest korda, ligi üle aasta, eismest korda sel aastal on nähtud ka juba selget tähistaevast. Muud erilist pole olnud viimasel ajal, C. C. lõpetamine. Ja lootes, et need viimased nädalad sel suvel ja sügise alguses tulevad vaid midagi kena. JA muidugi lootes kõike head septembri ITAALIA-reisist, millest tuleb ehk vaid midagi meeldejäävalt kena.
Eilsega, siis taasiseseisvuse-päevag olin olnud siin Raplamaal siis täpselt 100. päeva ja ööd sel aastal juba. Elik siis täpselt-umbes 14. nädalat kokku. Ja see on olnud õnneks vaid kena ja pikka aeg. Selle lõpule läheneva suvega võib peamises vaid rahule jääda. Juba mai oli palav ja mai lõpus ma siia tulingi ja olen järjest olnud siin siis (21.05), muidugi ka ebaõnnestunud kunagine külm aprilli nädal siis juurde-arvatuna. Oli kuum ja palav suvi, eriti palav oli juuli kuu. Oli ka jooki; järelikult seda rahulikum. Jõuan ehk kaineneda veel dekaad, eriti just korteris. Juuni oli alguse aeg, juuli lihtsalt palav, ja tegelikult võib augustiga isegi kõige rohkem rahule jääda. (Muide otsustatud juba, et vähendan oktoobrist veidi päeviku igakuist mahtu, selleks, et rohkem aega jääks artiklite, varasemate eseede, jms. jaoks). Ja muide otsustatud pea, et loobuda oktoobri ka sellest teisest tabletist, mida ju tõesti vaja ei ole; ammu oleks juba pidanud seda mõistma)). Küll tekib siis korteris muiduki huvitavaid ideid nt. SPA-de ja nt isegi ujulaga seoes. Nii vähe jooki kui võimalik järgnevuses alati, ja huvituda siiski veidi ka tutvumiskuulutustest, praegu telefoni-tuttvatest 6. preilist palju vist loota ei ole, muide ilmselt mitte ka V. Huvituda sellestki olulisest elulisest valdkonnast mõnetigi. // Olen olnud siin KALDAS siis eilsega juba täpselt 100. päeva ja see oli ainult kena aeg ju tegelikult. Jäänud on kuni ITAALIA-reisini siin veeta vähem kui 3. nädalat veel. SIIS olen kenasti 9. päeva ITAALIAS. Ja sealt kenasti tagasi tulles, esimesel võimalusel, u. viimaseks 3. nädalaks veel maale tagasi ja siis esimesel võimalusel maalt otse Valdeku korterisse. Kus veedan siis kena ja rahuliku, juba 5. korteritalve. Ja järgmisel suvel kogun veel rohkem raha, ja septembritest võib tulevasteks aastateks saada just turmis-huvi kuud, turismi-reiside kuud. See on hea idee, (aitab kolme sügise hammastest). Seega veetes siis siin maal suvel lõpu viimaseid päevi. JA peamine: loota kõike head ja kena sellest erandlikultki huvitavast ITAALIA-REISIST!
________________________________

24. august.
On siis juba teisipäevane päev ja seda suve viimast kuud, agusti kuud, ja järeldumisi ka kogu seda 2010 aasta suve on jäänud veel täpselt nädal. Olen siin maal olnud sel aastal üle 100. päeva ja öö, elik siis üle 14. nädala juba. /--/ Lugesin peamiselt, ja kirjutasin, peamiselt vadi selle aasta päevikut (mille maht kuulub oktoobrist vähendamisele). Kuid artikleid kirjutasin üsna vähe (jõuab seda ka selle aasta viimastel kuudel). Ja vähe ka tõlkisin, kuigi lõpetasin soom k. esteetika-õpiku lõpuks ometigi. Ja vähe olen ka maalinud, kuigi ehk jõuab, ka akrüül-värvidega. Nõnda möödus see lõppev suvi. // JA peamiselt vaid kenasti on möödundu ka viimased päevad. Reedega (20.08) olin siin Raplamaal olnud siis täpselt 100. päeva. Laupäeva öösel oli huvitav unenägu (nagu ka viimasel ööl, mis üles tähendasin samuti). JA laupäeva õhtul ja pühapäeval oli siis Kural see selle suve ilmselt viimane oleng. Oli kokteile oli õlut, ja olin sellegi (seega kaks nädalavahetsuse ööd) kenasti ärkvel seal kunagises kohas. Pakuti isegi paar mahvi THC, mis mõjus naeru vääristavalt. Ilmselt ikka mõjus, kuna oli üsnagi lõbus naljatleda seal vendadega. Kohal olidki vennad, ja õde Kadiga, lühidalt; siis veel Silver, mingi Carl, ja Jaanus. Oli kena öö, oli kolm kena nädalavhetust. Järgmine päev vesteldes Kadiga, peamiselt. Rohkem see aasta Kurale ei satu ilmselt. // Jäänud on siin maal veeta veel vaid kaks nädalat umbes, siis lühidalt linna, ja siis ootab ees, kindlasti, see kena ITAALIA reis. Edu ja õnne siis selle suve lähenedes oma lõpule.
Olin siis 2010 aastal maal üle 100. päeva, elik siis üle 15. nädala umbes. Eks siis selgub, kaua täpselt. Oli kena suvi, palavaim suvi mida mäletan. Juhtumisi oli arvutitööd vähem, kui eelmine suvi ja palju vähem oli ka tõlketööd ja isegi maalimist. Kuid jõuab veel kirjutada ja maalidagi veel siin veedetaval 2. nädalal. Ja ilmselt peale ITAALIAST tulekut veedan siin jahedal sügisel veel umbes 2.-3. nädalat. Loodetavasti tuleb vaid kena suve lõpp, jäänud on seda suve vaid viimane nädal. JA siis soovides endale kena ja vaheldusirkast sügiset aega. JA siis järgneb 5. talv seal Männiku korteris, mis tuleb kindlasti vaid kena, tembituna “Grevezaga”. // JA peamine on muidugi ITAALIA-reis, mis leiab siis kindlasti ikka ka aset (juba nädala lõpus sõlmitakse leping “La Staradaga” ja makstakse raha, ilmselt tõesti, viimane aeg sellekski). JA siis olen 9. päeva reisil. Ja näen kenasti ITAALIA linnu, kinldasti tuleb sellest reisist vaid midagi ainult kena. Pole ju peale Taanit, järelikult juba 7. aasta vältel välismaal käinud. Seega viimane aeg veidi veelgi ringi vaadata. Koos San Marino ja Vaticaniga olen siis käinud juba 24. EUROOPA riigis. Itaalias on muidugi vaid kena loodus ja rohkem kena arhidektuuri kui kuskil mujal Euroopas. JA siis külastan neid linnu, ja kirjutan muljed üles nii juba reisi ajal kui ka hiljemgi. Kirjutn septembris ja hiljemgi siis kõik reisimuljed kenasti kommenteerituina üles. Loodan ja arvan praegu, et sellest ITALY reisist tuleb vaid midagi kena, midagi kena hiljem veelgi meenutada. Ilmselt hakkangi sügiseti turismi-reisidel käima, kuna ainult suviti saan oma pajuki-raha koguda ja ilmselt on sügisesed reisid ka odavamad. Loota siis kõike kena sellest eel-ootavast ITALIEN reisist. // JA veel midagi, eile sai helistatud kahele tuttvale, nimelt Ronald R. ja Kristjan L., ja ilmselt plaanivad mind siin maal külastada. Vahest juba selle nädala teisel poolel või siis järgmine nädal? Sobib kenasti, mõlemad on intelligentsed ja sümpaatsed tegelased, las külastavad mind selle maa-perioodi lõppedes. Kristjan tuli just töö-visiidilt kaugelt MEXICOST, kindlasti tal sealt huvitavaid muljeid. Pidi olema tal ka üllatuskülalisi, vahest neil kahel ka naised-lapsed kaasas? Kirstjan siis keskkoolist (NG), ja keemia-füüsika värske doktor (ka värske isa, muide); hoida seda tuvust. Ronald siis värvika minevikuga; isegi 10. aastat NEW YORGIS elanud ja töötanud, samuti pere-inimene. Niisugusi tutvusi võib olla. Oodates Kristajni kõnet, siis helistades Ronaldile. (Vicit ja Kaitu see suvi ilmselt siis ei näinud; Vicit näen ilmselt oktoobri lõpus). // Seega veeta kenasti selel suve viimane nädal ja loota kõike kõige paremat järgnevast sügisest. JA loota ja oodata ja kogeda, et see iTAALIA-reisist tuleb vaid midagi kena. //
_________________________________

27. august.
On reedne päev selle suve lõppedes. Eel-viimast korda kirjutan siia augustis 2010. /--/ On siis tõesti ka reedene päev selle augusti kuu, seega siis: selle suve lõppedes. Eel-viimast korda kirjutan agustis siia päevikusse. Täna on sel aastal maal veedetuna juba 107. päev. /--/ See suvi läheneb oma lõpule, on jäänud vaid viimased päevad seda 2010 aasta suve. // Nood Kristjan ja Ronald sel nädalavehtusel ikka ei tule; järelikult näen neid alles oktoobri teisel poolel; ilmselt ka Victoriat alles siis. // Homsest hakata lugema Rafaello Giovagnoli “Spartacust”; huvitav lugemine praeguseks ajaks. SEST ikka on plaanis see ITAALIA-reis, see on huvitanud mind juba ligi kuu aega. Vahest tõesti olen siin maal veel vähem kui kaks nädalat. See Itaalia reis on huvitav idee tõesti. // Lootes siis kõike head peagi alagavast sügisest. Edu ja õnne kõiges ja meile kõikidele järgnevuseski !!!
Olen tänasega siin maal olnud juba sel aastal ligi 107. päeva ja ööd. On olnud kena see mööduv suvi peamiselt, ainult kena enamuses. Sest just “ilma” ei olnud eriti; nagu üle-eelmine suvi. Seega oli see viimnae, oma lõpule lähenev suvi peamiselt vaid midagi kena; (ilma vaid 23. päeva, =sic!). See suvi läheneb oma lõpule, oktoobrist hakkan päevikut vähem kirjutama; hilisemad kommentaarid on muidugi teretulnud. Selleks, et hakata rohkem üle lugema ja üle kirjutama varasemaid kirjanduslikke üllitusi. Ees ootab siis 5. korteri-talv. Nagu see viiamne suvi oli juba 5. maa-suvi; alates 2006 aasta kevadest; välja-kolimisest eelmisest kohast. // Lootes, et edeneb järjest kenamini ka tulevikus. (August oli viimane kuu kui kirjutasin isegi 10. korda; oktoobrist vähendades päeviku mahtu). // Muidugi on praegu peamiseks huviväärsuseks see ITAALIA-reis. Praegugi arvan veel, et see on täiesti võimalik, midagi pigem kena ja täiesti võimalikku ja reaalset. Seega siis huvituda momendil sellest Itaalia reisist nagu peamiselt. // Ilmad on juba sügiseselt jahedamaks muutunud; sajab tihti. Kuigi Ilmselt olen sel aastal veel kuu aega umbes maal. Ikkagi ootab ees 5. kena korteri-talv. Edu ja õnne järgnevuses; edu ja õnne varsti algavaks sügiseks. Ja edu ja õnne ITAALIAS!
Seega on praegugi veel peamiseks see järgnev ITAALAI-ries. Olen praegugi veel täiesti kindel, et see on vaid realistlik ja hõlpsasti teostatav plaan. Kuigi alle seile õhtul väiedeti VATICANI külastamise kohta midagi täiesti erinevat. Kuid milleks lasta end heidutada. Juba homme uurin ka selle reisi korraldajaga on juba leping sõlmitud, kas raha on juba makstud. Ikkagi juba 7. aastat pole väljamaal käinud. JA 7. aastat on ju umbes üks seitsmendik elust. // On jäänud viimased päevad seda suve, sellel 2010 Issanda Aastal. See oli peamiselt vaid kena suvi. Lootes, et sügisest tuleb veel midagi kenamat. Vahest tõesti kujunevad need järgnevad septembri kuud millekski kenaks vaid, turismi-reiside kuudeks. Siis oleks ka midagi oodata. // Lugedes siis “Spartacust” ja oodates Itaalia reisi. Sellest ITALY reisist tuleb ilmselt vaid midagi kena.“Something to remeber...!”//
__________________________________

30. august.
On esmaspäevane päev ja selle suve eel-viimane päev, viimast korda kirjutades siia augustis 2010. -- Quo vadis...? --- On tõesti ka tõesti esmaspäevane päev. On eelviimane augusti kuu päev ja on ka eel-viimane selle 2010 aasta suve päev. JA viimast korda kirjutan tänasel õhtul siis sellel peagi lõpule läheneval suvel. Viimast korda kirjutan sel suvel 2010 !!!TÄNASEGA olen siin maal, siin Raplamaal, Kohila vallas ja KALDA talus olnud juba täpselt 110. päeva ja ööd. Ja see suvi on homsega läbi ja algamas on selle aasta sügis. Mis loodetavasti kujuneb vaid kenasti kõigiti ja ainult. // Viimased päevad on möödunud rahulikult, kenasti vaid on möödunud viimased päevad. KUID siis neljapäeval juba, varustusin, ja seda kenamini möödus õnneks eelmise nädala teine pool. Viimati kirjutasin siia reedel. KUID nädalavehtus, see viimnae, möödus vaid kenasti kõigiti. Jätsin pooleli selle mingi eesti autori. JA laupäevast alustasin oma lemmik-autoriga Itaaliast nagu Rafaello GIOVAGNOLI ja tema surematu meistriteos nagu: “SPARTACUS”: Lugedes seda veel mõne päeva ja mõeldes eelseisvale reisile ITAALIASSE !! See ongi viimase kuu ja järgneva nädala peamine huvitatus. SEST juba ülehomme on siin maal jäänud veeta vaid viimane nädal. Veel vaid 9. päeva olen siin maal ja Eestis üldse; siis järgnevad 9. päeva reisil kaugel ITAALIAS !!! //
Tänasega olen siin maal veetnud juba 110. päeva ja ööd; seega: palju nädalaid. JA kenasti vaid möödus see 2010 aasta suvi siin Raplamaal. /--/ SEST maal olen vaid 9. päeva veel ainult, Eestis olen veel vaid 9. päeva !! Siis järgnevad 9. päeva reisil EUROOPAS, siis järgneb nädal umbes Itaalais veedetuna. SEEGA: lähen linna juba varsti (09.09.010); ja siis on järgmine päev aega teha vajalikud käigud. JA siis juba ülejärgmine laupäev (11.09.) sõidan Itaalia poole teele. JA loodetavasti tuleb sellest ITAALIA reisist vaid midagi kena; vaid midagi kena meelde jätta ja hiljemgi veel meenutada. Kõik kirjutan üles nioi reisil kui ka vahetult peale reisi. Kirjutan üles reisi ajal kirjutatu nii sellesse päevikusse kui ka eraldi kirjakohta nagu “ITALY-doc”. // On selle suve eel-viimane päev. //
Peamiseks on praegu veeta maal, ja Eestis üldse viimased 9. päeva, kenasti, joogiga ja joogita. Vaid 3. korda kirjutan siia päevikusse selle järgmise kuu nagu septembria alguses; kuigi septembrist tuleb selle aasta kõige rohkem üles kirjutatud kuu. SEST septembris on ju midagi nii huvitavat otsustuvalt plaanis nagu ITAALIA reis. MIDAGI sellist, mida veel aastaid hiljem loodetavasti vaid kenasti meenutada annab. EHK tuleb sellest reisist midagi nii kena ainult mida veel aastaid hiljemgi oleks vaid kena meenutada. // Sellel suvel lugesin peamiselt; kuigi nt. Castanedat poole vähem kui eelmisel 4. suvel siin maal ja KALDAS. Castanedat jõuab lugeda ka järgmine suvi. Kirjutasin jällegi vaid üsna vähe neid artikleid, sel aastal üldse kokku üsna vähe veel; kuid sellega jõuab tegelda nüüd sõügis-talvel veel hoolega. Tõlkisin vähe, maalisin vähe, ja kirjutasin üsna vähe. Lugeda ja maalida veel jõuab; ja järgneval korteri-perioodil ka kirjutan rohkem (kuigi juba oktoobrist vähendan päevikute mahtu; selleks, et jõuaks muud huvipakkuvat rohkem kirjutada). Huvipakkuvaks oleks hakata üle kirjutama ka neid vanu, EHI aegseid esseesid, selleks, et neid internetti üles riputada. PALJU ei jõudunud sel suvel; kuid hea, et selle kohe lõppeva suvega niigi hästi hakkama on saadud. //
On jäänud veeta varsti, juba üle-homme siin KALDA talus veel vaid viimane maa-nädal. Siis seega vaid 9. päeva olen tänasest veel siin Eestimail. Siis järgnevad 9. pöeva reisil, kaugesse ITAALIASSE. Millest kirjutangi, enne reisi, veel kolmel korral septembri alguse päevikusse siin. Peale reisi tulen ilmselt tõesti veel 3. nädalaks umbes veelgi siia maale tagasi. Kuigi oktoobri alguses on siin ilmselt juba jahedad ilmad. Siiski olen siin, oodates kuni see korter tühaks jääb ja üürnik Hispaaniasse läheb (Elsa Lippmaa). Siis veel 9. päeva maal ja Eestimaal üldse; siis ligi 9. päeva Itaalia reisil. Ja siis viimased 3. nädalat veel siin Raplamaal. Siis ootab ees ligi poole aastane viibimine seal korteris, VALDEKU tänaval; seega siis. Juba 5. korteri-talv. // KUID nüüd siis viimased read sel suvel siia selle aasta päevikusse. SEE suvi 2010 oli vaid midagi kena; üsna hästi sain hakkama selle lõppeva suvega. See oli juba 5. maa-suvi, viimaste pikkade ja pinevate aastate jooksul. ON oodata vaid kenamaid aegu, on oodata 5. rahulikku ja kena korteri-talve. ON oodata rahulikumaid aegu ja kena ajaviitmist vaid.. Lugeda palju, kirjutada rohkem ja erinevat kraami; lõpetada esteetika-raamat ja otsida sellele ka kirjastus-võimalusi JA ennekõike soovides endale vaid ekna ja huvitavat ja meedlejäävat ITAALIA-reisi. Ehk tuleb sellest Lõuna-Euroopa reist vaid midagi kena meenutamiseks. //
____________________________________________

KOKKUVÕTVALT AUGUSTI KUUST: 2010. a. D.
(25.11. 2010.)
// Kirjutades siis tänasel päeval, novembri lõpus sel samal aastal sellest eelmise suve viimasest kuust nagu AUGUST 2010. See oli vaid kena kuu ja peamiseks oli sel augusti kuul muidugi ITAALIA-plaanid, millest aga seekord asja ei saanud. // Oli Kural paar pidu ja oli kokkusaamine sugulaste nagu ENDENITEGA. --- JA peamine oli eriti just auigisti kuus siis muidugi: ITALY. JA praegugi arvan, et veelgi ja jätkuvaltki, et see eelmine august küll mõtlesin Itaalia peale ja hoolega ning olin veendunud, et lähen sinn tõesti. KUID sügisel enam ei mõelnud; ja pragu mõtlen, et lähen ITAALIASSE kindlasti kohe järgmisel augustil 2011. Siis kohe kindlasti. See on juba praegu, novembri lõpus samahästi kui otsustatud. // Mida kirjutada praegusest ajast, selle novembri kuu ja selle aasta sügise lähenedes oma lõpule...?! -- See sügis on varsti läbi ja algamas on järjekordne talv, mis ehk loodetavasti vaid kenasti kujuneb siin Männikul. /--/ OLEN tänaseks olnud siin Valdeku tn. Korteris juba rohkem kui kuu aega, Nõmmel üldse juba 40. päev veeta. Elu kujuneb siin rahulikult. // Varsti algamas detsember ja sellega ka talv. Lumi juba maas ja hanged akna taga.../ /
Kuid AUGUST 2010. -- See oli kena kuu, selle eelmise suve viimane kuu. Vahest oli see eelmise suve kõige kenam kuu üldse. JA kõige rohkem tuli kasuks ja selle kuu tegi kenamaks see ITAALIA idee. Olin nimelt kogu augusti kuu lausa veendunud, et lähen kindlasti Itaaliasse, vaid sellest ma ju kirjutasingi siia kogu augusti kuu. /--/ Kuid august oli kena kuu, kuna mõtlesin Itaalia peale. JA järgmine august lähen siis kindlasti ITAALIASSE !!! --- 19.--27. 08. 2011 -- !!! --- Seega eelmisel augustil mõtlesin hoolega, et läehn Itaaliasse ja järgmise aasta augusti kuus lähengi, kindlasti, mainitud kuupäevadel. Seega ehk on mul veelgi midagi oodata. //
___________________________________
Septembre 2010
___________________________________
Shakespeare: „Palju kära eimillestki.“
LEONATO: Sind palun, jäta! Lihaks-vereks jään,
sest pole seni sellist filosoofi,
kes hambavalu taluks kannatalikult
ehk nende jumalikus stiilis teosed
küll juhust pilkavad ja kannatusi.“ (V, 1.) (Lk.: 159.)

3. september.9
Kirjutades siis siia reedese päeva hilisõhtul. JA on ka millest kirjutada. On möödunud pea nädal viimasest kirjakohast. // PEAMINE aga millest olen hakanud mõtlema on see plaanitud ITAALIA-reis. Nimelt, et kas see oleks võimalik ka näiteks oktoobri lõpus, sama hinnaga, vaid veidi aega hiljem...?!! KUID juba üle-homme, kui siia viimast korda kirjutan, seekord siin maal, lähen ilmselt linna. /--/ JA siis oktoobri lõpus kindlasti ITAALIASE (22.10.—31.10. 2010). // KUID pühapäeval lähen siiski linna; erinevatel põhjustel.
// Ilmad ka juba jahedad, ja 1,5 kuud siin ma praegusel kombel ja ilma küll vastu ei pea. // KUID vahest on mul otsustamise õhtul, esmaspäeva õhtul linnas olles ja end kenasti tundes tõesti ka endiselt reisihuvi. OLEN ju juba üle kuu mõelnud, et kindlasti lähen sinna Itaalia-reisile. JA lähen muidugi ka, kuid ei tea veel, millal; -- kas septembri keskel või oktoobri lõpus...? Lõplikult see veel otsustatud ei ole. // Vahest mõjus kehvasti ka see antiik-aja temaatikaga romaan, nagu “Spartacus”, mille täne kuidagi lõeptasin...?Praegugi veel ei tea, mis oleks õigem, kas minna reisile septembgris juba (otsustamiseks jääks u. 4. õhtut); või minna reisile oktoobri lõpus (kui võiksin juba kenasti korteris nr. 2. olla)...?
Praegu ei tea veel midagi, kuid lähimad päevad saavd ostustavaks. Il KUID esmaspäeva õhtul peab kõik olema juba otsustatud. Sest teisipäev oleks tõesti ilmselt viiamne päev septembri reisi maksmiseks. KUID vahest tõesti huvituda rohkem oktoobri lõpu reisist...? // KUID vahest on selle reisiga veel aega; mida ma sealt otsin on ju kenad muljed ja meedlivad mälestused. Muidu ei oleks sellel reisi huvil ju mingitki mõtet.
Korra kirjutan siia veel, pühapäeva hommikul. Siis veidikeseks linna; ja siis ilmselt siia tagasi, nii umbes kuuks ajaks....? SIC!!! Praegu näin, sunnitul kombel muidugi, mõtlevat, et “kultuuri-reisi” huvi oleks mõtekam oktoobri lõpus nagu rohkem ilmutada... // JA vahest tõesti jätta ITAALIA oktoobri lõpuks...
____________________________________

11. september.
Kirjutades siis siia taas, on juba laupäevase õhtune aeg, mainitud kuupäeval. Viimati kirjutasin siia, ainukest korda veel septembris kunagi 03. 09. JA möödunud on üks nädal veedetuna linnas. JA see oli vaid kena nädal, mille veetsin seal TALLINNAS, ja Nõmmel, “Vanemuise” tänaval; elik siis nn. “eelmises kohas”. Olin seal 6. päeva vältel ligi 5. ööpäeva. JA eile, reede õhtul sai siia siis tagasigi tuldud. MUIDE, praegugi veel arvan, et see linna-nädal tuli ainult kasuks; oli hea, et seal veidi aega viitsin. Nimelt läks veidi keeruliseks siin maa ja suve preidoodi lõpus. KUIGI, viimase, 2010 aasta suvega, 5. maa-suvega sain seegi kord siin maal vaid kenasti hakkama. KUID 3,5 kuud oli pikk aeg, ja lõpuks läks “ilma” veidi ka kahjuks keerulisemaks. KUID nüüd on kõik kõige paremas korras, ja veedan siin selle sügise esimese poole ja loodetavsti vaid kenasti ainult.
KUID see linna-nädal septembris, endises kohas oli vaid midagi kena. JA eile tulin siia maale siis taagsi, selleks, et jääda siia ligi kuuks ajaks veelgi. Seega siis selle sügise esimeseks pooleks. Muid variante ei olnudki, pidin siia tagsi tulema, ja esialgu selle otsusega veel ka rahul. Olen siin maal kenasti, loen palju, kirjutan palju, erinevat materjali, tegelen ka tõlke-raamatuga ja isegi on kavas ka maalida. Tuli leegitseb kaminas, on mida võtta ja elu on ilus sellel kuldsel sügisel, kui lehed on nagu sulakuld. Ilmad veel sügiseselt soojad ja puulehed on kui sulakuld. On juba jahe, kuid pole veel liiga külm. JA olen kaks viimast septembrit juba kenasti siin maal veetnud. JA juba on ju septembri keskpaik varsti ometigi...
OLIN siis selle septembri-nädal siis seal linnas, NÕMMEL, oma endises “elu-kohas”. JA seal oli peamiselt vaid kena, lugesin veidi, etc!. OLI peamiselt vaid kena see nädal septembris seal linnas. Linna läksin erinevate argumentide ja vähe veenvate põhjendustega. Teadsin juba enne linna minekut, et septembris ITAALIASSE ei lähe; ja nõnda see otsustuski, septembris Itaaliasse ei läinud ega lähe. Just tänane, laupäev , oleks olnud selle sõidu alguse päev. KUID olen siin maal ja kavatsen jääda siia kuni oktoobri keskpaigani. Lugedes ja tõlkides, viimistledes tõlkeraamatut; kirjutades ja maalides, -- nõnda möödub selel aasta viimane maa-kuu.
VAHEST siis oktoobri lõpus lähen ITAALIASSE; kuigi: lõplikult kindel see ei olegi. Ei ta kas rahagi jaguks, kahe kuu raha, kui need muuseumid seal nii kallid. KUID kuu aega võin veel rahulikult mõelda ja siis otsustada, kas lähen oktoobri lõpus 9. päevaks minna Lõuna-Euroopasse või ei. Vastasel korral tuleb veel aasta mõelda Itaaliast ja järgmine suvi siis kunagi rohkem rahagi koguda. Septembris olin nädala vaid siis linnas, ja see tuli vaid kasu, mitmeski aspektis; ja ehk ka tõesti, loodetavsti... TÄNA on siis 11. 09. Linnas olin siis vastavalt: 05.09. – 10.09. 2010. Seega siis ligikaudu üks nädal. JA see linna-nädal tuli loodetavsti vaid kasuks. JÄÄNUD on siin Raplamaal veeta veel umbes üks kuu veel, selle sügise 2010 esimesel poolel. JA siis siit maalt otse oma MÄNNIKU korterisse. Ilmselt ei veeda seal nn. “endises kohas” sel aastal enam ühetgi ööd...? //
___________________________________________

15. september.
Kirjutades siis siia kolmapäevase päeva õhtupoolikul. Olen üksi maal, KALDAS, ja momendil oodates üht külalist; millega seoses, kujuneb järgmine nädal ehk palju paremini kui viimane hommik. /--/ Selgub aja jooksul. Tulin siia maale jälle linnast tagasi reede õhtul ja kenasti vaid. Olles olnud siis 6. päeva jooksul ligi 5. ööpäeva siis linnas, Nõmmel, elik siis “vanemuise” tänaval. JA see nädal septembris linnas oli vaid midagi peamiselt kena. // Lugesin läbi seal ühena vähestest raamatutest üldse (sic!) elik siis Erich Maria REMARQUE: “Drei Kameraden”. Viimased 7. aastat pole seal kindlasti ühtegi raamatut lugenud, kuid see mainitud teos oli üsna kena. Olen ju lugenud viimase 5. aastaga ligi 5. meetrit (!!) raamatuid, ja iga lk. on pigem meeldinud. Järelikult olid need aastad ja raamatud vaid midagi kena peamiselt vaid. Alustasin juba linnas ka Robert STILMARCK´i “Pärja Kalkutast”; mida loen siin maal veel nädala veel. /--/ Lootes seega, et viimane kuu siina maal, sügise esimene pool, kujuneb vaid millekski kenaks. Siis jõuan seal Valdeku korteris veeta ehk vaid kenasti aega süguise teisel poolel ja järgneval talvel ja ilmselt ka kevadelgi veel. Ilmselt kujuneb järgnev aastaring sarnaselt 5. viimasele vastavale.
Eilsega olin siin Raplamaal olnud sel 2010 aastal juba täpselt 120. päeva ja ööd; selle järgneva reedega siis juba 17. pikka nädalat. Seega olen ka sel aastal maal umbes 5. kuud, nõnda nagu eelnevalgi. Juba 5. maasuvi möödus siin KALDA talus. Ja need viimased 5. suve olid ju suhteliselt kenad (?!?); sain ometigi siin ju vaid kenasti peamiselt hakkama...? Praegune on siis juba pea 5. sügis siin maal . // Üsna kahtleval seisukohal olen praegu võimaliku oktoobri lõpu ITAALIA reisi suhtes. Osaliste põhjendustega sai linna mindud, kaheldes oma reisihuvis, olles sellest ei üldse huviatud. Kuid võis nädala seal kenasti veeta; ehk tuleb järgnevale maa-perioodi lõpule vaid kasuks. KUID jah, praegu arvan, et selle sügise ITAALIA huvi on ennatlik ja vähe põhjendatud. Ei ole eriti huvitatud sellest reisist. Vaid 1.-2. kuu raha õnnestus seekord maal siin säästa. JA Itaalia oleks ainult vaheldus (vahest ebameeldiv?); Itaalia ei oleks lahendus. Vahest vaid nt. INDIA oleks lahendus-variant; kuid sellest täpselt aasta aega hiljem. //
__________________________________

19. september.
On pühapäevane päev selle septembri kuu teisel poolel... QUO VADIS...??? --- On siis tõesti juba pühapäevase päeva varane õhtupoolik, mainitud kuupäeval. On möödunud vaid kenad ja rahulikud päevad, alates viimasest kesknädalast, kui siia viimati kirjutasin. Kenasti on möödunud need u. 10. päeva kui siin maal jälle tagasi olen. Vaid kenasti on möödunud see aeg siin jälle tagasi olles; teadgi tänu millele-kellele. EHK kujuneb ka järgnev aeg siin vaid kenasti, ja just äsja mõtlesin ja avastasin enda jaoks, et vahest tõesti olen siin maal veel vaid täpselt kaks nädalat veel. /--/Akna taga on kuldne sügis, indiaanisuvi, sajab pidevalt, õhtud on jahedad kuid silma rõõmustab särav lehekuld... EDU ja õnne selle viimase 2. nädalaga siin maal sel aastal veel.
HOMSEGA olen siin Raplamaal, Kalda talus sel aastal olnud juba täpselt 125. päeva ja ööd. JA vaid kenasti möödus see viimane (5. maa-suvi) siin Kohila vallas. Septembris olin siis ühe nädal ka seal linnas, ja “endises kohas”; oli sealgi peamiselt vaid kena. EHK siiski saan seal nõndasamuti ka oktoobri alguses veidi olla...? Peab arutama ja plaanima ja õieti otsustama. EI läinud sel septembril ITAALIASSE. /--/ KUID alles äsja avastasin ja teadvustasin, et ei peagui just Itaaliasse minema ka oktoobri lõpus, nagu vaikselt olen arvanud viimased nädalad. Vahest hoopis emaga kunagi talvel (aasta alguses?) hoopis lennukiga paariks nädalaks kuhugi soojale saarele !? --- Kanaari saared, Madeira ! – seda variant võiks veel arutada kõigiti. Igal 5. kuupäeval on mul ju kahe kuu raha olemas. JA see lennureis oleks alustuseks lihtsab kui bussi-reis Itaaliasse. See ITALY ju kuhugi ei kao, jõuan seal ka kunagi hiljem ära käia. /--/ Ja ITAALIA asemel hoopis kunagi talvel ilmselt vahest tõesti KANAARI saartele või hoopis MADEIRA saarele !?! --- Seniks aga veedan veel täpselt 2. nädalat siin kenasti veel. Lugedes siin kenasti; lõpetades Robert STILMARCK´i “Pärija Kalkutast”; ja viimaseks raamatuks siin siis Castaneda “The Eagel´s Gift”. Kirjutades hoolega, päevikut vähem, muid pooleli-olevaid kirjatöid sellevõrra rohkem. Lugedes ja kirjutades; ja maalima peaks veel veidi sellelgi aastal veel. –“Blue Lagoune”...!
___________________________________________
23. september.
On neljapäevane päev selle septembri kuu lähenedes oma lõpule... Quo vadis...? -- On siis tõesti juba neljapäevane päev selle septembri kuu lähenedes oma lõpule. Olen siin kenasti üksinda maal ja kõik on kõige parimas korras. September, selle sügise esimene kuu oli siis see kuu kui vähendasin oma päeva-raamatu mahtu, kirjutan üle kolme päeva. Alates 2004 aasta teisest poolest kirjutasin siis ligi 5. aastat üle kahe päeva. KUID seda rohkem aega jääb varasemate kirjutistega ja artiklitega tegelemiseks. Vähendades selle sügise algusest siis veidi päviku-pidamise mahtu.
// Eel-viimast korda kirjutan siia septembri kuus, seega sel kuul vaid 6. korda kokku. JA praegugi veel arvan, et olen sel aastal maal veel homsest vaid 10. päeva ja ööd veel. JUBA praegu tahaks juba 03.10. linna minna ja olla seal nn. “endises kohas” seniks kuni vabaneb Valdeku tn. korter. JA praegu näib see veel ka üsnagi võimalik olevat. Viimased kolm päeva on möödunud rahulikult, ehk kujunevad ka viimased kümme päeva siin vaid kenasti, teadagi miks ja kuidas... /--/Varsti on see septembri kuu juba läbi ja algamas on oktoober. Mille veedan juba ilmselt kenasti linnas. Algamas on 5. Männiku korteri. // Maal on jäänud veeta viimased 10. päeva ehk vaid ainult.
// JA viimased nädalad pole ma enam Itaalia peale enam eriti mõelnudki; vara veel turismi-reisidest huvituda ilmselt; vahest aasta aega hiljem alles; see Itaalia ei kao kuhugi. KUID täitsa võimalik on see talvine reis mingile saarele. ON veel täitsa võimalik järgnevuses, talvel, Gran Canaria Islands, või hoopis MADERIA. // Kuid Itaaliasse ma vaevalt läehn sel sügisel, enam eriti ei huvita, liiga ennatlik ja varjane idee. KUID Grand Canairan Islands ja või Madeira Island oleks kena vaheldus talvel tõesti...! Vahest tõesti ?
// Seega lootes, et kenal SIRETIL läheb ikka kenasti vaid. Praegu lootes talvekorteriga seoses vaid SOFIA, ja vahest veidi ka SIRETI peale; kedagi teist mul momenil ei olegi. // Veedan veel 10. päeva maal, siis veidi nn. “endises kohas”, ja siis järgneb juba 5. talv seal Männiku-korteris. EDU ja õnne siin maal veel ja siis kujuneb ehk ka linnas vaid kenasti ainult. Homsega olen siin maal, Raplamaal, Kohila alevis ja Sobli külas ja Kalda talus veetnud juba 130. päeva ja ööd sel aastal. Edu ja õnne siin maal ja siis palju head ja kõike head seal linnas. Kuhu lähen, mida teen, Itaalia, Kanaari saared, Madeira, või kunagi, aasta hiljem: hoopis INDIA...? //
___________________________________
27. september.
On esmaspäevane päev septembri lõpus; ja viimast korda kirjutan sel aastal septembri kuus. Kuidas edneb, mis ootab ees, kas on ka olnud uudiseid...? Quo vadis...? -- JA tõesti, kirjutan siia kohta viimast korda selle esimese sügisese kuu lõppedes; rohkem septembris siia ei kirjuta. Kuna sai vastu võetud otsus, et selle sügise algusest vähendan teadlikult päeviku-pidamise mahtu. Selleks, et jääks rohkem aega tegeleda nt. varasemate kirjutiseta ja veel lõpetamata artiklitega. // Viimati kirjutasin siia siis neljapäeval. /--/ Ja vaatan kuidas kujuneb edaspidi siis... Praegu veel arvan, et jäänud on sel aastal nagu 2010 veeta siin maal veel vaid 6. päeva ja ööd. Kindlasti juba järgnev pühapäev pean olema linnas; muud varianti ei olegi; seda näitasid paar viimast õhtut. SEEGA veedan siis veidike aega seal “endises kohas” veel, seniks kuni vabaneb minu MÄNNIKU korter, kuhu jään muidugi jällegi ligi pooleks aastaks. Sellest tuleb juba 5. korteri-talv; ja eks siis selgub seal; kuidas kujuneb. Selge on praegu vaid see, et järgnev on viimane nädal sel aastal siin maal, siin Raplamaal. --- MINGEID erilsi plaane selleks aastaks ei olegi enam, ilmselt ei võta sel, lõpule lähenaval aastal, -- mitte midagi erilist enam ette. Vara on veel kaugemale ette mõelda, ja midagi planeerida. Esialgu vaadates lihtsalt, -- kuidas kujuneb. Soovides muidugi: edu ja õnne järgnevuseski. Kuid eks aeg näitab kuidas kujuneb.
Tänasega olen siin maal olnud juba ligi 133. päeva ja ööd; seega: üle 18. nädala juba sel aastal. Kunagi aprillis üritasin siin veel olla, kuid kippus liigagi groteskseks muutuma; olin veel veidi seal Valdeku tn. korteris. Kuid alates mai lõpust (21.05.) olen siin järjest olnud; välja arvatud nädal septembris, eelimses kohas... JA jäänud on siin maal veeta vaid viimane nädal, siis olen jällegi seal, nn. “endises kohas”... JA siis selgub, kuidas seal kujuneb. JA see SEEGA: on jäänud maal veeta vaid viimane nädal. Siis olen veidi üle nädala seal, kus olin kunagi varemgi, ja siis järgneb korteri-talv. MÄNNIKU korter jääba samuti juba varsti tühjaks. Ikkagi juba sügise kekspaik sel aastal. Mida seal ikka soovida, vähendades tarbimist ja üritades kuidagi hakkama saada. See OLI JUBA 5. SUVI MIDA VEETSIN SIIN RAPLAMAAL; kuidagi sai hakkama nende mainitud suvedega. Kuid nüüd, sügise keskpaigaks on siin olemisest villand, ja aeg on oodata mingitki vaheldust. KUIGI, -- midagi erilist polegi plaanis: juba ligi 3. nädalat pole enam mõelnud kordagi ITAALIA peale. Liig varajane ja liigseltki optimistlik plaan oli see selline, augustis ilmselt... Vahest kunagi hiljem huvituda sellest Itaalia-reisist; nt. aasta aega hiljem, varem pole see lihtsalt võimalik veelgi; kahjuks... Ulmeline ja utoopiline näib olevat täiesti ka see nn. “Kanaari saarte” ja mingi “Madeira saare” idee, jabur tõesti, vaevalt, et kunagi teoks saabki.
Viimast korda kirjutades siia sellel septembri kuul. Sest juba järgnev pühapäev pean kindlasti linnas olema. // Ja veedan seal siis linnas korteris nr. 1. siis niivõrd, kui saab korterisse nr. 2. seal Männikul. // JA see on juba 5. korteri-talv seal Valdeku tn. korteris. Ja paistab, et kujuneb vaid kenasti. // Mida varem sinna Männikule saab, seda kenam. JÄRELIKULT kirjutades siia viimast korda septembris ja eelviimast korda seekord siin maal üldsegi. MINGEID ideesid ja plaane enam ei ole, tuleb veeta üks korteri-talv lihtsalt veelgi. Sest pole veel kuhugi minna ega ka midagi erilist loota. ITAALIA oleks olnud vaid vaheldus, ja kahjuks olnuks see olnud avid midagi ebameeldivalt, pelgalt... Lahenduseks oleks midagi, millest olen mõelnud juba ligi 3. aatsat, nagu INDIA...?!Vahest tõesti kunagi satungi sinna kaugele maale, tean juba praegu, et saaksin seal vaid kenasti hakkama. Nagu igal pool, mujal, võõrsil olen kenasti hakkama saanud.
Pole siin siin nn. “eestis”, midagi oodata tõesti. SIGNE on ammu surnud, ULRIKE ammu juba halvatud. JA veel midagi, tüdruk nimega SIRET, sellest teadmatust Keila nimelisest asulast, on praegu närvivapustusega haiglas. Pole aimugi veelgi, mis juhtus temaga. /--/ SOFIAT näen ilmselt siis oktoobri keskel, kuidas teda aga aidata ei tea ma veelgi. Huvitav oleks teada, mida mõtleb ta minust. JA kas enne INDIAT mul selliseid plaane olema ei peakski...?! Üritades V.-ga kenasti hakkama saada, lootes, et SIRETIL läheb ikka vaid kenasti. // – Liiga ennatlik see Itaalia reis veel tõesti. JA Kanaarid jms. on täielik absurd, millega ei sobi isegi esineda.. //
_______________________________

KOKKUVÕTVALT SEPTEMBRI KUUST: 2010. a. D.
(04. 12. 2010.)
Kirjutades siis esimest korda kokkuvõtlikul kombel selle aasta SEPTEMBRI kuust. See september 2010 oli peamiselt vaid kena kuu, veetsin selle enam-jaolt siis maal, Raplamaal, KALDA talus. /--/ Homsega olen siin MÄNNIKUL olnud juba 50. päeva ja ööd, siin linnas, Nõmmel. JA kenasti on möödunud see aega siin ja nüüd on alanud juba talv, mis tuleb lumerohke ja ilmselt ka külm. Olen jõudnud veel vaid lugeda, ja netiga tegeleda veidi. KUID kirjutanud olen vähe esimesel linna kuul ja tõlkimisega alustan nüüd detsembris alles. //
SEPTEMBER 2010. -- See oli siiski kena kuu, sain selle kuuga hästi hakkama. Ilmad olid juba sügisesed ja looduse kuldsed tooni, oli veel soe, indiaani-suvi. Olin septembris olnud maal juba umbes 120. päeva koku; ja see oli juba 5. maa-suvi, ja mitmes septrember maal, Sügise esimene pool.
September 2010 oli siiski kena kuu, sain kenasti hakkama. Augustis olin täiesti veendunud, kirjutasin ja mõtlesin, et lähen kindlasti ITAALIASSE. Kuid sel aastal siiski ei läinud, praegu arvan, et siis juulis 2011 kindlasti see Itaalia-ringreis. KUID sinna on veel palju aega, ja parimalgi juhul on Itaalia vaid vaheldus, see ei ole lahendus. Kuid septembri alguses juba kahtlesin selles Itaalias. Ja kujunes nii, et läksin kuidagi põhjendamatul kombel 5. päevaks linna; olin siisveidi seal Nõmmel, „endises kohas“. Otsekui nõu küsimas ja Itaaliast loobumiseks. Otsest nõus seal nagu ei antud, kuid sügisel, juba septembri alguses enam Itaalia peale ei mõelnud. Järelikult arvati seal kuidagi, et Itaaliast veel vara rääkida. Lugesin seal mõned päevad ja siis läksin jälle maale tagasi. Selleks, et veeta maal umbes viiamne kuu jagu aega. JA mille seal ka veetsin Seega olin septembris veidi linnas (5.-10. 09.). JA siis olin siiski sügise 2010 esimese poole veel maal. //
_______________________________

Octobre 2010
_______________________________

Shakespeare: „Palju kära eimillestki.“
CLAUDIO: (loeb pärgamendirullilt):
Kurjad keeled tapsid ära
Hero, kelle murdis mure.
Surm tõi talle tasuks sära,
mille paistel au ei sure.
Elu, mille tappis häbi,
elab au sees surma läbi.“ (V, 3.) (Lk.: 169.)

1. oktoober.
Kirjutades siis siia päevikusse, selle aasta päevikusse esimest korda tänasega alanud oktoobri kuul. Huvitav, kuidas kujuneb see selle aasta teine sügisene kuu...? // ON sügisene aeg ja ilmad juba õhtuti sellele vastavalt jahedad. Kuid juba raagus ja värvilised, kollakad puud ja vahel ka tähistaevast jms. Selle sügise algusest siis vähendasin päeviku-pidamise mahtu, kirjutades üle 3. päeva, seega: igal 4. päeval. Selleks, et jääks rohkem aega varasemate kirjutiste ja tõlkimisegi jaoks. SEE viimane suvi on möödas, ja see 5. maa-suvi oli vaid midagi kena peamiselt. // PRAEGU arvan, et olen ühe nädala veel siin, oktoobri alguses, siis linna, nn. “endisesse kohta”, elik siis sinna “vanemuisesse”. Seega veel 10. päeva siin maal, KALDAS, selle viimase suvise perioodi lõppedes, nüüd sügise alguses. Siis 10. päeva endises kohas ja siis, -- praegu arvan juba 3. päeva taas, et siis, -- ITAALIASSE. Augustis mõtlesin iga päev, et lähen sinna Lõuna-Euroopasse; ja august oli ehk sellevõrra isegi kenam kuu. Septembris ei mõelnud, eri põhjustel, enam Itaalia peale. Kuigi osaliselt selle Itaalia jutu ja huviga sai veedetud pea nädal septembris ka linnas, varasemas kohas. KUID juba 3. viimast õhtut mõtlen taas jällegi Itaalia peale. /--/ Seega olles veel 10. päeva maal, siis ligi 10. päeva endises kohas jasiis järeldumisi 10. päeva u. reisil Itaalias. //
Olen tänasega olnud siin RAPLAMAAL juba 137. päeva ja ööd. Tänasega olen siin olnud juba täpselt 19. pikka nädalat. Kuid ka eelmine aasta läksin linna alles oktoobri keskpaigas umbes. Järelikult ka nõnda selgi aastal. Viimane suvi, see 2010 aasta suvi oli üsnagi kena. Kuigi “ilma” just ei olnud, nagu kujunes muide 2009 aasta suvi. Eks siis järgmisel suvel, 6. maasuvel siis mõtlen kahe viimase suve erinevuse peale, ja siis sellekohaselt ka otsustades. // Viimane nädal maal, siis üle nädala “endises kohas” ja siis ligi 9. päeva Lõuna-Euroopas. Ikkagi olen sellest ITAALIA reisist vägagi huvitunud. Oleks meeldiv vaheldus, millest ilmselt vaid kenad mälestused jäävad järelejäänud eluks. Ikkagi siis 6. aastat pole väljamaal käinud. Viimati siis sügisel 2003, paar kuud TAANIS. Siis kuus pikka AASTAT ei käinud välismaal; ja nüüd siis teise dekaadfi esimesel aatsal, 11. aastal peale uut aja-arvamist siis Itaaliasse. JA ma loodan veelgi, et seal saaks vaid kena olema. SEEGA siis: ITAALIA !!! – ROMA, VATICAN, FIRENZE, SAN MARINO, VENEZIE, PISA...!!! -- Kena Itaalia-reis ootab ees siis järelikult. Juba sel nädalavahetusel rääkida ja leppida kui kooku. Hoolimata sellest, et septembris sellest reisist kui loobusin. Kuid jah, oktoobri algusest hakksin jälle selle reisi peale mõtlema. Ja aega veel on. REISI vältuseks oleks siis 23. – 31. 10. 2010. Seega siis 9. päeva jälle välismaal. //
Muidu midagi erilist pole viimasel kolmel päeval toimund. // Lugesin seda linnas alustatud obert Stilmarcki “Pärija Kalakutast”. Viimaseks raamatuks maal jääb siis CASTANEDA “The Eagel´s Gft”. Kirjutada hoolega, sel viimasel maa-nädalal. JA homsest hakkan ka maalima, peab vähemalt paar maali veel siin valmis saama; nii vähe ometigi ju kui maalisin sel suvel, ei teagi miks. /--/ Nõnda on jäänud siin maal veel 10. päeva. Lugedes ja eriti just maalides ja ka kirjutades. Loodan praegu linna saada umbes 10.10. ´010. JA siis olen huvitatud varsti juba sellest ITAALIA reisist. Olen kindlasti praegugi veel huvitatud sellest reisist. Seega oleks mida oodata. Oktoobri lõpus Itaaliasse, talv linna-korteris. JA siis umbes aasta aega hiljem vahest tõesti ka INIDASSE, olle sellest variandist mõelnud siis ligi 3.-4. aastat. //
_____________________________

5. oktoober.
Kirjutades siis siia, selle aasta päevikusse teist korda äsja alanud okttoobri kuul. Juba on alanud selle sügise teine kuu. Olen ikka veel maal, tänasega olen siin Raplamaal olnud juba täpselt 141. päeva ja ööd. Elik siis üle 19. nädala siis juba. Kindlasti olen siin veel selle nädala (täna on teisipäev); ja arvan praegu, et järgmine pühapäev (10.10.) linna siis, seal veidi “Vanemuises”, ja siis kas Itaalia reis või ei, veel pole otsustanud. Kuid nii ja teisti tuleb järjekordne korteri-talv; mil muide, olen otsustanud, üritan ka kaine olla, kuni 1.-2. kuud siegi; selline otsus on juba kujunenud. Viimaseks variandiks on, et veel üks nädal siin, kuid üritan ikka linna saada, eri põhjustel. // Olen näinud R., teadagi; J. on samuti eile Iirimaalt tagasi tulnud. // Viimased kolm päeva on möödunud rahulikult. Olen lugenud ja kirjutanud ja sisegi maalinud. Alustasin nädalavahetusel, lõpetaval kombel sel aastal ka akrüülidega; vähemalt 5. acryle-colors väikest maali peab olema selle maal-oleku saavutuseks; jätkates juba täna maalimisega. Loen lõpetaval kombel praegu CASTANEDA 5.-6. rmt.; ilmselt jääb pooleli. Siis korteris loen aasta lõpul kindlasti jälle Zelaznyt ja Tolkieni. Viimasel maa-nädalal ka kirjutades rohkem, kirjutades iga päev, siin viimastel päevadel; nõnda ka korteris: kirjutades iga päev, kindlasti.
Kokku olin siis sel 2010 aastal maal ilmselt siis 145. päeva, elik siis 20. nädalat. JA see oli juba 5. maa-suvi, kui arvetsada aega 2006 aasta suvest. Juba on aimatavalt teada järgnevadki aastaringid, mida olen harva maininud-kirjutanud. Veetes ka järgnevad suved maal, nagu viimasedki. Nõnda, et umbes pool aastat maal ja pool linnas. /--/ JA olla linnas veidigi aktiivsem, igal kuul. /--/ JA praegu arvan tõesti, et jäänud on siin maal viimased päevad (mis mööduvad kenasti); ja siis tõesti -- 10.10.10 !!! --- siis linna tagasi. Veidi aega seal nn. “endises kohas”, mis oli septembris kena; ja siis kas ITAALIA reis või ei ja siis alles MÄNNIKU korterisse.
KUID järgnevate nädalate peamiseks otsustamiseks on see ITAALIA kui variant. See on veel täiesti võimalik, ja olen ka sellest reisist veelgi siiralt huvitatud. Oleks ju nii kena seal kaugel Lõuna-Euroopas ära käia. Ilmselt oleks see reis vaid kena, ja sellest kustumatud muljed kogu eluks, nagu öeldakse... Juuli lõpu idee see oli, ja tegi augusti kuu isegi kenamaks. Septembris polnud huvitatud ja nüüd oktoobris siis jällegi. Otsustamiseks on jäänud paar nädalat; vaja oleks ka uut passi eelnevalt. JA raha ju jagub, tänase pajuki-päevaga peaks mul olema likviidseid vahendeid ligi 7550.- krooni ometigi !!!Kummalisel kombel on juurde lakunud ligi 600.- krooni (27.10.); teadmata, mis allikatest; vahest tõesteti hiljuti pak´juki-määra? Kuid kena kui juurde laekub. SEEGA raha on Itaalia jaoks ka, ja võiks tõesti minna, see oleks vaid kena reis loodetavasti, kuigi psühholoogiaga peab ka arvestama. /--/Praegu näin siis mõtlevat, et ITAALIA on siiski küllaltki realistlik plaan. Rahadega tuleks ju välja. SEEGA siis reisi ajaks oleks: 23.10—31.10. 2010. Seega oktoobri viimased 9. päeva. – Kas minna siis ITAALIASSE ?! Mis oleks õigem, kuidas otsustada...?
Maksumus oleks siis: 3800.- + muuseumid, seega: + 1ooo.- Seega umbes: 4ooo-5ooo.- Seega jaguks ligi poolteist krooni ka ennem reisi kulutda. KUID esialgu vaadata kas juba sel pühapäeval linna saab, siis pass, ja otsustatud peab see Itaalia variant olema alles ülejärgmine esmaspäev (kui lähen uue passi järele). SEEGA vahest tõesti, nüüd sügise keskel ikka minna sinna ITAALIASSE ?!?See oleks ju lihtne ja loodetavasti vaid kena. Kas kirjutan end siis praegu Itaaliasse?Vahest kirjutans iin maal sel aastal eel-viimast korda...? Praegu arvan, et ITAALAI veelgi huvitaks tõesti, veelgi ikkagi... KUID ilmselt otsustub juhuslikult ja mida arvavavd lähedased (vennad: muidugi; naispere, et: kas tõesti). Muide, -- T. sai möödunud neljapäeval siis 34. aastat vanaks; ja T. poja nimeks tuleb siis HUGO L. // Veetes siis maal ilmselt viimaseid päevi; laupäeval kirjutan siis järgmist korda ja viimast korda ilmselt maal üldse. Selle nädalaga saab hakkama. JA lootes ja kujundades järgnevast korteri-talvest vaid midagi kena ja kainet. EDU ja õnne seal linnas. JA vahest tõesti lähengi ITAALIASSE! Arvan, et lähen praegu. See oleks ju vaid kena reis, ei pea ilma olema; ja rahadega tuleks ju tõesti kenasti välja. Mida küll teha, kuidas oleks õigem, kuidas otsustada. Kuid veidi aega veel on. --- KAS minna ITAALIASSE või ei, ei tea veelgi, veel pole otsustunud. 10
__________________________________________

12. oktoober.11
Kirjutades siis siia tänaselgi päeval, mis on juhtumis teisipäevane päev, selle oktoobri kuu keskpaigal. Ja jäänud on see viimane nädal siin maal veel veeta. Sest siis 17.10. lähen kindlasti linna, see on kui viimane termin sellekski. OLEN olnud siin Raplamaal seega siis sel aastal kokku ligi 150. päeva, elik siis ligi 21. nädalat, seega siis umbes 5. kuud. JA see oli juba 5. maa-suvi, maa-periood, alates 2006 aasta kevadest. JA siin oli seekord vaid kena. Peale lumerohket talve tuli väga kuum suvi. Tõesti palav oli (eriti juulis), ligi 30. C. Kraadi...! -- /--/ SEE maa-periood on juba läbi, samahästi kui... JA algamas on Männiku ehk siis linna-periood. Sinna jään ligi 30. nädalaks ometigi. Aasta-ring on juba aimatavalt teda, kuidagi kujuneb, ehk siis vaid kenasti. Peamine on see, et otsustasin, et see sügis siiski ITAALIASSE ei lähe, ei õnnestunud see viimane suvi ju rahagi korjata, ja liiga ennatlik plaan, liiga vara veel Itaalia peale mõelda. Vahest kindlasti siis järgmine sügis, seega: aasta aega hiljem. Või vahest hoopis INIDA, siis, aasta aega hiljem. JA vahest on talvel tõesti võimalik midagi taolist nagu Kanaari saared või Madeira saar ...?! --- Variandid on kõigiti olemas...? // Viimased päevad siin maal mööduvad vaid kenasti. JA siis on alagamas see pikem Valdeku korteri periood.
Olin sel 2010 aastal maal siis ligi 150. päeva ja ööd; elik siis: 21. nädalat. JA kenasti vaid möödus see periood siin kõigiti vaid. Oli kuum suvi. Lugesin palju, kirjutasin, kuigi vähe vaid tõlkisin, siiski tõlke-raamat on sellega valmis. Viimaseks raamatuks oli Robert Stilmarcki “Pärija Kalkutast”. JA viimaseks raamatuks siin maal on siis Carlos Castaneda: “The Eagles´s Gift”. Lugesin siis C.C. 5.-6. raamatut sel korral siin maal. Novembris loen Zelaznyt ja detsembris loen J.R.R. Tolkieni. Nõnda siis selle lõpule läheneva aasta lugemisest. JA on seal linnas juba üldse ka erinevatki plaanis. /--/ Sain hiljuti omale uue arvuti, kuigi praegu kirjutan ikka veel eelmises arvutis. Uuel on siis ka CD-kirjutaja, mis on kena, mida olen oodanud juba aastaid. Eile alles salvestasin 2. esimest CD elu jooksul (mis jäävad maale; 8. karpi floppy´sid ühele CD-ele!). Kena, et see elektroonika ikka areneb. JA nõnda kujunebki see järgnev aastaring. Sel järgneval talvel olen veidi aktiivsem seal linnas kõigiti. Rohkem tegemist eri valdkondades.
MAAL olin siis sel 2010 aastal ligi 150. päeva ja ööd, elik siis 21. pikka nädalat… JA viimase suvega olen üsnagi rahul...? /--/ JA peamine on olnud viimasel ajal see, et loobusin sel sügisel, nüüd oktoobri lõpuski ITAALIASSE minekust. Liiga varjane ja ennatlik plaan see veel selline. -- /--/ Seega siis ootab see Itaalia-variant veel aasta aega vähamalt, ega see Itaalia kuhugi kao... JA vahest on INDIA aasta aega hiljem palju huvitavamgi veelgi. Või vahest tõesti juba talvel see Kanaari saarte või Maeira saare variant. // KUID praegu on jäänud siin maal veeta veel viimased päevad. JA siis ootab ees pikk ja huvitav ja aktiivne korteri-talv.
_______________________________

15. oktoober.
Kirjutades viimast korda siin maal sel 2010 aastal. On reedene päev ja viimast korda kirjutan sel aastal siin maal. QUO VADIS... ?!! ---­ Kirjutades siis siia viimast korda maal üldse. Viimast korda 2010 aastal maal üldse... JA see on siis selle maa-perioodi lõppedes sel aastal. Eilsega olin siin maal olnud juba täpselt 150. päeva ja ööd. JA tänasega olen siin maal olnud juba ligi 21. nädalat. SEEGA siis kokku ligi 5. kuud üldse, siin veedetuna. Ja see oli juba 5. maa-suvi, alates 2006 aasta suvest. JA kenasti möödusid need suved siin maal kõigiti peamiselt. Jäänud on siin veel viimased päevad, pühapäevast 17.10. olen jälle linnas. JA siis õige peatselt olen jällegi MÄNNIKUL (juba 21.10.); seega, et sinna jääda kuni 7. kuuks. JA loodetavsti kujuneb ka seal Valdeku tn. korteris vaid kenasti peamiselt, muidugi... // Täna lõpetasin viimase lugemise sel aastal siin maal. JA see oli siis Castaneda: “The Eagel´s Gift”. Rohkem siin maal sel aastal ei loegi. Vahest teen veel viimase (ja 5. ) akrüüli-maali. JA homme vahest viimast korda ka Kuurale, raamatuid päästma... JA täna oli siis näha nii rõõmustavat olevust nagu üht väikest kassi-poega ! Jälle oranz ja jälle kõuts, ja nii kena ja armas ! Juba on nädalavahetus ja ma ei ole siin üksi. On reede hilisõhtu ja juba pühapäeval olen siis ligi 3. päevaks jälle seal nn. “endises kohas”. Kuid juba neljapäeval olen jälle seal MÄNNIKUL.
On sügise kespaik 2010 aastal; täpselt sügise keskpaik. JA täna olid juba ka esimesed lumehelbed ja isegi veidi rahet. Seega on õhus juba järgneva talve külma hingust. Ega see järgnev talv enam kaugel ei olegi. Jäänud on siin maal veeta viimased paar päeva ainult. Maalides viimase maali. Küll oli see kassipoeg alles armas! Maalides viimase maali ja rohkem siin maal enam ei loegi, sel aastal. Novembris loen linna-korteris Zelaznyt ja detsembris siis jällegi Tolkien´i...! Maalides viimase maali ja siis linna. /--/ SEE suvine aeg on juba möödas, ja möödus ka eismene pool sügist siin maal peamiselt vaid kenasti. /--/ Ja see sügis on juba pragu ka poole peal, pool sügist on juba möödunud siin maal. JA lootes siis sügise teiseks pooleks vaid midagi kena jätkuvuseski. JA lootes kena talve seal Tallinnas, Nõmmel ja Männikul. Ja veedan seal ka järgneva kevade esimese poolegi. Ilmselt alles 14. mai tulen jälle siia maale, alles siis, sel kuupäeval kirjutan järgmine kord siin maal. KA sellel sügisesel kirjutamisel on nüüd alates tänasest ligi nädal aega vahet. //
Olen siis sel 2010 aastal maal olnud siis ligi 150. päeva ja ööd, ehk siis 21. pikka nädalat, elik siis ligi 5. kuud. Ja see oli juba viies selline maa-suvi, mille olen kenasti vaid siin maal ainult veetnud. See oli kena aeg, siin maal veedetuna, ja juba 5. viimase aasta jooksul ometigi; kõik need pikad suved. Need suved on olnud erinevad, kuid peamiselt vaid ainult kenad... Lugesin siin palju, lugesin oma lemmik-kirjandust. Ja kirjutasin ja veidi ka tõlkisin ja maalisin ka isegi. JA on juba oletada, et ka järgnevad suved mööduvad vaid sama kenasti siin maal olles. Sest midagi erilist plaanis ei olegi, järgnevateks aastateks. // Loobusin sell sügise alguses juba ITAALIA reisist kui võimalusest, mis huvitas agustis tõesti. Kuid sügise, selle sügise esimesel poolel enam Itaalia-reisist enam ei mõelnudki. See oli ainult augusti kenamaks tegev idee kunagi. Ilmselt ootab Itaalia-mõte veel ligi aasta aega veel; ja kui siis veel tahan Itaaliasse minna, siis lähengi. VÕI vahest hoopiski INDIASSE ?!Kuid hakkan reisima tõesti teise psühholoogilise dekaadi alguses. Aasta aega hiljem kas siis Itaalia või hoopiski INDIA...!!?
Olen siin maal olnud sel aatsal ligi 150. päeva ja ööd, ehk siis 21. nädalat, elik siis ligi 5. kuud. KA viimase suvega sai hakkama; ja ka selle sügise teise poolega. Siin maal on vaid kena olnud. JA ehk on kena ka järgneval sügise teisel poolel linnas, Männikul, ehk tuleb juba 5. Valdeku korteri talv vaid midagi kena peamiselt. Küll jõuan seal kirjutada ja lugeda ja muudki huvitavat teha. Lootes veelgi, et ehk kujuneb vaid kenastis eal Männikul sel järgnevalgi talvel. Edu ja õnn kõiges järgnevuses seal linnas...!!! // Ilmselt kirjutan järgmist korda alles nädal hiljem, reedel ja juba Valdeku korteris. Seega: ligi nädal siia enam ei kirjuta. JA siis olen ja kirjutan kenasti seal Männikul edasigi. Loen ja kirjutan ja tõlgin. Jäänud on siin veeta veel ainult viimane nädalavahetus. Maalides viimase maali siin veel. (Seega: 5. acryle-colors paintings). Pühapäeval siis linna ja 3. päeva seal nn. “endises kohas”. JA siis algab see pikk ja kaua-kestev MÄNNIKU-periood. Sinna Valdeku tn. korterisse jään rohkem kui 200 päevaks.
_____________________________________
ITAALIA — ITALY – ITALIEN – ITALIA
_____________________________________
La Strada”
9-päevane Itaalia riingreis: Firenze, Pisa, Rooma, Vatikan, San Marino, Veneetsia.
REISIPLAAN:
1. PÄEV: “Meie reis Itaaliasse algab varahommikuse väljasõiduga Tallinnast. Sõidame läbi Läti ja Leedu ning peatume ööpuhkuseks hotellis Poolas...”
2. PÄEV: “Hommikusöök hotellis. Poolast suundume naaberriiki Tscehhi. Ööbime hotellis Tscehhi/Austria piiri lähedal....”
3. PÄEV: “Lahkume hotellist pärast hommikusööki. Täna sõidame läbi imekaunite Austria Alpide. Õhtuks jõuame Itaaliasse. Seame end sisse hotellis, mis on meie kodu järgnevad kolm päeva....”
4. PÄEV: “Pärast hommikusööki hotellis algab meie ekskursiooniprogramm. Tänase päeva veedame Roomas ja Vatikanis. Ekskursioonil tutvume Igavese linna ajalooga antiikajast tänapäevani. Colosseum, Püha Peetri katedraal, Rooma Foorum ja paljude teised ajaloolised paigad avanevad teie ees, vapustades oma suursugususega...”
5. PÄEV: “Hommikusöök hotellis. Täna seisab teil ees ekskursioon Pisasse, sest mis oleks reis Itaaliasse ilma Pisa tornita! Päeva teisel poolel suundume Firenzesse. Siin on teil võimalus veenduda, et Firenzet loetakse õigusega maailma üheks kaunimaks linnaks. Tutvute paljude suurepäraste arhidektuuri- ja kunstiväärtustega...”
6. PÄEV: Pärast hommikusööki sõidame ekskursioonile San Marinosse – maailma kõige väiksemasse riiki, mis on ühtlasi Euroopa vanim vabariik. Õhtuks sõidame hotelli Veneetsia lähistel...”
7. PÄEV: “Pärast hommikusööki lahkume hotellist ning suundume Veneetsiasse. Teil avaneb võimalus hinnata selle erakordse linna kordumatut ilu: näha suursuguseid losse, romantilisi ning kitsaid tänavaid ja kanaleid. Püha Markuse väljak, Doodzide palee ja palju muud avaneb teie ees Veneetsias.
Pärast lõunat jätame hüvasti Itaaliaga. Meie kojusõit kulgeb mööda endist marsuuti läbi Austria. Ööbimiseks peatume hotellis Tschehhi/Austria piiri lähedal...”
8. PÄEV: “Pärast hommikusööki sõidame edasi ning ööseks jõuame meie hotelli Poolas...”
9. PÄEV: “Meie reisi viimane päev. Pärast Poolat jääb meil veel läbida Leedu ja Läti. Veel veidi ja olemegi tagasi kodus...”
____________________________________

TALLLINN. NÕMME. MÄNNIKU.
22. oktoober.
Kirjutades siis siia oktoobri kuu kirjakohta eismest korda siin linnas ja MÄNNIKUL. Olen juba teist õhtut Valdeku tn. sel aastal jällegi. Tulles siis siis täpselt 5. kuud hiljem kui siit viimati läksin. Seega läksin maale 21.05. ja tulin 21.10. 2010. sel aastal olin siis maal jällegi ligi V. KUUD. Pikka ajavahemik ometigi. Seega olin maal siis tõesti nii kaua aega, seega ligi 153. päeva ja ööd, elik siis 21. nädalat, ehk siis 5. kuud. /--/ JA linna tulin siis 17.10. ja olin 3.-4. päeva seal nn. “endises kohas”. Kuidagi sai hakkama. Viimane esmaspäev käisin isegi CITYS ja sai seal käidud nii pangas, kui ka Keskraamatukogus, kui ka Viru Keskuses (juuksur ja fotograaf). NÕNDA möödus see viimane nädal. Seega veaid kenasti peamiselt; kuigi: oleks pidanud veelgi kenamini kujunema. JA nüüd siis tõesti teist õhtut juba siin Valdeku tn. ja esimest korda siia ka kirjutades. Ikka veel vähendades päeviku mahtu, ja ikka veel vanasse arvutisse kirjutades. TÄNA hommikul äragtes sadas ka lund, seega just õige aeg oma talve-korterisse kolimiseks. JA siis jään siia MÄNNIKULE järgnevaks 7. kuuks ometigi.
Pole juba terve nädal aega siia kirjutanud, kuna oli siis selle sügisese kolimise aeg. Maal olin 2010 aastal kokku siis 153. päeva ja ööd, elik siis 21. nädalat ehk siis lühidalt: VIIS KUUD! Ja enam-vähem kenasti kujunes see 5. maa-suvi. Kuidagi sai seal Raplamaal siiski hakkama. // Lugesin seal palju, ja kirjutasin, kuigi ei olnud enam midagi tõlkidagi. Lugedes ja kirjutades ja juues möödus see suvi. (Oli ka 5. akrüüli-maali). JA siis tulin linna, eelmine pühapäev (17.10.); ja siis täpselt 5. kuud hiljem tulin siia MÄNNIKULE tagasi. Seega läksin 21.05. ja tulin 21.10. — seega: viis kuud täpselt. Jõudnud olen ka veidi lugeda juba siin linnas. Maal jäi viimaseks raamatuks CASTANEDA “The Eagle´s Gift”. Ja jätkamisi siis üle pika aja ka Zelazny raamtuga nagu: “The Hand of Oberon”. Selle lõpetasin seal nn. “endises kohas”. JA praegu veel pooleli raamat, mid apole lugenud juba ligi dekaad, nimelt siis: Castaneda ja “The Journey to Ixtlan”. Seda lugedes siin järgnevsueski veel. November möödub lugedes Zelaznyt. Detsember ja vahest ka jaanuar möödub lugedes TOLKIEN´i.
________________________________

26. oktoober.
On teisipäevane päev... Quo vadis ... ? --- Tere taas, “Dear Dayari...”!!! – Kirjutades siis siia jällegi taas, seega siis teisipäevasel päeval, kui olen linnas, Tallinnas, NÕMMEl olnud juba üle nädala. Esimene nädal siin Nõmmel on juba möödunud. Tulin linna siis pidulikult 17.10. see oli üle-eelmine pühapäev. JA viimane neljapäev (21.10.) kolisin siis siia MÄNNIKULE. JA olen siin varsti olnud juba nädal. // Päevad mööduvad rahulikult, kuigi õlut kulub, kuid seda ka võib. Loen palju, kirjutan vähem ja veelgi ei ole tõlketööd kui ülelugemist ette võtnud. Kirjutada alguses palju ei taha, sest peab järgnevuses ikka selle arvuti ära vahetama. Kuid sellega võib veel vabalt aega olla. Olen linnas lugenud juba Roger Jospeh Cristofer ZELAZNY teost nagu: “The Hand of Oberon”. JA homme lõpetan teise rmt. linnas nagu: Carlos CASTANEDA ja “Journey to Ixtlan”; tõesti, olid head ja huvitavad lugemised, neist kaua oodatud ja –otsitud raamatutest sealt Tln. Keskraamatukogust. Need rmt. peab ka tagastama, seega käin selle aasta kolmel viimasel kuul korra linnas, seega siis :3. x. – Sest vaja on ka uut passi ja uut ID-card´i. Ja huvituma hakata ka SPA-dest ja isegi kirjastustest. Kahe viimasega on ilmselt veel aega. // On sügise teine pool ja päevad mööduvad vaid rahulikult. Olles siin kenasti, lugedes ja kirjutades ja jälgides aja möödumist. On olnud juba maal isegi esimene rahe ja eismene lumi. Kuid ikka on hilis-sügisene maastik. Viimati kirjutasin siia reedel, olen siia kirjutanud kahel viimasel reedel, viimast korda maal ja eismest korda linnas. Ja see on eel-viimane kirjakoht sel oktoobri kuul siia.
Maal, seal Raplamaal olin sii sel 2010 aastakl 153. päeva kokku, seega siis 21. nädalat, elik siis täpselt 5. KUUD!See oli pikk aeg, ja kenasti vaid möödus viimane suvi maal... /--/ Esialgu siis lugedes ja kirjutadeski vahel. Ilmselt möödub selle aasta lõpp samuti hoolega lugedes. Homme lõpetan Castaneda “IXTLANI”. Siis novembris loen ilmselt jälle ZELAZNYT ja detsembirs ja jaanuaris loen ilmselt TOLKIENI “The Lord of the Rings”. Seega lugedes ja kirjutades. Sel aastal ka läbi lugeda kahe viimase kuuga ka see oma esimene tõlkeraamat. // JÄÄNUD on seda oktoobrit veel vähem kui nädal vaid. Siis tuleb selle sügise viimane kuu nagu november. JA siis lagab talv ja 13.12. 2010 saan juba 36. aastat vanaks. Ja ikka veel vallaline ja lasteta. Kuid novembris siis uus sugulane, nagu: HUGO L. Lähedastele ka rõõmsaid uudiseid. Seega siis lugedes ja veidi ka kirjutades...?
____________________________________

30. oktoober.
On laupäevane päev, viimast korda kirjutades siia oktoobris. Quo vadis...???´--- Kirjutades siis siia teist korda tänasel laupäevasel päeval. Kuna eelnev kirjutus kustus kuidagi kahjuks ära. Kuid kordamine on edu pant. Seega kirjutades viimast korda sel oktoobri kuul, mis homsega läbi saab. /--/ Olen olnud homsega siin linna, Tallinnas, ja Nõmmel juba 2. esimest nädalat. Tulin peale pikka maal olekut linna siis 17. 10 ja siia MÄNNIKULE õnnestus kolida siis juba 21.10. Seega juba 2. nädalat olen siin linnas veetnud. JA see on alles algus, sest siia Valdeku tn. jään ju mai keskpaigani. // Päevad mööduvad rahulikult, lugedes ja veidi ka kirjutades. Lugedes taas kord seda raamatut nagu TOLKIEN´i “The Hobbit”; alustatakse selle filmigi võtetega sel aastal juba ilmselt. Järgnevaks vahest jälle see Zelazny 4. rmt,. nagu “The Hand of Oberon”. Nii, et lugdes siin alguses juba kenasti. Viimane raamat oli Castaneda “Journey to IXTLAN”. Mida pole enam ammu lugenud.
// Nii-siis oli täna siis see perekondlik lõuna “endises kohas” ja see möödus vaid kenasti ainult. // MUIDE, viimane neljapäev sain kokku selle KRISTJAN L.´iga, see tuttva varasemast NG päevilt. Juba kolmas kokku-saamine meil ometigi viimase aasta vältel. Jättis teine sümpaatse ja viisaka ja korrektse mulje. Haritud inimne, sai doktoriks viimane talv (keemia/füüsika); ja olla hiljuti käinud isegi Mexcicos. Ja tema naist, asutusväärset Tiiu-Liisat tean nii eismesest klassist kui ka Ehi päevilt. Kena tutvus, hoida seda alal, ikkagi endise rahvastiku-ministri väimees ja tütar. // Loodetavasti kujuneb see järgnev talv siin MÄNNIKUL vaid millekski kenaks ainult. Edu ja õnne järgnevuseski....!!! Täna oli siis kena lõuna seal nn. “endises kohas”. JA siis nägin ka KIRSTJAN L.´i, möödunud neljapäeval. JA aeg möödub siin lugedes ja kirjutades. Juba homme vahest on ka internet.
Olen olnud siin MÄNNIKUL juba kaks nädalat, õieti küll niivõrd NÕMME linnas pigemini. Lugedes kenasti oma lemmik-autoreid ja veidi ka kirjutades. Kuigi vanasse arvutisse ei taha veel kirjutada eriti, saab uuema tööle ja siis rohkemini. NÜÜD siis selle aasta kahel viimasel kuul läbi lugeda ja korrigeerida see soome k. esteetika-õpik. Siis vahest tõesti ka kirjastusi otsima hakates. Ka Kristajnist võib sel puhul abi olla. Ja esimest korda sai täna Tõnnile väidetud, et vahest see Kangilaski kirjutab mingi ees-sõna minu esteetika-filosoofiale. JA veel üks idee. Tõlkida ära see Paavo Rintala “Sissiluutnanti”; vahest tõesti, ja see võtaks aega siis kogu järgneva 2011 aasta ilmselt siis. SEEGA on minu tulevik just tõlkimises. Lõpetada see esteetika-õpik ja üritades seda ka kirjastada. JA siis lõpetada ka see Löwith.
SEEGA siis: lugeda üle ja täiustada selle aasta kahel viimasel kuul see esteetika-õpik. Siis vahest isegi LÖWITH´i täiustades. JA vahest on sel soome pr. nagu A. Carlssonil mulle midagi tööks pakkuda? Ja siis hakata jaanuarist tõlkima seda sõjaromaani “Jätkusõja” ainetel. See oleks huvitav raamat tõlkimiseks. See oleks siis järgneva aasta tõlkimise töö. // Kuid jah, täna oli siis see perekondlik lõuna, ja kenasti jääb see vaid meelde. JA nägin ka Kristjan L.-i, ja ilmselt näen teda veelgi seekord siin korteris. JA ka muid tuttvaid tuleb külla, miks mitte kokku saada ka täna Facebookis reageerinud Wilmar V.-ga ja Marko E.-ga põhikooli päevilt. Ja see kasakas nagu Andry, kirjandus-õpetaja NG-st. //
_________________________________

KOKKUVÕTLIKULT OKTOOBRI KUUST: 2010. a. D.
(08. 12. 2010.)
Kirjutades siis esimest korda kokkuvõtlikult oktoobri kuust, selle sügise teisest kuust. Seda siis praegu ja nüüd,s elle talve esimese kuu, detsembri, lähenedes oma keskpaigale. Varsti saan juba 36. aastat vanaks ja see on siis elu 36. talv juba ometigi. OLEN veetnud siin linnas, ja Männikul juba 53. päeva ja ööd ja küllaltki rahulikult kujuneb. // Akna taga talv, hanged maas. See aasta läheneb oma lõpule ja sellega ka selle aasta päevik. Järgmise 2011 aasta päevik on juba 15. säärane ometigi. Lugedes ja kirjutades iga päev, siis jõuab mõndagi. JA lõpetades need kaks tõlke-autorit nagu Vuorine ja Löwith aasta alguses. OLEN kohunud nelja tuttvaga ja kirjutan hoolega edaspidigi. KUID siia nüüd ja praegu siiski OKTOOBRIST 2010. -- Olin sellel kuul viimaseid nädalaid maal. See oli 5. maasuvi (alates 2006, ja väljakolimisest). Need suved olid kenad...?
OKTOOBER 2010. -- Se eoli kena kuu, viimased paar nädalat u. maal veedetuna. Kokku olin sel 2010 aastal maal siis 153. päeva elik siis 21. nädalat, seega rohkem kui 5.KUUD. Tulin linna siis oktoobri keskel (17.10.) ja olin siis 4. õhtud seal „endises kohas“, ja kenasti vaid. (Ka septembris olin seal 5. päeva, teadamata miks). Sügisel enam ei mõelnud eriti tõsiselt ITAALIA peale, praegu näin arvavat, et juulis ilmselt siiski lähen ka sinna siis kunagi. Kuid alles talv algas, seega aega on tuleviku peale mõelda. (Täna vist jäin SPA-dest ilma, ei tea veel; ja kahtlen ka Humana-Indias veelgi). SEEGA oli see sügis külaltki kena. -- EHK on veel tervist korras ja ei pea muretsema. KUID see kogu psühholoogia on ju võtnud aega ligi 11. aastat elust kokku ja see ei ole olnud kuigi lihtne. KUID kuidagi saab ehk loodetavasti siiski hakkama ka järgnevuseski. // Oktoobris maal peamiselt lugesin vaid ja trimpasin, kahjuks. Üritasin ka kiiruga veel ka maalida, akrüülidega, et ka sel aastal oleks veidi maalitud. (Järgmine suvi võtan maalimise tõsiselt ette; sünnipäeval vahest huvitudes ka mingist kunsti-ringist). Sai hakkam selle sügisega ja ehk tuleb alanud talv ka midagi kena.
Oktoober 2010. -- See oli peamiselt vaid kena kuu, kuigi peale lugemise, liigse joogi ja vähese maalimise sellest kuust vist midagi meelde ei jää. Peaks olema nagu Fr. NIETZSCHE kirjutas: „Elada tuleb nii nagu undki nähakse, -- kas üldsegi mitte või siis huvitavalt“. (See oli esimene Nietzsche tsitaat pävikutes seni üldse; muuta pävikud kirjanduslikumaks, loetavamaks!) JA siis tulin linna oktoobri keskel ja siis varsti ka sii a MÄNNIKUL esimesel võimalusel kui üürnik (pr. Elsa Lippmaa) Hispaaniasse läks. Seega läksin (2. x.) maale siis 21. 05 siit korterist ja tagasi tulin siia siis 21.10. -- seega täpselt 5. kuud hiljem. JUBA olen olnud siin 53. päeva ja suhteliselt kenasti. EHK kujuneb selle aasta lõpp ja see talv üldse vaid kenasti. // JA nõnda see aeg siin möödub, luhgedes ja kirjutades iga päev ja hakata ka rahulikult tõlkimisi lõpetama. Jäänud on veeta siin veel kaua, vähemalt 5. kuud veel, seega sama kaua kui maal olin. Alles mai alguses (ilmselt 07.05.) lähen jälle maale. JA siis juulis ITAALIA reis ja alles novembris vahest SPA-külastamine, kahjuks alles siis. Kuid veeta oma aega siin kenasti ja rahulikult ja mõistlikult.
OKTOOBER 2010. -- Oli vaid kena aeg. -- EHK ometigi on tervis veel korras. JA kui mõtlema hakata, siis mida kasulikku ma saavutasin möödunud suvel ja sügisel? -- Pea-aegu ei midagi, lugesin juba loetud raamatuid, kirjutasin väga vähe, ei maalinud eriti ja tõlkimisega sel aastal nagu ei tegelenudki. EHK tuleb järgnev 2011 aasta veidi tegusam ja toimekam ja mõtestatumalt veedetu. KUNA varsti olen juba 36. aastat vana ja see tähendab juba kesk-iga ilmselt, kahjuks. Üritades kõigiti oma parimat järgnevuseski. /--/ JA midagi eriti ei muutu siis järgnevalt, Itaaliagi, suve teisel poolel on ainult vaheldus ja ei ole mingi „lahendus“. Selle „Humanaga“ nt. Indiasse minek on ikka veel ulmeline projekt. Seega on aega milleks siis iganes. Aega on, veeta see kenasti. -- Carpe diem...!
_______________________________

Novembre 2010
_______________________________

Shakespeare: „Palju kära eimillestki.“
BENEDICK: On mõistatuseks minule te vastus.
Mis puutub soovi, soovin, et te sooviks
koos meiega, et ühte liidetaks
meid täna ausalt abielupaariks.
Hea preester, selleks vajangi te abi.“ (V, 4.) (Lk.: 171.)

3. november.
Kirjutades siia siis tänasel kolmapäevasel päeval; kirjutades siia siis esimest korda sellel hiljuti alanud novembri kuul. Täna on siis kolmapäevane päev sellel mainitud kuupäeval. Ja kirjutades siia sellegi kuu päevikusse, igal 4. päeval, kuni selle aasta lõpuni. Viimased päevad on möödunud peamiselt vaid rahulikult. Viimati kirjutasin siia siis laupäeval, kui leidis aset see kena perekondlik koosviibimine seal nn. “ednises kohas”... Oli vaid kena lähedasi näha ja sai väidetud T.-e näiteks ka midagi mõistlikut. Siis pühapäeval ja täna alles sai käidud poes. Sellevõrra rahulikum ja kenam ja enseskindlam meeleolu. Nädala kaks eismest päev möödusid samuti vaid rahulikult tõesti, seega on möödunud vaid kena aeg. OLEN olnud siin NÕMMEL juba 2. esimest nädalat. Linna tulin siis 17.10. ja siia Männikule siis 21. 10.
Seega ligi kaks nädalat siin linnas olnud. On olnud jooki ja on olnud kena. Olen lugenud ja veidi ka kirjutanud. Lõpetasin J. R. R. TOLKIENI “The Hobbit”; ja teist korda lugedes nüüd üle kia ZELAZNY “The Hand of Oberon”. Seega tuleb novembrist ilmselt taas siis selle Zelazny lugemise kuu. Ja aasta-vahetuse paiku loen ilmselt Tolkien´i “The Lord of the Rings” triloogiat. Ja nüüd aasta kahel viimasel kuul lugeda üle ka see esteetika-õpik, ja valmistades seda kirjastamiseks ette. Vahest tõesti ka Jaan Kangilaski eessõnaga varustatuna see kunagi ka ilmub. Igal juhul olla sellest esimesest tõlkest tõsiseltki huvitatud. JA vahest tõesti tuleb tõlkimisele ka see sõjaromaan, Paavo Rintala “Sissiluutnanti”; kuigi vahest jaanuarist ja vahest ka alles juunist. //
Olen kokku saanud juba selle rahvastiku-ministri väimehe nagu KRISTJAN L.-ga. Täna helistada nt. ka RONALD R.-le, tulgu seegi külla siis saab religiooni-filosoofiastki rääkida. Helistama peaks ka SOFIALE, kes siiski on minevik, ja keda ma palju ei näe järgneval talvel. // Vahest näen neid kahte preilit veelgi kunagi. Ja vahest ka neid kahte Mustla asula preilit, sealt Võrtsjärve äärest nagu Liisut ja Janet. Helistades järgnevalt rohkem kui viimasel ajal. Mingi kokkulepe poli kokkus-aamise osas ka selle TIIT J.-ga; kuid vahest siiski hiljem kunagi. Loodetavasti see KAIT Rakvere lähedalt siiski ei saa seda Tallinna töökohta, pol ehuvitatud ilmselt all-üürnikust. Kuid eks siis selgub, vahest oleks lihtsalt kellegagi rääkida. Niipaljut siis tuttvatest kellele vahest helistan. // Kuid üldiselt veetes selle alanud novembri kuu siin rahulikult ja õllega. Varsti ilmselt saan ka interneti ja vahest ka uue arvuti funktsioneerima; vahest ka raamatuid Kuralt siia ja vahest ka selle sõjaromaani. Kuid selle aasta kaks viimast kuud sisustan ka selle esteetika-õpiku redigeerimisega. // JA aasta-ring on juba aimatavalt teada. Juba umbes aiman kuidas möödub järgnev aasta-ring.12
___________________________________________

7. november.
Kirjutades siis siia taas, teist korda novembri kuul. Täna oli vaheldusrikas päeva, magasin ja nägin huvitavaid unenägusi; ärkasin kolmeks. JA siis helistas Ronald ja varsti ka VICI. Ja vahetult peale ärakmist oligi kokkusaamine SOFIAGA, üle pika aja ometigi. Viimati nägin teda siis 07.04. sel aastal. Ja siin lähedal selles “Dzingli” hotellis saime siis kokku täna, üle väga pika aja; ja see kokku-saamine oli vaid kena. KUID veidi nukraks muutis, sest tean Vicit juba kaks pikka aastat, kuid paar meist ilmselt ei saa, veidi nukraks muudab tõesti. MA arvan, et ka Vicil on minu vastu mingeidki tundeid. Helistada talle veelgi; kuid ilmselt paari miest ei saa. // JA nüüd õhtul tuli külla see RONALD R. See on üsna huvitav tegelane, teoloog ja muusik ja mida veel. Kunagi oli selle NL popstaari nagu Anne Veski klahvpilli-mängija. Põgenes mainitud staaria Aafrica-turnee ajal üle Madagaskarija Mauriitiuse Asutraalia kaudu USA-sse. Ja oli USA-s 10. aastat New Yorgis “producer-composer”. JA selline sel siin, sai temaga ka räägitud, nii filosoofiast kui ka teoloogiast ja elust üldse. Jätsin ilmselt sobiva mulje. JA vahest tõesti on selle tegelase kaudu võimalik tutvuda Eestimaa Katoliku Kiriku juhataja nagu isa Philipp Jourdan´iga. Hoida seda tutvust. Tõi teine mulle “Jägermeister´igi”. Oli sisutihe ja huvitav päev täna!
Selline oli tänane pühapäevane päev, kohtusin siis nii Victoria kui ka Ronaldiga. // Ja üle-eile sain siis teada ühe vägagi rõõmustava sõnumi. Seega alles reedel sain teda, et T. ja E. sündis kolmapäeval laps. Sündis siis kolmapäeval, 03.11.2010 T. ja E. peresse poeg-laps nimeks saab ilmselt HUGO L. See oli rõõmustav sündmus tõesti, eriti nt. ema M. jaoks, ikkagi teine lapselaps juba. Ja see oli siis tähtis sündmus kogu perekonna jaoks, sain neile ka helistatud. Kõik seonduv on kõige paremas korras. Sai saadetud õnnitlused ja tervitused T.-gi. Noorem vend, keskmine vend sai ikkagi esimese lapse. Seega olen juba kahekordne onu ometigi.
// Kirjutades veel öösel, mis siis , et järgneval kuupäeval juba. Eilne,-- 07.11. -- oli siis see päev kui kohtasin V. ja R. Viimati kohtasin neid nõnda, mõlemat samal päeval siis alles 07.05. 2010. Seega siis: kohtasin neid mõnemat täpselt VIIS kuud hiljem täpselt samal kuupäeval, ja neid mõlemat just. Kas mingi kokkusattumus? Nõia elus pole juhuslikke kohtumusi, see on mulle ju ometi teada kõigiti. // JA kõige tähtsamaks sündmuseks viimasel ajal omn muidugi see, et sündis üks laps. T. ja E. peresse sündis poeg-laps, kelle nimeks saab ilmselt HUGO L! -- Lõputud õnnesoovid T.-le ja tema ilusale kaasale. Ehk ootab neid ees kena ja õnnelik elu, ja et see esimene laps ei jää kindlasti viimaseks, T. tuleb veel lapsi. See sündmus tegi meid kõiki peres õnnelikuks...
___________________________________

11. november.
On neljapäevane päev selle kuu keskpaigale lähenedes. Quo vadis...? -- On momendil tegelikult neljapäevase öö algus, kuid siiski mainitud kuupäeval, nõnda kirjutades siia siis öösel vastu neljapäeva. Kuna viimased ööd olen ärkvel olnud ja päeval on vaid veidi õnnestunud magada. Kuid küll selle une-reziimi juba korda saan sätitud. ALLES 3. nädalat olen olnud Tallinnas ja NÕMMEL. Tänasega juba 3. nädalat ka oma Männiku korteris. Sai viimati ärgatud eile õhtul ja vaadatud seda Tarantino “Kill Bill”; Vol. 1. – kah mingi meelelahutus. // Viimane pühapäev (07.11.) oli erilisem, nägin SOFIAT üle pika aja ja ka seda Ronald R.; viimati sai neid mõlemat viimast korda nähtud kunagi ammu (07.05). Paistab, et nad ilmnevad kuidagi paari-viisil. // Seega olen näinud juba kahte mainitut siin seekord ja ka Kristjan L.-i. Ilmselt näen veel mõningaid.
Selline oli siis pühapäev: VICI muutis kuidagi nukraks, kuna on juba ilmne, kas aastat peale esmakohtumist, et ei meist ilmselt paari saa. See Ronald külastas siis “Jägermeistriga”; sai räägitud eri temaatikaist. Ilmselt näen mõlemat veelgi kuigi kahjuks näen VICIT ilmselt liigagi harva, ja midagi erilist loota ei ole meie vahel enam kuigivõrd. Kuid: “aega on selle kiire asjaga”; ja ehk leian kellegi teise. Huvituda antud valdkonnast.
Peamine uudis ja äärmiselt rõõmustav uudis oli see, et reedel sain teada, et T. ja E. sündis poeglaps, seda siis kolmapäeval, 03.11. 2010. Üks väike sugulane jälle juures, eks kõigil ole hea meel. Kõik kenasti korras ja nimeks saab ilmselt HUGO L. Näen seda viimast ja väiksemat sugulast ilmselt juba järgnev nädalavhetus. Kuidagi ootamatult see rõõmustav uudis tuli.
// Mina vaatan järgnevuses, kuidas oma eluga hakkama saada. // Saades nädalavhetusel uuema arvuti tööle, hakata rohkem kirjutama. Ilmselt loen aasta lõpus TOLKIEN´i. Ja käin paar korda veel Citys, dokumente vormistamas. /--/ JA järgnev aastaring on juba aimatavalt teada.
____________________________________
15. november.
Kirjutades siis siia tänasel esmaspäevasel päeval, novembri kuu keskpaigas. Esimest korda kirjutades siis siin MÄNNIKUL uude arvutisse, millega seostuvad mõningad küsitavused. Ei teagi kuidas selle uue arvutiga edeneb; kuid ometigi on tegemist sisuliselt 10. aastat uuema arvutiga, kui eelmine oligi. Ilmselt see „Windows XP“ on 2007 või 2008 aasta arvuti ja see jääb mulle ka järgnevaks ajaks, vahest isegi järgnevateks aastateks, kuni esimese süle-arvutini. // On juba novembri keskpaik ja olen siin linnas, Tallinnas, NÕMMEL olnud juba ligi kuu jagu aega. Aeg on möödunud kenasti, see alguse aeg. On jäänud vaid pool viimast kuud seda 2010 aasta sügist ja siis algab juba 5. korteri-talv, siin Männikul. Esialgu olen vaid lugenud ja vähe kirjutanud ja tõlkinud ei olegi veel. Polegi midagi enam tõlkida, esteetika lõpetasin juba juulis, jääb üle see vaid selle aasta vciimase 1,5 kuuga läbi lugeda. Löwith´i tõlkisin ära juba 2008 aasta alguses. Seda Rintalat näen/loen alles juunis ilmselt, siis selgub kas see ka tõlgitav on.
// Veel ei ole esimese kuuga linnas ka kuigi palju lugenud. Olen kaks korda läbi lugenud ZELAZNY „The Hand of Oberon“. Ja üle pika aja lugesin ka Castaneda „Jpurney to Ixtlan“. Järgnevaks raamatuks, mida täna alustan on John Windham: „Uhkaa syvyyksistä“; seega eismene soome-keelne raamat üle aastate ja ka väga hea, kunagi Helsinkist ostetud raamat. Võtsin eile kaasa umebs 20. raamatut, mis ona osa täitsa loetavad nüüd järgneval ajal siin. Esimest korda elus on mul siin nii palju raamatuid. Nii, et lugemist jagub, osa toodud kirjandusest on noores eas loetud ja nii mõndagi loen veel hoolega järgnevuses siin. Nii, et isegi lähim raamatukogu pole eriti oluline. Milleks ikka lugeda aastast aastasse samu raamatuid, nii linnas kui ka maal. Lugeda parem üle oma noorpõlve häid raamatuid. JA neid võtsin eile siis ka veidike kaasa eelmisest korterist. /--/ Viimased päevad on möödunud rahulikult ja tänasega olen NÕMMEL olnud juba esimese kuu. /--/
/--/ Paistab, et T. peres on siis tähtis aeg. Soovides neile siis kirjalikult ka siinkohal siiralt edu ja õnne ja head tervist kõikidele. See oli vist viimase aja kõige tähtsam sündmus: T. poeg nagu Hugo L.
_______________________________

19. november.
Kirjutades siis siia taas tänasel reedesel ja rahulikul päeval. Täna on plaanis siis siia kirjutada vaid ja veidi ikka ka õlut võtta. ON möödunud vaheldusrikkad päevad. Eile, neljapäeval (18.11.) oli siis toimekas päev Tallinna CITY-s. JA siis sai muidugi ära tehtud ka uus PASS ja ka ID-card. See osutus arvatust palju lihtsamaks ja kenasti sujus vaid kõik seal Migratsiooniametis, kesklinna Foorumis. Sai käidud siis ka veel Viru Keskuses. // Ja nüüd varsti on mul juba 3. kehtivat dokumenti, hiljuti polnud ühtegi. Niipea kui dokumendid kätte saab siis jälle linna. /--/ JA nädalavahetusel ka esimene kiri Pr. Anu Carlssonile, vahest on tasulist tõlketööd...? -- Kuigi esilagu võib ka kahelda; kuigi: kena oleks kui raha eest tõlkida saaks. //
Olen olnud Tallinnas ja NÕMMEL juba üle kuu aega, seega üle 4. nädala, varsti juba 5. nädalat, seega juba 34. päeva ja ööd. /--/ Lugenud olen ka, nädala alguses lugesin läbi John Windham´i „The Kraken wakes“, oli huvitav lugemine soome k. üle aastate. Täna alustasin Erich Maria REMARQUE: „Die Nacht von Lissabon“, lugeda seegi raamat kenasti läbi. // Peaks hakkama ka kirjutama rohkem selle sügisese novembri lõppedes. Ja oleks aeg hakata viimistlema ja üle lugema ka esteetika tõlget. // Muidu siin vaid kenasti, lugedes hakates kirjutama rohkem ja viimistledes tõlget. Vahest tõesti see pr. Carlsson pakub ka tasustatud tõlkimist?
Helistades vahel tuttavatele, hakates ka e-maile saatama hoolega. Uurides internetti, ja tegeledes üldse rohkem arvutiga. Ometigi ju internett mul olemas üle pika aja !! // Lähedastel näib kenasti minevat kõigiti. Vennad hoolega ametis ja samuti naispere. Väike Hugo alles sündis, nii, et vara veel midagi väita, alles üle kahe nädala vana veel vaid. /--/ Kõik näib kuidagi kujunevat: on uus arvuti ja internett. Sain korda veevärgi ja 3. uut ja kehtivat dokumenti. Veetes järelikult rahulikult selle sügise lõppu ja järgnevast talvest oodata vaid midagi kena ainult. // Lugedes siin kenasti, kirjutades rohkem ja viimistledes esteetika-tõlget.
___________________________________

23. november.
Kirjutades tänasel teisipäevasel päeval, selle novembri kuu lõppedes eel-viimast korda selle kuu päevikusse. ON jäänud veel vaid viimane nädal seda novembri kuud ja sügist 2010 üldse. Siis algab talv ja detsembri alguses lähevad juba ka ilmad külmaks ja ilmselt sajab ka lumi maha. Oli vaid kena päev see viimane, sai käidud just äsja emaga „Dzingli“ hotellis einestamas ja see sujus kenasti; viimati oli niisugune eine 20. jaanauar, seega ammu. //
// Muidu veeta seda sügise viimast nädalat rahulikult. Lõpetades Erich Maria Remarque: „Die Nacht von Lissabon“; jätkates ilmselt VOLTAIRE´ga...? Kirjutada rohkem, tegeleda mõlema arvutiga, detsembri alguses hakata üle lugema esteetika tõlget. Ilmselt juba täna läheb kiri Soome pr. A. Carlssonile, -- vahest tõesti, kuigi kahtlane, -- saab sealtkaudu ka tõlget ja lisaraha...? //
____________________________________

27. november.
Kirjutades tänasel laupäevasel päeval viimst korda sel lõppeval novembri kuul ja sellega ka: viimast korda sel sügisel üldse. --- See oli kena sügis see mööduv, ja see oli kena eismene kuu siin MÄNNIKUL. Olen linnas, Tallinnas, Nõmmel olnud tänasega juba 42. päeva ja ööd. JA ikkagi mul on hästi läinud ja on lootust ka paremale tulevikule. Juba oktoobri lõpus siin mõtlesin optimistlikumalt. /--/ Eel-viimast korda siia kirjutades käisin emaga „Dzinglis“ einestamas. JA järgnev oli ainuke ärkvel öö novembris, ja Korea sõda jäi napilt ära... // Täna avastasin enda jaoks tüdrukute lk. Netis nagu rate.ee. -- Küll tuleb sealt ka ilusaid tüdruk-sõpru (täna, 1. x. juba 2. x.). // Seega: soovdes endale kena talve, mis varsti juba algab.
Tänasega olen Nõmmel olnud juba 42. päeva ja ööd. // JA ülejärgmine nädal siis CITY-sse korra, viimast korda sel aastal. (Täna ei läinud pidulikule lõunale nn. „endisesse kohta“, ja parem oligi). // Olen vähe kirjutanud sel esimesel kuul siin korteris seekord, kuid küllap juba jõuab. Detsembrist alustan ka esteetika-tõlke üle-lugemist ja redigeerimist. // Lugesin viimati Remarque´t, keda niipea enam ei loe. Eile alustasin VOLTAIRE´ga, lugedes läbi „Zadig ehk Saatus“. Midagi 18. sajandist ometigi, ja midagi filosoofilist ka, üle aastate. // Seega kujuneb vaid kenasti; lootes tõesti, et peagi algav talv tuleb vaid midagi kena ainult. Edu ja õnne järgnevaks talveks; akna taga ongi juba talv, lumine maastik ja hanged maas...
________________________________

KOKKUVÕTVALT NOVEMBRI KUUST: 2010. a. D.
(18. 08. 2011.)
// Kirjutades siiis kokkuvõtlikul kombel eelmise aasta eelviimasest kuust nagu november 2010. On juba järgmise aasta augusti ja sellega ka 2011 aasta suve lõpp. Ja ma pole ikka lõpetanud veel alles eelmisegi aasta päevikut. Kuid suvega lõpetan siiski ja sellega on varasemate päevikutega mõneks ajaks ühel pool. Jäänud on veel kirjutada kokkuvõtted siis kõigile 15. päevikule, kuid sellega ei jõua lõpule ei siin maal seekord ega ilmselt ka selle 2011 aasta lõpulgi mitte. (Vahel täiendan ka oma 15. päevikut joonelauste märkustega). MIDA kirjutada praegusest ajast, selle suve lõppedes? -- Olen maal olnud varsti juba 100. päeva ja see on juba 6. maasuvi (peale „väljakolimist“). Praegu arvan, et tuleb ka järgnev talv ikka seal linnas veeta. Midagi konkreetset aga praegu veel ei tea. Sest umbes 50. päeva olen siin veel siin maal. SEE suvi on kenasti mödunud, olen lugenud palju, kirjutanud jms. Selle eelmise, 2010 aasta lõpp seal korteris oli väga kena ja isegi optimistlik. /--/ Aasta alguse süritasin jälle selle preiliga kokku-elamist, kuid sellest ei tulnud midagi välja. Kaasnesid ebameeldivused, mis omasid negatiivset mõju ligi pool aastat. Alles sellest augustist alagas jällegi positiivsem periood nagu see oli siis eelmise aasta lõpus. Kuid praegu on juba hoogu ja elaani ja optimismi. Seega lootes, et nõnda kujuneb ka tulevikus. JA üritades endast igas mõttes oma parimat. Lootes, et tulevik kujuneb vaid kena!
NOVEMBER 2010. -- See oli eelmise aasta eelviimane kuu. Sügisel oktoobris (21.10.) tulin jälle Männikule. Novembri veetsin juba tervenisti seal korteris. See oli kena aeg, on meelde jäänud praeguseni, et aasta lõpp oli kena ja optimistlik aeg. Midagi, mis sisendas lootust tulevikukski. Sügised on mul harilikult ikka olnud palju optimistlikumad kui viimaste aastate sassis kevaded. Sügisel olen siit harilikult läinud täis optimismi ja tulevikulootusi. Nõnda oli ka eelnenud sügisel. Aasta lõpp oli mul ainult kena aeg peamiselt. Seega jäin rahule ka selle eelmise novembri kuuga. Seega ehk kujuneb kenasti ka järgnev november! /--/ Oli selle suve viimane lõkke-õhtu siin vahepeal. Oli kena neid suuri oranze leeke vaadata...! -- Homme on Märdi oleng seal teises kohas. Sel nädalal need „hiid-kobrulehed“ siia Kaldasse ümber istutada. Järgmine nädalavahetus näen, teist korda üldse siin maal ka SOFIAT. Ja varsti ole kenasti sel suvel maal olnud juba 100. päeva ja ööd. Olen lugenud, viimasle ajal ka kirjutanud, ning isegi maalinud. Ikka veel ootan momendil seda mahukat, suuirmat ja kiireimat tõlketööd. Niipaljut praegusest ´status quo´st... See aasta lõpp eelmisel aastal oli peamises midagi kena. November oli kena kuu peamises ainult, see eelmise aasta lõpp oli midagi sobivat ja kena. Maal on augustist juba palju optimistlikum.
_______________________________
Dècembre 2010
_______________________________
Shakespeare: „Palju kära eimillestki.“
MUNK: Te hämmastust ma võiksin peletada.
Kui täidetud on pühad usukombed,
ma teile räägin kauni Hero surmast.
Nüüd võtke imet argipäevasena
ja tulge otsekohe kabelisse.“ (Lk.: 172.)

1. detsember
Kirjutades siis esimest korda tänasega alanud detsembri kuul, tänasega alanud talvel 2011. On alanud detsember ja sellega ka talv. Veetes oma aega siin MÄNNIKUL rahulikult ka sel alanud talvel. Lugedes ja kirjutades ja alustades detsembris taas ka esteetika-tõlkega, alustades redigeerimisega. KA internet sisustab aega, see oli 24.11. kui sadas ma selle talve esimene lumi ja registreerusim 1 lk. Netis. /--/ Lugedes praegu, sel nädalal VOLTAIRE 3. jutustust 18. sajandi keskelt. Jätkates siis Kreeka ja vahest ka Saksa legendidega. Seega võib loota, et detsember tuleb rahulik kuua, ja et saan hakkama selle täna alanud talvega.
Lugedes ja kirjutades ja asudes estreetiat redigeerima. Käies vahel poes, ja siis korra sel aastal ka linnas (dokumentide järel; jms.). Peaks hakkama saama. Kuigi esmaspäeval tuli jälle üks kurvastav sõnum. -- /--/
_________________________________

5. detsember.
Kirjutades tänasel pühapäevasel päeval, mainitud kuupäeval alles teist korda detsembris üldse. Tänasega olen olnud linnas, Nõmmel ja Männikul jub 50. päeva ja ööd. Homsega olen olnud linnas juba 7. pikka nädalat. --- On äsja alanud detsembri kuu jasellega ka talv. JA seda aastat on siis jäänud vähem kui kuu. Ning vaid nädal aega olen veel 35. aastat vana, siis saan 36. aastaseks. Juba elu kekspaik pasitab olevat ja mida ma ikka erilist saavutanud olen. Ainult haridus ja akadeemilisus ja selleski vallas pole tulevikku. Nõnda kirjutasin ka äsja HENDO K.-e. Suhelda nende endiste tuttavatega maili teel, vahel, mitte liiga tihti, siis kui mõni ikka vastu ka kirjutab: kokkusaamised on võimalikud, kuid vähga harva ja olulised ei ole. PEAMINE on see et detsembris ka vähendan kõikvõimalikku tarbimist.
Muidu mööduvad päevad rahulikult: loen, kirjutan, ja hakkan ka esteetikaga tegelema. Nädal lugesin VOLTAIRE „Filosoofilised jutustused“; seega siis: Francois-Marie Arouet. Tänasest, -- ELLAS, -- „Vanakreeka muistendid ja pärimused“. Ilmselt lugesin seda korra umbes 9. aastaselt. Samuti umbes nädal sellele. Kirjutanud olen esimsel kuul vähe, kuid dtesembris ilmselt palju rohkem. JA alustades detsembris ka selle esteetika-õpiku üle-lugemist. // Täna läksid ema ja Elvi Haapsalu SPA-sse 2. päevaks. JA täna saadan 1. x. kirja selle enda SPA-võimalusega seoses. Vahest siis aasta esimesel poolel tõesti SPA-sse esimest korda. Seda peab uurima ja selgitama. Ilmselt üle-järgmine nädal, peale sünnipäeva ka CITY-sse 3. x. sel aastal ja viimast korda. Akna taga on lumerohke talv ja toas ka veidi jahe. Muidu läheb kenasti, vähendades iga päev tarbimist ja üritades seda tõesti. EILE tuli ootamatu idee, nimelt see „Humana“ ja „people to People“ tegutseb ju ka Indias !? -- JA India peale olen mõelnud juba u. 3. aastat. JA seda organmisatsiooni olen ju viimaseks variandiks nimetanud, India on ju mõtestanum kui mingi Aafrika, Sambia, vms. ?! -- Vahest uurida neid võimalusi, kunagi (08. 2005) pakuti ju mulle isegi „stipendiumi“ (3000.- EUR); selleks, et Taani läheksin. Järsku tõesti kunagi lähengi Taani, või Inglismaale; väljaõpe oli üle 6. kuu, sisuliselt 18. kuud kuni 2. aastat välismaal. Saaksin teiselpool gloobust ju oma „psühholoogiast“ lahti ja lõplikult. KUID ikkagi 2. aastat välismaal..? Aega on aga uurida ja huvituda sellestki. Saaksin oma elu tagasi...
________________________________

9. detsember.
Kirjutades siis jälle selle aasta viimase kuu päevikusse. Viimast korda kirjutades siia siis 35. aastasena. Viimast korda siis selles vanuses. Järgmine kord kirjutan esmaspäeval, 13.12. -- ja siis on ka millestki kirjutada. Lähedased on külas käinud, ise olen City-s käinud. Nõnda kujuneb lähem aeg. T. kirjutas, et tuleb üle-järgmine nädalavahetus, sobib mullegi, tal ju kiire aeg, Phil.D kraadi kaitsmine (16.12.), pere, töö ja kool. Vennad on tublid ja lähedastel läheb hästi, õnneks tõesti. // Homsega olen siin linnas, MÄNNIKUL olnud juba 55. päeva ja ööd, seega sünnipäeval juba 8. pikka nädalat. -- // Sünnipäeval on siis plaanis minna 1. x. sinna kunsti-salongi nagu „Avatud Loovus“, keegi Alex Trope, ja pakutakse erinevaid teenuseid (kunsti- ja arvuti-õpe; tööleidmise- ja tervisa-alane nõustamine). Seega sobib kenasti; järgmine kord siia kirjutades kuida see esimene tutvustav kokkusaamine kujunes. JA toon ka dokumendid ära „Foorumist“; seega: tasub linna sõita kül, siis sünnipäeval juhtumisi.
Varsti olen siis juba 36. aastat vana. Ehk kujuneb ka järgnev aasta vaid kenasti, loodetavasti tõesti. Praeguse, 35. elu-aastaga võis ju rahule jääda (ainsaks miinuseks jook). Homme olen linnas, Männikul olnud juba 55. päeva siis ometigi. Kuid pikka eg ootab siin veel ka ees. Lugedes ja tegeledes arvutiga iga päev. Täna lõpetasin Edvuard Petischka „Vanakreeka muistendid ja pärimused“. Teist korda vist lugedes seda raamatut, eismest korda ilmselt u. 9. aastasena. Hakates rohkem kirjutama, tegeledes ka internetiga; saates tuttvatele kirju. // Sain üle-eile (07.12.) kokku ka tolle põhikooliaegse tegelasega nagu WILMAR V., kunagine karate-trenni kaaslane. Jäi sümpaatne mulje teisest, ka minust ei arvatud valesti. Õnnestunud kokkusaamine ainult, seal „Dzingli“ hotellis. // Muud erilist pole nagu toimunud. Hakates detsembris tegelema jälle, veidigi, esteetika-tõlkega. Aasta esimesel 4. kuul lõpetades kahe auori nagu Vuorineni ja lõpuks ometi ka Löwith-iga kindlasti! //
________________________________

16. detsember.
Kirjutades üle pika aja taas. Mõnda aega pole kirjutanud oli nii kiire aeg. Eilsega olen linnas, MÄNNIKUL olnud juba 60. päeva ja ööd. /--/ KUID kõigest järjekorras. See oli 10.12. kui sai otsustatud, et lähen juba juunis ITAALIASSE, täpsemalt: 10.-18. 06. 2011. /--/ SIIS järgmine päev, esmaspäev, 13. 12., minu õige sünnipäev oli toimekas päev tõesti, käsisin 3. x ja viimast korda sel aastal ilmselt siis kesklinnas. Oli kokkulepitud kokkusaamine seal kunsti-salongis nagu „Avatud Loovus“; sai seal siis käidud ja veidi „kunsti tehtud“. Erilist muljet ei avaldanud, see aasta ilmselt enam ei lähe, ja järgmisegi aasta alguses ilmselt midagi muud kui „kunst“, arvutiõpe või mingi nõustamine ilmselt.
JA siis sain kenasti kätte ka dokumendid, on uus pass nüüd siis ja ID-kaart. Dokumentide saamine oli vägagi lihtne. JA siis viitsisin minna isegi Rahvusraamatukokku (viimati käisin seal 10. 2004; seega: 6. aastat tagasi). JA kuulasin seal seda vaimustavat ARVO PÄRTI (3. h. järjest, volume maximum! Sic!). Seega oli väga toimekas ja musikaalne sünnipäeva tähistamine. Sain selle linna-skäiguga kenasti hakama. Olen aktiivsust ilmutanud, mul on külas käidud ja tuldakse veel.
See oli siis üle-eile, kui käis külas ka SOFIA, see oli teisipäev (14.12.). JA tema selle päeva esimese külastusega võis rahule jääda, kinkisin talle lilli, schokolaadi ja andisn veel muudki. // EILE käis külas see Hannes T., sai vesteldud veidi, õlle kõrvale. Praegu veelgi ei tea, kas täna tuleb külla ka see KAIT U., pidi helistama...
JA laupäeval pidi siis tulema külla T., kelle, muide täna just on siis pidulik doktoritöö kaitsmine Tallinna Ülikoolis. Seega siis saab täna vend Phil.D. Kraadi pidulikult, edu ja õnne talle selle kaitsmisega seoses. /--/ Üritades kokkuhoidlikumalt majandada järgnevuses. // Täna lõpetasin selle DDR-jama nagu: B. Brentjes: „Rätsel aus dem Altertum“. Jätkates von Kleistiga.
________________________________

20. detsember.
Kirjutades nüüd siis taas, vahetult enne Jõule, mis on sel reedel. Täna on esmaspäev, selle destembri kuu teisel poolel. Aasta 2010 hakkab lähenema oma lõpule ja alagamas on uus aasta 2011. Olen tänasega olnud linnas ja Männikul täpselt 65. päeva. /--/ ON möödunud sisutihedad päevad, eelmisel nädalal käis ka palju külalisi. Nädal tagasi käisin suhteliselt kenasti ja põhjendatult 3 korda linnas, sel aastal ka viimast korda. Külastsin seda kunsti-salongi, mis eriti huvi ei paku ilmselt, sain kätte oma dokumendid ja siis sai sünnipäeva puhul RR.-is kuulatud ka A. Pärdi muusikat. Järgmine päev käis külas SOFIA, tegin talle kenasti kingitusi, kuid kahjuks tuli veelkord, põhjendamatult õhtul veel ja kulutasin liiga palju. Kolmapäeval käis külas Hannes T., neljapäeval siis Kait U. Ja üleeile, laupäeval siis värske Phil.D. nagu vend T. Oli seega sisutihe nädal ja oli ka külalisi.
On siis 65. päev siin Männikul veeta. Eelnev oli 36. sünnipäeva nädal, praegune on Jõulude nädal siis ilmselt ja viimaseks on siis aasta-vahetuse nädal. Seda aastat on jäänud veel viimaased 11. päeva ja ööd ainult. // T. õpetas arvutit paremini tundma (YouTube ja globaalne male!) ja oli kena näha vaid ainult. /--/ Lugedes iga päev, kirjutades veidi, kuulates oma lemmik-muusikat. Jaanuarist hakkan ka tõlget redigeerima. Lugenud olen hiljuti Heinrich von Kleisti „Michael Kolhlaas“ ja „Markiis di O...“, seda viimast eriti meelsasti! Praegu alustatud „Kust otsida Atlantist?“. SEEGA kujuneb vaid kenasti see aasta lõpp ja soovides endale muidugi edu ka järgnevaks aastakski. /--/
__________________________________

26. detsember.
Kirjutades siis eel-viimast korda sel lõpule läheneval detsembri kuul ja üldse sel lõppeval aastal 2010. Pole kirjutanud viimasel ajal, oli kiire pühade-aeg järelikult ka mul. Kuid täna, pühapäeval, mianitud kuupäeval siis kirjutades eelviimast korda ka siiagi. EILSEGA olin linnas, Nõmmel, elik siis MÄNNIKUL olnud juba 70. päeva ja ööd. /--/ Aasta lõpus eriti ei kirjutanud, sellega hakata usinamalt tegelama aasta esimestel kuudel (artiklid ja esseed, -- „Kriteerium“). Ja siis jaanuar-veebuar kulutada ka soome k. esteetika-õpiku lõplikuks redigeerimiseks, ja asudes siis vaikselt uurima ka kirjastusi, milledest ei tea veel midagi erilist. Kevadeks jääb siis K. LÖWITH-i lõplik redigeerimine. Lugenud olen nüüd ikka rohkem, juba 5. viimast aastat olen lugenud, isegi rohkem (u. 200 rmt.!!!). Viimati lugesin siis Günther Kehnschreiberi „Aus dem Suche nach Atalantis“. Siis Sylvia Plathi luulekogu: „The collected Poems“. JA just lõpetasin LUKIANOS-e „Timon ehk Inimestevihkaja“. (120.- 180. maj.). Aasta lõppeb lugedes teist korda elus „Das Nibelungenlied“. Niipaljut siis lugemisest, millega tegelen iga päev ka järgnevuseski. Meeldivalt veedetud tunde soovides koos heade raamatutega...!
Pühade-aeg on möödas, on jäänud veeta veel aasta-vahetus. Silvester-Abend veeta samuti nagu viimasedki mitmed seal „endises kohas“ (juba alates 2008?). Jõuludega sai hakkma (kuigi Missa St. Petrus oli keeruline). Kuid on oodata on vaid rahulikke päevi, kuna kõike on, mida vaja on. T., kui käis, õpetas arvutit paremini tundma, nüüd on kkuulatav kogu lemmik-muusika varasemast (YouTube!). Paar ööd oli siin ka Elina kass, ei lasknud magada, eile viis Mä. selle ära õnneks. Kõike on, mida vaja on ja seega on oodata rahulikumaid aegu, ja kenamat vana aasta lõppu. Järgmine nädal külastab ilmselt siis üks kirjanik ja üks teoloog. Nimelts ee Jan J. leidis mu üles ja pidi läbi astuma, nagu ka see Roland R. Las külastavad, veidi vaheldust. Üsna paljutega olen juba kokku saanud. Vicit olen näinud siis 3. x. + Marge ja veel 5. tuttvavat seninini siis // Loodetavasti tuleb rahulik ja rahumeelne aasta lõpp ja muidugi soovides kõike head, uuelt aastalt. Lugedes iga päev, lõpetades kaks tõlke-autorit lõplikult. JA ka kirjutades iga päev, igapäevane arvutitöö on uuest aastast plaanis. // Head vana aasta lõppu ja õnnelikku uut aastat 2011 !
JA muidugi: SOFIA...! --- Nimelt näib algavat uus algus minu suhetes S.-ga, kellega olin kunagi ju isegi koos, ja keda ma tean juba üle 2. aasta ometigi. Saan vist teise võimaluse lähedamaks muutuda selle kena tüdrukuga, kuna ta tuleb ilmselt jaanuari algus minu juurde elama. Sofia on ju ilus ja armas ja kena tüdruk vaid ometigi. Elu õnnestunuim tutvumiskuulutus, tegelikult kõige kenam ja lähedasem tüdruk üldse, ked olen kohanud. JA juba varsti, jaanuari alguses tuleb ta kauaks minu juurde elama!
__________________________________

30. detsember.
// Kirjutades siis siia selle aasta päevikusse viimast korda, sel homsega lõppeval aastal nagu 2010. Aasta on lõppemas, ja algamas on uus aasta nagu 2011. Huvitav, kuidas see uus aasta kujuneb. Seda veel ei tea, kuid eks ma selgitan järele...! TÄNASEGA olen olnud linnas, Nõmmel ja MÄNNIKUL kokku juba 75. päeva ja ööd. --- Võib küllaltki rahule jääda selle aasta, selle lõppeva aasta viimaste kuudega. -- Nii need päevad siin mööduvad, lugedes, ja veidi kirjutades. Preagu loen küllaltki ebameeldivat Franz Kühmann: „Das Nibelungenlied“. --- JA peab hakkama redigeerima ka tõlkeid, selle uue aasta esimestel kuudel. MIDAGi erilist nagu plaanis ei ole. KUID vahest ootab juba aasta algusest, järgmise nädala algusest ees suurem eluline muutus. Sest vahest tuleb juba varsti SOFIA minu juurde elama ja kauaks. -- Sest sai organiseeritud talle mingi töökoht siin NÕMMEL. Ja vahest on see meie kahe teine võimalus. Tõesti ka paari-suhet arendada; koos-elu algus ja püsivama suhte tekkimise algus. JA mida kõikke veel, millest võib ainult unistada.
Tänasega olen siin MÄNNIKUL olnud juba 75. päeva ometigi. -- On käinud külalisi, olen mõne tuttvaga kokku saanud. Vahest veel tänagi tuleb see Roland R. külla. See Jan J. eile siiski ei tulnud. Kokkusaamised on ilmselt veel ka selle Kristjan Vaarmaniga ja isegi Tõnu Värsiga. OLEN uurinud seda Facebooki viimasel ajal ja saanud juurde palju uusid tuttavaid. Saadetud on sõbrakutsed Merlin Laansoole, ja Triin Kallasele ja isegi: Mart Raukasele. Positiivselt reageerisid: Olavi-Heikki Kiviloo, Risto Kivi, Kutt Kommel, Tauno Pääslane, Mirje Trumsi, Ergo Kaubi, Sofia Joons ja isegi Rain Tolk, jms... ETC!!!-- Tegeleda selle Facebookiga ka järgnevaltki. //
See oli viimane kirjakoht sel aastal, mis homsega läbi saab, aastal 2010. Siis vartsi algab uus aasta, ja loota kõige parimat Sofiaga... -- JA siis järgmisest nädalast, uue aasta algusest olen S.-ga jälle koos, siin. Tean teda ometigi 2. aastat juba. // -- Soovides siis endale rahulikku aastavahetust homme, ja siis kõike head ja veelgi paremat algaval uuel aastal nagu 2011. --- Aasta lõppes siin nn. „värvus-muusikaga“, kuulates G.Verdi „Nabuccot“ ja Ennio Marricone vaimustavat filmimuusikat.
_____________________________

KOKKUVÕTVALT DETSEMBRI KUUST: 2010. a. D.
(29. 08. 2011.)
Kirjutades siis kokkuvõtlikul kombel eelmise aasta, 2010 aasta viimasest kuust. JA sellega oleks siis ka selle eelmise aasta päevik kui lõpetatud, lõpuks ometigi. Seda siis alles selle järgnenud aasta suve lõpus, suve viimastel päevadel... OLEN olnud siin Raplamaal juba 106. päeva ja ööd. JA see aasta on üldse erinevalt kjunenud. Aasta alguse segadused, nii aj ateisti. Siis kevad ja maale tulemine. JA maal positiivseks vaid suurem lugemus; veidi olen ka kirjutanud ja maalinudki. Kuid muud midagi eirilist nende rohkem kui 100. päeva jooksul. Jäänud on siin maal veeta veel sügise esimene pool. Siis järgneb järjekordne korteri-talv. Sest ilmselt ikka tõesti ei soovi veel esimest maatalve. Olen olnud siin ka ja ei ole erilist vahet. Lihtsalt üritades sel järgneval korral seal korteris kuidagi mõsitlikumalt. Kas selle Sofia võib juba ära unustada? Pole teda juba 4. kuud näinudki. Ei tea, kas tasub teda üldse siia enam külla kutsuda? Iatab kirjutamisest sellest plikast kellega on vaid ebaõnnestunud ja aega ainult kulunud liigagi palju. // Kuid siia siis detsembrist eelmisel aastal peamiselt. Polnud seal midagi erilist selle eelmise aasta viimasel kuul. Olin juba olnud seal Männikul veidi. Ilmselt jääb detsember meelde kui rohkema lugemusega kuu. Järgnevad kehevemad kuud seda ei olnud. JA järelikult oli detsember 2010 üsnagi kena kuu. Olin harjunud seal korteris juba, lugesin palju ja kuulasin oma lemmikmuusikat (YouTube).
JA – 13.12.2010. -- sain siis juba 36. aastat vanaks. Aeg möödumas nii kähku ja juba pikk dekaad on kulutatud ei tea mille peale. Ehk tuleb selle uue sajandi teine dekaad veidigi kenam ja mõtestatum...?! -- Esimese dekaadiga ei saavutanud pea-aegu mitte midagi. Ainult see hõlmav psühholoogia ja kõikvõimalikud derivaadid sellest. Absurdsuse mõõtmes. Kuid ega isegi siia maale jäädes midagi kähku ei muutuks. Kuid korteriperioodiga seose svõin arvestada, et täpselt aasta aega hiljemgi veel pole midagi erilist positiivses suunas muutunud. Vahest ikka kaaluda seda maatalve...? Kuid ilmselt kunagi hiljem. JA jõuan siin veel paar kuud olla ja kaaldua hoolikalt oma võimalusi. Kirjalikult ainult, muidugi. // Seega praegu lootes, et edeneb; ja muidugi ennekõike, et see õnnetul kokmbel nihestatud õlg võimalikult kähku täielikult ära paraneks...!
DETSEMBER 2010. -- See oli siiski peamises vaid kena kuu. Olin juba seal Männikul olnud mõnda aega. Ees ootas muidugi veelgi pikem periood seal. Peamiseks oli muidugi lugemine, oli seal enda raamatuid mida polnud varem lugenud või kui, siis vaid korra kunagi ammu. Kuulasin esimest kuud oma lemmikmuusikat ja see oli tõesti kena (YouTub & „värvusmuusika“!). Siis kuu keskel sain 36. aastat vanaks ja tähistasin seda käies CITY-s (RR ja Arvo Pärt, uued dokemndid ja mingi kunsti-salong). Ka Sofial oli sünnipäev sel ajal, sai 25. aastat vanaks. Olime koos ja tegime ühiseid plaane tulevikuks. /--/
// KUID detsember 2010 oli siiski kena kuu. Oli lugemist ja kena talvine kuu, lumehanged akna taga ja „värvusmuusika“. See jäi vist kõige kenamaks perioodiks/kuuks üldse eelmine kord seal korteris olles. Kuid loota kena sügist nüüd järgnevast, peagi algavast ja lootes muidugi, et järgmine periood seal Männikul tuleb kenam ja mõistlikum. // Praegu lootes, et see õlg kähku ja täielkult ära paraneb ja et tuleks selle praeguse maa-perioodi lõpp, sügise esimene pool siin maal paljuski kenam ja rastionaalsem ja tagasihoidlikum...! JA vahest ikka tõesti: kutsuda see ainuke preili, kes mul praegu on, -- SOFIA! -- ikkagi juba lähiajal endale siia maale külla siiski ?! -- Pole ju teineteist näinud täpselt 4. kuud juba ja Volbriööl, viimati, jäi meist kahest ju vaid kena mulje...!? -- Vahest tõesti kutsun Sofia juba sel järgenval (ülejärgneval) nädalavahetusel endale siia maale külla...?! Meenutades detsembrit oleks see ainuõige samm...?
DETSEMBER 2010. -- Eelmise aasta viimane kuu, ning see oli peamises vaid kena kuu... // Siis olid kuidagi ka Jõulud ja ka Silvester-Abend ja aastavahetus oli juba kena. Nägin korduvalt seda preilit, korra kohtasin ka Hannes Tomingat; ja üle paljud edekaadide sain kokku ka selle Wilmar V.-ga („Shokokai“-karate treeningukaaslane, kunagine). Detsember oli siis peamiselt vaid kena kuu, rohke lugemus (pea-aegu eelmise aasta ainukesed tsitaadid). T. kaitses oma Phil.D. kraadi (16.12.); ja näivalt vaid edukalt. (Praegu varsti saab siis oma Phil.D. dipolmi ka kätte!). Külas käis siis järelikult ka see Jan J. Jõulud olid muidugi kehvad (vaest SIGNET meenutades). Kuid aastvahetus, mis siis, et endises kohas oli kenam. Silvester-Abend ja ilutulestik. JA siis algas see praegune aasta. (JA alles nüüd, suve lõpus, lõpetan selle eelmise aasta päeviku =sic!). See oli siis viimane kuu eesti kroonidega. Siis tulid EUROD, ja neljandat vääringut meie maale ei tulegi kunagi. Järelikult elasin omagi elu siin Eestis siis nelja raha-vääringuga, nagu meist enamik... EURODE-aeg saabus siis selle praeguse 2011 aasta jaanuariga. Kui suvega olengi enam-vähem rahul, (samas ei ole ka); -- ehk tuleb siiski sügisest midagi mõistlikumat kujundades midagi paremat... /--/ See eelmine aasta nagu 2010 oli kuidagi siiski paremuse suunas. Teha selle sajandi uue dekaadi esimest aastast midagi kenamat. Teha selle sajandi teisest dekaadist midagi ratsionalistlikumat! See esimene dekaad sai siis eelmise aastaga läbi. Huvitav, kuidas mõõdub järgmine detsember, kui saan juba 37. aastat vanaks...? -- Loodetavasti vaid kenasti kõigiti... EI tea, mis ootab ees, kuid see 14. päevik on nende ridadega pea-aegu, et lõpetatud. Selline oli siis selle sajandi eismese dekaadi lugu. Need olid need 10. päevikut sellel uuel sajandil. Lootes, et tuleb kena sügis, sest peagi algavast ja siis järgneb kena talv. /--/ -- JA need on siis eelmise, 2010 aasta, päeviku viimased read. Aastaga 2010 võis siiski pigemini rahule jääda. Edu ka selle 2011 aasta lõppedes!
________________________

KOKKUVÕTVALT AASTAST: 2010 a. D.
(14. 06. 2019.)
Kirjutades siis kokkuvõtlikul kombel sellest ammusest aastast nagu 2010. -- See oli nii kaua aega tagasi, nagu 9. aastat tagasi, kui seda toonast päevaraamatut kirjutasin. On möödunud käesoleva aastaga juba umbes 9. aastat sellest ammusest ajast... Kirjutan siia praegu sest on seegi ammune päevik plaanis avaldada oma (pseudonüümsemates) blogides. -- MIKS? -- Sest Shakesepare`i Hamleti sõnadega: „... et keegi teaks minust tõtt...“? -- Sest olen juba ligi 23 aastat oma päevikuid kirjutanud; ja kuivõrd see blogides avaldamise variant täiesti olemas (1. Google Inc. blogiga alustasin juba ligi 7 aastat tagasi, 09. 2012.); siis sai lihtsalt huvi poolest neid oma ammuseid päevikuid otsustatud lehitseda ja need vaid „naljaviluks“ ka avaldada...?
Praegu on juba juuni keskpaik 2019 aastal. On möödumas selle aasta esimene pool. Varsti on Jaanid `019. JA see aeg kuidagi möödub, kiiresti ja erineval kombel...? Nagu need lood aja möödumisega seoses vist harilikult ka ongi ikka olnud...? // Mida mäletada sellest ammusest aastast nagu 2010 a. D.? -- See oli siis ligi 9. aastat tagasi, kui need ülaltoodud (ligi 1oo lk.) kirjutasin. See ei olnud kehv aasta...? Oli selle aasta alguses, veebruaris kui kuulsin õnnelikust abiellumisest kauge India ookeani Mauriitiuse saarel (T. & E.!!!). See oli väga tähtis sündmus meil tõesti. Venna abiellumine ometigi!
Siis järgnes kevad ja siis järgnes suvi maal, siin Raplamaal (kus pragegugi neid ridu kirjutan, 9. aastat hiljem). JA suvel `010 oli siis paar kena (kaugemate) sugulaste koosviibimist. Suve esimesel poolel kauged Austriaalia sugulased (Jeanette Enden ja Bruce+); siis suve teisel poolel kauged sugulased nagu ENDENID (Otsa-ÜLO & Hansu organiseermisel). JA siis järgnes selle ammuse aasta sügis, ning sügise 2010 kõige tähtsamaks sündmuseks oli H. L. sünd novembri algul (HUGO!!!). Ja siis järgnes selle `010 aasta lõpp seal Männiku talvekorteris ja siis järgnes järgmine, 2011 aasta. Selline oli see ammune aasta nagu 2010, lühidalt, mõne lausega, kokkuvõetuna...?
_________________________

1William Shakespeare: „Kogutud teosed VII köites“. „Komöödiad II.“ (IV köide). Tallinn, 1960. Kirjastus: „Eesti Riiklik Kirjastus.“ Tõlkinud, ees- ja järelsõnad kirjutanud: Georg Meri. („Veneetsia kaupmees.“ „Palju kära ei millestki.“ „Nagu teile meeldib.“ „Kahteistkümnes öö.“ „Troilus ja Cressida.“ „Lõpp hea, kõik hea.“ „Mõõt mõõdu vastu.“). Lk.: 7- 728. [Siin ja järgnevalt kõik tsitaadid/motod W. S. komöödiast nagu: „Palju kära eimillestki.“]
2 11. 06. 2019. -- Kirjutades siia ammuse päeviku algusesse, mainitud kuupäeval. Sellest kunagise päeviku kirjutamise ajast on möödunud juba umbes 9 aastat. JA täna siis siin Raplamaa metsaüksinduses uurida, kes olin mina, mida ma kirjutasin ligi 9 aastat tagasi...? Paljut on teiseks saanud aga nii mõndagi on lihtsalt ka ununenud, seega: värskendades oma mälu? Ja vahest tõesti, isegi avaldan selle oma ammuse päeviku, kirjutatud ligi 9 aastat tagasi. -- MIKS?! -- Selleks, et, W. Shakespeare`i Hamleti sõnadega lausudes: „Et keegi teaks minust tõtt...“ Et teataks, kes ma olin ligi 9 pikka aastat tagasi, et ma ise seda endale meenutada suudaksin, seda ammust aega. [JA pealegi, olles oma blogides avaldanud juba ligi 130 erinevat kirjutist, on olnud liiga vähe kommentaare, tagasisidet. (Kuigi „eestist“ juba ligi 5ooo lugejat ja Gloobuselt juba 45 ooo nn „globaalset vaatajat“?!). Kuid kui on mingeid mõistlikke kommentaare siis kommenteerige ometigi, minu täiesti kehtiv e-maili aadress on: madisliibek@gmail.com
3 11. 08. 2011. -- Kirjutades tänase uue fromaatimisega seoses (ODF) viimasena ka eelmise aasta päevikusse. See oli alles eelmine aasta, see 2010 – MMX – seega palju ei kirjuta, peaksin mäletama kõike sellest eelmsiest aastast. Möödus see samamoodi nagu paljud viimased aastad on möödunud, pool aastat linnas, pool maal. Nagu ikka ja ei mingit muutust ei midagi uut. Nõnda ei saa lõputult oma aega veeta, peab midagi välja mõtlema, et oma aega mõtestatumalt kasutada. -- Selle 21. sajandi 1. dekaad oli keeruline ja mõtetult veedetud aeg, vähe on head ja vajalikku/huvitavat sellest dekaadist üldse meenutada. Teha selle sajandi teisest dekaadist ometigi midagi mõtestatumat.
4 01. 09. 2011. -- Kirjutades siis selle eelmise aasta päeviku kuude nimetused ümber PRANTSUSE keelseteks. Muidu vaid inglise keelt kasutanud nõnda. Nüüd jääb eelmise, 2010 aasta, päevik meelde vähemalt kui esimene prantsuse keelsete kuude nimedega päevik.
5 31. 08. 2011. -- Kirjutade siis järgmise aasta, -- MMXI -- suve viimasel päeval. Tänasega lõppeb siis 2011 aasta suvi. Olen olnud siin maal juba 107. päeva ja ööd. Ees ootab siin veel esimene pool sügist, siis järgneb ikka korteritalv. Talveks maale ilmselt sel aastal ikka ei plaani jääda.
6 21. 05. ´010. – Siis siia kohta jäi selle eelmise aprilli kirjutamine pooleli, kuna järgmine päev läksin linna tagasi (25. 04. ´010). Ja olin siis aprillis maal ligi 8. päeva, ja tagsi läksin kuna oli veel liiga külm. JA linnas olin siis aprilli lõpus ja mai kuus ligi 26. päeva ja ööd. JA täna sai siis maale tagasi tuldud, selleks, et jääda siia vägagi kauaks. Jäänud on veel 10. päeva mai kuud. JA siia maale jäöän ilmselt kuni oktoobri keskpaigani, elik siis ligi 4,5 kuuks.
7 23. 05. ´010. – Kirjutades siia sellest, et jah, aprilli lõpus läksin ootamatult, eri põhjustel linna tagasi. Kuid praegu olen juba jälle ja kenasti maal, selleks, et jääda siia väga kauaks. Kuu aega umbes ei kirjutanud vahepeal. Kuid nüüd kirjutades kasvõi iga päev.
8 30. 05. `010. – Seega siis juba teisel katsel varsti juba 12. päeva, elik siis kaks nädalat maal. MAIS ei kirjutanud pea üldse, kuid aeg sügiseni kirjutada veel palju. J. tuli Austraaliast tagsi.
9 31. 08. 2010. – Kirjutades selle viite selle suve viimasel päeval, agusti viimasel päeval. Ja tänaste andmete kohaselt lähen linna juba järgnev pühapäev (05.09.) ja jään siin endisesse kohta ligi 5. päevaks enne reisi. JA reis on juba täitsa otsustunud, seega, järgmine esmaspäev juba, (06.09.) makstakse ära kogu summa. Nii, et oodates viimased 4. päeva siin maal linna-minekut. Ja eriti palju oodates ja lootes sellest eelseisvast kenast reisist.
1009. 10. 2010. -- On laupäevane päev, ja vahest viimast korda kirjutan sel aastal siin maal olles. Kas homme: 10.-10.10. siis linnas minna... Quo Vadis...? -- Kirjutades siis siia esimest korda uude arvutisse. // On kavas siin maal veeta veel üks, seega siis ka: viimane nädal. Siis kinldasti linna, seega siis 17. 10. 2010. kinldasti linna. Siis veetes seal nn. "endises kohas" ligi 3.-4. päeva ja ööd ja siis muidugi MÄNNIKULE. Kuhu jään siis sügise teiseks pooleks, kogu pikaks talveks ja kevade esimseks pooleks samuti, sel järgneval aastal. Sain uue arvuti, hiljuti äsja. Tegelen siin momendil, täna, 15. aasta materjali ühest arvutist teise kandmisega. Nõnda ka järgneval nädalal, ja jätkuvaltki, on see uus arvuti midagi tõesti uut ja huvitavat. KUID veelgi ei tea, kas praegunegi kirjakoht üldse säilib tulevikule mõeldes. Uus arvuti on hea ja ilus, kuid siiski mingi uuem verisoon, ja võimalik, et eriti värviliselt ma ei kirjuta enam üldsegi, nõnda nagu eelimsel dekaadil. Vahest tõesti jääb ka nii, et need 13. päevaikut jäävad endisesse arvutisse, säilima siin, ja neid enam edasi ei kirjutagi, järgneval korteri-perioodil, talvel siis...? Vahest jõuab ka hiljem kunagi, mingitel hilisematel aastatel neid vanu päevikuid, 13. aasta lugu, kunagi (ja värviliselt) edasi kirjutada. Kuid oluline oleks ee, et pooleli-olevad artikleid ikka jätkata saaks. /--/ On jäänud veel viimane nädal siin maal veeta. Siis veidi Nõmmel ja siis ootab lõputult pikk aeg ees Männikul veeta.
1111. 10. 2010. – Eile oli siis mileeniumi kuupäeva nagu 10.10.2010! -- Kirjutades siis mainitud kuupäeval taas vanasse arvutisse, kuigi on olemas ka uus arvuti, mis vajab veel aga kohendamist. Klaviatuur on uus! JA sai salvestatud/põletatud ka 2. esimest CD elu jooksul, jättes need siia maale. On jäänud veel vaid viimane nädal siin maal veeta. Seega siis 17. 10. 2010 lähen kindlasti linna. Siis 3. päeva seal endises kohas” ja siis algab 5, MÄNNIKU talv.
12 30. 09. 2012. -- EILE OLI SIIS T. JA E. PERES TÄHTIS PÄEV Väikesele HUGOLE, kes saab (03.11. 2012) juba 2. aastaseks sündis väike õde. Eile sündis siis -- IDA L. -- (29.09. 2012). -- Ja sellest oli heameel kõikidele sugulastel kindlasti. T. peres juba 2. last ometigi.

No comments:

Post a Comment